• 瀏覽: 3,126
  • 回覆: 51
光榮級ge~反艦導彈...........能對航母構成嚴重威脅的只有裝上核彈頭........
而且我覺得真正的航母殺手只有基洛夫級.......因為佢防禦力比光榮級強幾倍..........能夠承受更多攻擊
況且俄羅斯雖然有發展航母對付航母傾向.......但總體上仍然以超強反艦導彈作飽和攻擊
su-33只是對付美國航母上的f-18.....為艦隊爭取艦載反艦導彈的有效射程的時間

引用:
原帖由 mancw01 於 2009-6-8 03:54 PM 發表
光榮級ge~反艦導彈...........能對航母構成嚴重威脅的只有裝上核彈頭........
而且我覺得真正的航母殺手只有基洛夫級.......因為佢防禦力比光榮級強幾倍..........能夠承受更多攻擊
況且俄羅斯雖然有發展航母對付航 ...
錯~未來俄羅斯宣佈放棄在航母搞反艦導彈,改用整多D空間給戰機

基本上作為整隊艦隊既核心,航空母艦冇須要裝備反艦導彈。
再者,艦隊既防空以及反艦既工作係交由艦隊外圍既驅逐艦同護衛艦。

引用:
原帖由 辟易仔仔 於 2009-6-8 04:10 PM 發表
基本上作為整隊艦隊既核心,航空母艦冇須要裝備反艦導彈。
再者,艦隊既防空以及反艦既工作係交由艦隊外圍既驅逐艦同護衛艦。
俄羅斯吾係用巡洋艦做中心,航母做輔助??

但如果航空母艦裝備有大量既反艦導彈,
一來不但機庫既面積大減,二來航空母艦既作用係投射空中力量。

引用:
原帖由 辟易仔仔 於 2009-6-8 04:15 PM 發表
但如果航空母艦裝備有大量既反艦導彈,
一來不但機庫既面積大減,二來航空母艦既作用係投射空中力量。
我認同吾裝反艦入航母,但俄軍好似現役個部有裝wo

我覺得
想用水面艦的反艦導彈威脅美國航母,
就要再大幅增加現時導彈的射程.

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-6-8 04:06 PM 發表
錯~未來俄羅斯宣佈放棄在航母搞反艦導彈,改用整多D空間給戰機
我ge~意思係就算新航母放棄裝ss-m-19呢類反艦導彈增加空間..........
亦唔會放棄導彈飽和攻擊方式......因為對住美國超級航母.....新航母取消反艦導彈空間載機數量亦唔可能大躍進地增加......而且因為依家俄羅斯艦艇ge~設計仍然以遠程超音速反艦導彈飽和攻擊......除非俄羅斯會重新設計同建造新型艦種
所以基洛夫級/光榮級/奧斯卡級/現代級仍然係海軍攻擊核心........因為俄羅斯根本無錢同時攪咁多野.....只能係原有模式上改進........

引用:
原帖由 新殲 於 2009-6-8 04:25 PM 發表
我覺得
想用水面艦的反艦導彈威脅美國航母,
就要再大幅增加現時導彈的射程.
俄羅斯的反艦技術仲勁過美國,不過俄羅斯都吾夠遠

引用:
原帖由 mancw01 於 2009-6-8 04:31 PM 發表

我ge~意思係就算新航母放棄裝ss-m-19呢類反艦導彈增加空間..........
亦唔會放棄導彈飽和攻擊方式......因為對住美國超級航母.....新航母取消反艦導彈空間載機數量亦唔可能大躍進地增加......而且因為依家俄羅斯艦 ...
俄羅斯搞新航母wo,己經開始招標,新艦決定吾會搞反艦導彈,走美國方針,用航母做主力

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-6-8 04:31 PM 發表
美國之所以唔發展超音速反艦技術...只係因為美國係以機海發動導彈飽和攻擊.....呢個係美國航母ge~最大優勢...........就算反艦導彈射程發展得再遠.........用咩方式中繼制導先係重點......
因為ss-n-19係以艦載直升機卡-25b或者衛星制導......但係衛星難以長時間偵測或制導......直升機則生存性較低

引用:
原帖由 mancw01 於 2009-6-8 04:44 PM 發表

美國之所以唔發展超音速反艦技術...只係因為美國係以機海發動導彈飽和攻擊.....呢個係美國航母ge~最大優勢...........就算反艦導彈射程發展得再遠.........用咩方式中繼制導先係重點......
因為ss-n-19係以艦載直 ...
好似唔洗,
佢係以一枝導彈領航.如果該彈被打下來,
另一枝會自動補上

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-6-8 04:31 PM 發表
美國要咁勁做咩.
其他國家防空力又不是太強
美國佬怕死自然發展防衛優先

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-6-8 04:34 PM 發表
俄羅斯搞新航母wo,己經開始招標,新艦決定吾會搞反艦導彈,走美國方針,用航母做主力
俄羅斯錢從何來呢???攪新航母....攪新型艦艇...........就算係中國經濟實力都做唔到中國gdp可是俄羅斯4倍
軍費亦超過俄羅斯........而且俄羅斯船廠生產設施......人員流失要攪呢樣已經要洗唔少錢......如果唔係俄羅斯會係賣印航母上狂抽水...主因係想用印度ge~錢來修復船廠設施同埋攪埋人員流失問題......
之前俄羅斯賣比中國運輸機同加油機...亦係同樣道理........
就算係依家俄羅斯想參加中國大飛機計劃.....亦係想借助中國資金來恢復俄羅斯飛機生產能力

引用:
原帖由 新殲 於 2009-6-8 04:46 PM 發表

好似唔洗,
佢係以一枝導彈領航.如果該彈被打下來,
另一枝會自動補上
但係枝導前題係要高空制導......咁樣就暴露左自己位置....因為超音速反艦導彈突防係以超低空加超音速

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]