• 瀏覽: 75,186
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
吳志森呢個衰樣, 成日扮悲傷壓低把聲做節目, 又唔知佢自己 d戲屎

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 01:09 PM 發表

那請你評論一下香港現時民智如何

又請評論一下以下網民的民智是如何

對發出不同意見聲音的人, 是如何? 你可會看到當中的侮辱、批鬥?

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9837751&extra=&aut ...
脫離精英治港精神,改為民粹治港,有乜好?
由傳媒主導定奪會選中的人有乜好?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 01:24 PM 發表

張盲報真一絕

唔該整件偽民主西多
 開始在網上有人真正思考何為民主,這是一件好事!

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 01:30 PM 發表

好處是可以製造更多社會混亂、矛盾深化、抗爭不絕, 政治油水大增, 不過好處全歸政棍, 最終受苦的是全體人民, 皆因這樣一個動盪的社會, 經濟絕對步入衰落, 計劃將會事事受制紂拖延, 營商環境不濟, 當儲備被瓜分完 ...
香港唔亂,政棍就無油水抽,六四是他們的老本亂講、亂港是他們的專長 

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 02:11 PM 發表

竟然咁多香港盲毛對住呢個系統性謊言不敢哼聲, 我就知道香港一行民主, 以香港人民智程度, 5年內香港玩完

‹六四睇真D›填充歷史的空白 - 大話精逐個捉
http://www.youtube.com/watch?v=-sA8jd39m6w&feature=channel_page

毋忘六四系列--天安門大屠殺之《系統性謊言》
http://www.youtube.com/watch?v=9xOC13kHlPw
.
長毛都踢爆屠城是謊言

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 02:22 PM 發表

但我見香港偽民鬥士唔敢哼一聲喎, 真係好樣衰呀

支聯會常委長毛說六四無屠城, 屠城只是政治宣傳口號 (用來呃蠢人的)
http://www.archive.org/download/200506/20050616b.mp3  38分鐘開始聽

其實有相當多 ...
天安門廣場大屠殺3,000學生的謠言,香港偽民鬥士唔敢哼一聲喎, 真係好樣衰呀

引用:
原帖由 easyfinder814 於 2009-6-11 05:13 PM 發表
張家敏?  希望一D唔知佢係咩人o既人上網查一查佢係咩人, 再用腦分析o下佢講o既o野客觀性, 一個兩年前支聯會請佢去辯論都唔敢出席o既人.....
乜唔係在城市論壇和何俊仁同台辯論咩?
當日司屠華、長毛都在台下 

引用:
原帖由 smartbryan 於 2009-6-11 03:29 PM 發表
其實六四燭光晚會咁多人參加, 除了要多謝曾不該,陳一鑊,呂智障和詹無恥外,不能不多謝在討論區的 50 cents....希望你們再接再勵, 把一百萬人叫出來七一大遊行 !
原來六四燭光晚裡有咁多人不是真心悼念六四死者

引用:
原帖由 sherlock_82 於 2009-6-11 05:38 PM 發表

好﹐對題了。港式文化大革命並不存在﹔在討論中﹐並不存在逼害。有的只是嘻笑怒罵﹐但都是針對政見﹐而不是對人。並沒有因為任何意見﹐文字就裁定有人犯罪﹐而且並沒有加以進行任何肉體上﹐財產上的傷﹔更加沒有制壓任何人的發言。精神上的話﹐只可以說﹐這就是討論﹔並不是某些人接受不了討論中的壓力﹐忍受不了反對聲音﹐其他人就必須為次而封口﹐為此就要讚同他的說法。如果是受不了﹐請往其它版面去﹐有更多輕鬆﹐開心的討論內容。..
唔記得以下呢單喇?

引用:
原帖由 sherlock_82 於 2009-6-11 05:58 PM 發表

Come on... 這是政治笑話改圖﹐圖中少年真有受到任何實際傷害嘛? 在外國﹐奧巴馬都俾人畫成猩猩... 笑下啦! 唔鐘意咪掉埋一邊。如果真要討論﹐就發表一下點解張圖有唔妥﹐呢張圖唔算係逼害﹐只係挖苦。站在反民主 ...
陳生被訓街卿竄改他的話,毒果報、日月報、港台則狂做新聞,精神強姦陳生!

引用:
原帖由 萬教之父 於 2009-6-11 06:33 PM 發表
六四塔利班
偽民主塔利班
佢D狗野做得少咩

四川地震喪笑
六四扮喊, 狗格盡現
你話吳主席 

[url=http://f.imagehost.org/view/0671/02_8]
[/url]

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 06:38 PM 發表

吳主席永遠是對的
無錯,吳主席萬歲

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 10:52 AM 發表

人地在明報講得清清楚楚, 我一字不漏照搬過黎, 又無扭曲、又無屈佢, 點抹黑呢又?

【明報專訊】眾所周知,互聯網威力驚人,內地的宣傳當局,聘用專人在一些網站跟帖討論,以保證網上世界不偏離官方主旋律 ...
吳主席萬歲

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 11:06 AM 發表

無權無勢, 都惡到咁, 你以為一旦有權在握, 會突然信奉主耶穌, 洗心革面, 思想來個180度轉變嗎? 變得慈祥無比嗎?

有無咁神呀?
黃毓民信左神,但條麟樣有慈祥了嗎?將新2安資料交了給鄧竟成嗎?

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:03 AM 發表

如果?

原來你既理據係基於你幻想既如果﹐並非基於事實。

其實你都已經承認﹐你所提出既"文革"指控並無發生。
有一定的類似性便可提出,這是香港的自由言論

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]