• 瀏覽: 75,139
  • 回覆: 792
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-15 03:56 PM 發表

搞笑?

你唔認同當然係你提出不認同的理據, 單說一聲「唔覺」就係架喇? 唔通我會幫你諗唔認同的理據?

真正的文革, 當然會與「港式文革」在方式上不全然一樣, 可惜其「精神路向」就一模一樣, 例證在這頭帖及 ...
我本身沒有打算指出理據  如果真係要講, 只能說我所認識的人及我的朋友, 同學就是理據!
而你所講既理據對我來講, 並沒有說服力, 難道頭條新聞那些時評節目唔可以自由發表佢地既立場意見?現在的情況對我來講是言論自由, 你有你既偉論, 我又我的理想
咁社會就係有唔同既意見聲音, 呢個
如果你係要說陳同學事件, 佢係被人投票選出來既, 所以最後佢被人選票逼下台好合理, 請你指出當中唔合理既地方

我所睇到既反而係香港有理性既討論, 多左年青人去關心時政
如果你以網上呢個討論區部份人所講既極端言論就說是港式文革
咁未免過份緊張了? 呢度每日唔係共狗就漢奸嫁啦~ 有咩咁出奇....
反而你d 圖片遊戲令人嘔心難過~

香港人會知..美國人同香港民主教一樣,,唔夠人選,,就不認同選舉,,好似大學學生會選舉同伊朗選舉,佢地不認同,,就會想盡辦法..去令對方下台,,民主教同美國人都係卑鄙下流囉...吳智森更加係其中的代表者囉

引用:
原帖由 warren_y1982 於 2009-6-15 05:32 PM 發表

我本身沒有打算指出理據  如果真係要講, 只能說我所認識的人及我的朋友, 同學就是理據!
而你所講既理據對我來講, 並沒有說服力, 難道頭條新聞那些時評節目唔可以自由發表佢地既立場意見?現在的情況對我來講是言 ...
你用 d咁細既 sample和咁主觀的睇法就想否定樓主的話

陳同學的罷免更凸出了港式文化大革命的批鬥, 無哩頭竄改別人的說話, 放上港台頭條新聞、港台自由瘋、蘋果、明報批鬥幾過月, 然後由紅衛兵港大支部成員投票罷免一人一票選出的會長, 但又唔知陳講錯乜, 又繞過正式程序, 仲唔十足十毛澤東玩劉少奇個招

引用:
原帖由 dogdogchi 於 2009-6-15 06:08 PM 發表

文革(乜式都好)的一大特徵,就係不主張理智,否定個人思考,不容許異見存在

批鬥對立觀點:我的才是正路(平反六四,普選),其他都是歪路(無良知無血性、共狗)
你看那班泛民狂熱者瘋狂唔理三七廿一插QE就知啦,香港真係文革化

車禍少女出血不止 醫局被指趁火打劫 先收藥費才救命(蘋果14/6)

香港真係好多大話精 鍾意講大話...

支聯會、教協、泛民為香港教出好多大話精 

香港人真係大陸化

當事人父親在昨天已對各傳媒說了:「醫生冇話要俾錢先有藥醫,但我真係唔想俾,因為無辜辜俾車撞,仲要收我錢,唔係幾合理。就算救左先俾錢,都唔係幾合理。」

仲有咁多人講大話,講乜野香港要先收錢後救人

http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=305558&category=1

引用:
原帖由 ~辟邪~ 於 2009-6-15 10:56 AM 發表

可以公投決定不保育否?
唔可以公投, 起碼都可以修繕啦!

還有港台的電視部可以關, 慳翻公帑! 以前就話得 2間電視台, 依家大把台, 唔使港台電視部了
暫時未係時候
經過咁多年, 已經係根深柢固, 在編輯自主嘅招牌下, 有如一個小王國.
你要修繕都要問過佢, 吳主席又可以借題發揮, 感召信眾發動打聖戰.

吳主席要靠個台開齋, 你cut funding佢同你死過

惡搞文革如施地步, 各位c hing c 姐真是令人折伏.

引用:
原帖由 游鯤 於 2009-6-15 09:31 PM 發表

暫時未係時候
經過咁多年, 已經係根深柢固, 在編輯自主嘅招牌下, 有如一個小王國.
你要修繕都要問過佢, 吳主席又可以借題發揮, 感召信眾發動打聖戰.

吳主席要靠個台開齋, 你cut funding佢同 ...
吳主席呢種文痞無左港台的大靠山, 佢 D文就唔值錢
CUT佢節目, 佢搵齊泛民去圍政府都似

引用:
原帖由 J2007 於 2009-6-15 09:43 PM 發表
惡搞文革如施地步, 各位c hing c 姐真是令人折伏.
惡搞
我哋無咩值得c hing折服
無可奈何, 苦中作樂而已

引用:
原帖由 a1313 於 2009-6-15 11:25 PM 發表

好心你惡補下 photoshop!三腳貓功夫,丟人現眼!
樓主唔專業,但構圖好笑,反映時弊,咁樣唔好嗎?
講專業邊夠蘋果、支聯會專業做假,專業批鬥呢?

我都唔專業咁學似CNN改圖,但我就係要改一張

要插吳志森點會冇得插,淨係投訴佢組節目唔持平就夠啦。呢樣嘢電台好睇重咖。

引用:
原帖由 長春王子 於 2009-6-14 09:55 PM 發表
用文革方式去亂扣帽子,亂key頭像,卻反轉豬肚批判別人是"港式文化大革命",九噏當秘笈,真係嘆為觀止.
如何防止支聯會和泛民亂扣帽子、九噏當秘笈??

泛民真係在香港搞民革

引用:
原帖由 A380 於 2009-6-16 01:59 AM 發表

如何防止支聯會和泛民亂扣帽子、九噏當秘笈??

借用你的頭像做簽名

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]