• 瀏覽: 74,963
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
最近又批鬥曾特狗

引用:
原帖由 Gary138 於 2009-11-25 02:24 PM 發表

偽民為了自己的私慾
隨時可犧牲香港的整體利益!
今日吳志森又在蘋果日報發神經文

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20091125&sec_id=4104&subsec_id=15337&art_id=13455998&coln_id=6939154

這是徹頭徹尾的鬼話連篇,就着這垃圾方案,在細節上討價還價,爭取修改,根本是浪費時間。如此粗劣的方案,無法逃掉被否決的命運,曾蔭權的管治威信再一次受到打擊,是特區政府咎由自取,與人無尤。

中共擅玩文字遊戲
公投取消功能組別

區議員是民選的, 這就是立會議員代議的角色, 也就是絕對含民主意識

叫泛民的垃圾會議員不要代議啦 !  

引用:
原帖由 Gary138 於 2009-11-25 10:00 PM 發表

此人把口咁Q臭
是否吃屎大的?
吳志森都幫香港市民否決了政改! 唔使立法會投票啦! 政府自動撤銷議案就得了, 慳翻 10席的酬酢

吳志森 :

這是徹頭徹尾的鬼話連篇,就着這垃圾方案,在細節上討價還價,爭取修改,根本是浪費時間。如此粗劣的方案,無法逃掉被否決的命運,曾蔭權的管治威信再一次受到打擊,是特區政府咎由自取,與人無尤。

引用:
原帖由 Gary138 於 2009-11-13 11:01 AM 發表

老孫推翻滿清死了多少人?
老共打倒老蔣又死了多少人?
又要奪老共的權又要沒傷亡
所謂”民主”人士的想法是否太天真?
李柱銘的 4人幫有咁既膽量嗎? 吳志森夠膽在港台明示人搞港獨革命嗎?

引用:
原帖由 harrytsang123 於 2010-2-15 05:03 PM 發表

還有,我响國內睇新聞,佢地經常將所謂敏感的東西,當然包括六四,CUT左去,你話啦,點解會咁???
有一句說話,講得好,真理越辯越明,如果你認為自己無錯,就應該大方咁將正反的拿出來辯論,為何要遮遮掩掩????既然當年係無死過人,你證明比我睇,你無錯,你唔好過濾網上資料啦,唔好CUT新聞啦................
邊個同你講六四無死過人?
一定係個司徒華賊啦
佢妖言惑眾, 話中國政府公佈六四無死人, 佢係大話精, 你唔好被他呃!

中國政府公佈的六四死亡數字係 300+

國內談六四的討論帖有一堆, 講六四的電視節目有鳳凰衛視的幾個節目

引用:
原帖由 harrytsang123 於 2010-2-15 05:41 PM 發表

你以上所講都對吧,但係你無話我知大陸點解要過濾互聯網,你無話我知點解要CUT新聞喎????
cut 晒都得啦, 無落地權嘛!
國有國法!

過濾互聯網以我所知有 2種 :

1. 鹹網, 好似 hk discuss呢 d有 4仔睇既網址過濾左
2. 過濾一些政治敏感既字眼, 我認為呢樣野係要隨住中國人口教育普遍得到改善時, 要一路開放, 不應掩耳盜鈴, 因為要越過國內防火牆話咁易

引用:
原帖由 harrytsang123 於 2010-2-15 08:46 PM 發表

唔該晒...............
所以你唔好講到國內人咁可憐啦! 唔係個個國內人都有興趣o黎香港既討論區架! 就等於我唔會去國內討論區、台灣討論區咁解!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]