• 瀏覽: 74,968
  • 回覆: 792
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 11:06 AM 發表

無權無勢, 都惡到咁, 你以為一旦有權在握, 會突然信奉主耶穌, 洗心革面, 思想來個180度轉變嗎? 變得慈祥無比嗎?

有無咁神呀?
唔夠你神。

你用未來未發生既事去指控人。

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:12 AM 發表

唔夠你神。

你和黃毓民的神神d,樓主指的是現在的香港社會風氣,你在談未來,邊有你咁遠瞻!

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:12 AM 發表

唔夠你神。

我講緊依家香港人的「文革」精神喎

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-12 11:13 AM 發表

你和黃毓民的神神d,樓主指的是現在的香港社會風氣,你在談未來,邊有你咁遠瞻!
香港風氣有文革發生嗎?

文革式批鬥係指一個人會因為其言論受到生命威脅﹐無可能堅持其言論。

香港從無發生以上既事。

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:23 AM 發表

香港風氣有文革發生嗎?

文革式批鬥係指一個人會因為其言論受到生命威脅﹐無可能堅持其言論。

香港從無發生以上既事。
類似性!你明唔明?無人話中國文革exactly一樣發生在香港

請你喝杯咖啡再討論!

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 11:14 AM 發表

我講緊依家香港人的「文革」精神喎
你最多只係能證明香港人惡﹐而仲只係口頭上既惡。

香港人有因為一個人既言論將其五花大綁﹐丟入河﹐或啦去勞改嗎?

事實係任何香港人仍可以自由選擇堅持發表其"異見"﹐因為香港人從來無將口頭上既惡化為生命威脅。

所以你既文革論並不成立。

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:29 AM 發表

香港人有因為一個人既言論將其五花大綁﹐丟入河﹐或啦去勞改嗎?

事實係任何香港人仍可以自由選擇堅持發表其"異見"﹐因為香港人從來無將口頭上既惡化為 ...
其實你係唔係住在香港,你知唔知香港既事架?

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-12 11:25 AM 發表

類似性!你明唔明?無人話中國文革exactly一樣發生在香港

請你喝杯咖啡再討論!
何為類似性? 發表批評就係文革?

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:30 AM 發表

何為類似性? 發表批評就係文革?
精神逼害,你懂唔懂?唔懂的話,去問一些有專業資格的精神科醫生!

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:23 AM 發表

香港風氣有文革發生嗎?

香港從無發生以上既事。
都話未掌權囉

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-12 11:32 AM 發表

精神逼害,你懂唔懂?唔懂的話,去問一些有專業資格的精神科醫生!
社會係有批評別人既自由。

如果你EQ低﹐難以接受別人既批評﹐絕對有權選擇唔聽﹐唔睇以D批評。

一個人絕對有自由迴避D批評﹐所以同文革根本就唔同。

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:29 AM 發表

事實係任何香港人仍可以自由選擇堅持發表其"異見"﹐因為香港人從來無將口頭上既惡化為 ...
你點否定呢種「港式文革精神」在發展落去, 在呢群人掌權的話, 不會同當年文革一樣呢?  

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:37 AM 發表

如果你EQ低﹐難以接受別人既批評﹐你絕對有權選擇唔聽﹐唔睇以D批評。

社會係有批評別人既自由,我批評時弊。

如果你EQ低﹐難以接受別人既批評你的信仰﹐你絕對有權選擇唔聽﹐唔睇呢D批評,但我還是要批評時弊。

你絕對有自由迴避D批評﹐但現今的香港文革式風氣絕對不可長。

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 11:33 AM 發表

都話未掌權囉
你都承認要到"掌權"﹐先覺得有可能會發生。

以家未掌權﹐更加無可能發生。 所以你既指控根本唔成立。

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:37 AM 發表

如果你EQ低﹐難以接受別人既批評﹐你絕對有權選擇唔聽﹐唔睇以D批評。

面對「扭曲」、「無證據的標籤化」、及因應的連串攻擊, 你認為只係因為EQ問題?

當年文革都將資本家打成「走資派」, 要對其作出批判、批鬥, 及後處死囉

今日吳主席將所有異見者打成「5毛黨」, 要對其作出批判、批鬥, 係差在未掌權要將異見者處死喳

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]