• 瀏覽: 75,147
  • 回覆: 792
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 萬教之父 於 2009-6-11 06:33 PM 發表
六四塔利班
偽民主塔利班
佢D狗野做得少咩

四川地震喪笑
六四扮喊, 狗格盡現
誰是六四塔利班 ? 偽民主塔利班 ?

吳志森乎?

香港電台節目人身攻擊異見者間接「控制言論自由」又有新野,

自由風自由phone:
http://www.rthk.org.hk
第3節24分30秒:

陳一諤: 「64 重點放在學生愛國運動精神, 要有國家的宏觀思維, 對國家、對社會的關心, 爭取言論自由, 指出新一代對64所認知未足夠」

女主持潘麗瓊即插斷講話: 你身為一個大學生會長, 身為學生領袖, 你應該企出黎講一d人講既說話, 點解你好冷感咩咩咩...我對你好失望呀對你

潘麗瓊、吳志森, 你又想對香港學生進行煽情思想壓迫? 難道對64只能有煽情, 不能有其他睇法? 學生有獨立思考, 唔跟你想法一樣, 就係「冷感」?

香港應該停止對64在進行「煽情、感性」思考方式洗腦!! 應鼓勵「理性、提出理據/證據」的思考模式!

公義並唔係建立在「造謠/大話」之上, 咩係岩或錯亦都唔會係絕對? 完全無考慮當時軍人被殺、燒軍車、無法理性和平控制局面的客觀事實!

試下1989年無出現「軍隊見人就殺、屠殺幾千幾萬學生、天安門血流成河死幾千學生」呢類煽動性謠言?  如果報導「天安們無學生被殺」、「死亡人數300幾」? 香港人會唔會出現激動情緒呢?

吳志森你問: 「知唔知點解香港對64香港人仲咁記得」?  就係因為當年的系統性謊言囉, 當年話「死幾萬人、見人就殺」喎, 咁恐怖點會唔幾得?

其後有個聽眾批評主持唔應該, 唔比人講完就收線

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 05:46 PM 發表

是不存在嗎?

那以下的資料, 你如何界定?

為何會出現問一個理性問題, 出現多人「批鬥」的情況?

http://paper.wenweipo.com/2006/02/10/PL0602100009.htm
不拘一格用人 疑中留情用心 [2006-02-10] (文 ...
批鬥大會是泛民的強項!

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 20:01 發表

怎麼問你問題, 又變成迫害你了? 以上有侮辱性言詞嗎? 請舉例說明

我還在等待閣下對我上帖的問題的評價呢
我想你誤會了﹐我並不覺得你有逼害我﹐也不覺得你有何能耐可以逼害我﹔反之﹐我以及支持民主的人也沒有進行逼害諸位﹐所謂逼害跟本不存在。沒有實際逼害﹐港式文化大革命根本不存在﹐一切純為討論﹐以及捍衛自己的意見。

對你上帖的評價﹐我只能提出懷疑﹐請貼出某報紙如何登出該人士資料以及如何呼籲人們去作出滋擾﹔在此之前﹐沒有評論。

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 06:43 PM 發表

無錯,吳主席萬歲

吳主席永遠是對的
.
吳恥森主席果然是文革高手

太陽最紅, 吳主席最親

樓主完全曲解咩係文化大革命。

係文化大革命﹐異見人士堅持自己意見係會死架。

係香港﹐異見人士可以有自由堅持自己意見﹐而生命係唔受任何威脅。

批鬥式人身攻擊、利用改圖去作假、沫黑別人...
加上自欺又欺人的言論,很多也站不住腳!
入到這Post大家也清楚看到了!

謝謝你的辛勞!你超額完成了!

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 05:17 AM 發表

樓主完全曲解咩係文化大革命。

係文化大革命﹐異見人士堅持自己意見係會死架。

係香港﹐異見人士可以有自由堅持自己意見﹐而生命係唔受任何威脅。
呢班文革思想的人, 無證無據都可以將異見者一律打成「5毛黨」, 假如掌權的話, 異見者生命會唔會受威脅呢?

引用:
原帖由 sherlock_82 於 2009-6-11 11:53 PM 發表

我想你誤會了﹐我並不覺得你有逼害我﹐也不覺得你有何能耐可以逼害我﹔反之﹐我以及支持民主的人也沒有進行逼害諸位﹐所謂逼害跟本不存在。沒有實際逼害﹐港式文化大革命根本不存在﹐一切純為討論﹐以及捍衛自己 ...

對你上帖的評價﹐我只能提出懷疑﹐請貼出某報紙如何登出該人士資料以及如何呼籲人們去作出滋擾﹔在此之前﹐沒有評論。
link已提供了啦, 若無其事的話, 點解劉細良唔告該人誹謗以示清白呢?

引用:
原帖由 Trevor7 於 2009-6-12 07:14 AM 發表
批鬥式人身攻擊、利用改圖去作假、沫黑別人...
加上自欺又欺人的言論,很多也站不住腳!
入到這Post大家也清楚看到了!

謝謝你的辛勞!你超額完成了!
人地在明報講得清清楚楚, 我一字不漏照搬過黎, 又無扭曲、又無屈佢, 點抹黑呢又?

【明報專訊】眾所周知,互聯網威力驚人,內地的宣傳當局,聘用專人在一些網站跟帖討論,以保證網上世界不偏離官方主旋律。據聞,跟帖的報酬是一條五毛錢,網民諷刺他們是五毛黨,賤賣自己的勞力與尊嚴。我無法證實,香港有沒有這類五毛黨,如果有,以香港的生活水平,價錢應該高得多。

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 10:52 AM 發表

人地在明報講得清清楚楚, 我一字不漏照搬過黎, 又無扭曲、又無屈佢, 點抹黑呢又?

【明報專訊】眾所周知,互聯網威力驚人,內地的宣傳當局,聘用專人在一些網站跟帖討論,以保證網上世界不偏離官方主旋律 ...
吳主席萬歲

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 10:49 AM 發表

呢班文革思想的人, 無證無據都可以將異見者一律打成「5毛黨」, 假如掌權的話, 異見者生命會唔會受威脅呢?
如果?

原來你既理據係基於你幻想既如果﹐並非基於事實。

其實你都已經承認﹐你所提出既"文革"指控並無發生。

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:03 AM 發表

如果?

無權無勢, 都惡到咁, 你以為一旦有權在握, 會突然信奉主耶穌, 洗心革面, 思想來個180度轉變嗎? 變得慈祥無比嗎?

有無咁神呀?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 11:06 AM 發表

無權無勢, 都惡到咁, 你以為一旦有權在握, 會突然信奉主耶穌, 洗心革面, 思想來個180度轉變嗎? 變得慈祥無比嗎?

有無咁神呀?
黃毓民信左神,但條麟樣有慈祥了嗎?將新2安資料交了給鄧竟成嗎?

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:03 AM 發表

如果?

有一定的類似性便可提出,這是香港的自由言論

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]