• 瀏覽: 20,720
  • 回覆: 812
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 keith2006 於 2009-5-27 01:25 PM 發表

其實支聯會都只係其中一個convener(召集人)角色,但實際真正嘅convener係共產黨,六四係佢一手炮製出嚟,鎮壓又鎮壓過、利誘又利誘過、滲透又滲透過、五毛又五毛過....20年,悲慟情緒有增無減,解 ...
你真乖
記住下次唔好離題

引用:
原帖由 西斯大帝 於 2009-5-27 12:45 PM 發表

其實你都講中唔少人的心聲...
我本來都唔鐘意支聯會也從未參加過佢地的活動, 但近月真係見到好多網民無啦啦為中共六四的罪行開脫
我打算今年去64 燭光集會, 以表達港人都呢件事未忘記
(我諗好多人都分唔清佢地 ...
佢地唔係無啦啦為中共六四的罪行開脫架,佢地係土共,共奴,五毛黨等,一近六四,佢地就瘋狂出動各討論區,城市論壇,報紙,電台。。。。為中共搖旗納喊。

引用:
原帖由 新奇士● 於 2009-5-27 08:20 AM 發表

又一個手無寸鐵支聯論, 又是認為趙紫陽沒學毛澤東發動大串連和拉攏軍頭叛亂的人。

一切以最簡潔的支聯會六四論 - 坦克、機關槍、手無寸鐵學生、屠城
and by the way, even if students and civilians do had guns, and actually used it to protect themselves (and they DO have the right to protect themselves when the gov is failed to do so)
It would just be a case of self defense against a tyranny gov, won't have anything to do with 叛亂
Well, if the communist gov define 叛亂 as anyone challenge their absolute power in any way, this is another story (and not only in China, it is the same for any gov who use army to try to suppress any opposite voice, like the Soviet Union).

引用:
原帖由 stockoperator 於 2009-5-27 01:29 PM 發表

佢地唔係無啦啦為中共六四的罪行開脫架,佢地係土共,共奴,五毛黨等,一近六四,佢地就瘋狂出動各討論區,城市論壇,報紙,電台。。。。為中共搖旗納喊。
你剩係識得話人地係土共,共奴,五毛黨
咁你可唔可以證明到樓主d料係假先

引用:
原帖由 西斯大帝 於 2009-5-27 12:45 PM 發表

我本來都唔鐘意支聯會也從未參加過佢地的活動, 但近月真係見到好多網民無啦啦為中共六四的罪行開脫
千萬不要低估沉默大多數的力量,正如當年7.1大遊行前,民建聯某黨員嘲笑市民去遊行是受到民主派誤導,結果有目共睹!
讓他們日日狂吠,混淆黑白吧!愈無恥就祇會引來更大的反彈,人民是永遠都不會忘記的!

引用:
原帖由 bbblaw 於 2009-5-27 01:32 PM 發表

你剩係識得話人地係土共,共奴,五毛黨
咁你可唔可以證明到樓主d料係假先
唔好離題啦,唔該~!!!!!
呢個post係講緊中共唔道歉,
根本樓主就係借新聞黎大肆宣揚佢自己既諗法...

引用:
原帖由 大司馬 於 2009-5-27 11:51 AM 發表

樓主的論點有根有據, 真係比較難反駁, 搵泛淫重炮手文棍吳志森都無辦法對論點反駁。
搵泛淫重炮手文棍吳志森

引用:
原帖由 roytse 於 2009-5-27 07:27 AM 發表
五毛奴隸努力為主子製作"真相"
心照啦。

我先不評64誰錯誰過...屠殺是真是假, 但我非常不恥某些人將64和南京大屠殺兩者來比較真假, 可以拿南京大屠殺來說也可能是假的........

引用:
原帖由 KoC1126 於 2009-5-27 01:48 PM 發表

唔好離題啦,唔該~!!!!!
呢個post係講緊中共唔道歉,
根本樓主就係借新聞黎大肆宣揚佢自己既諗法...
咁你可唔可以證明到樓主d料係假

引用:

得果幾千人代表唔到我地香港700萬人的意見ge~~€

引用:
原帖由 bbblaw 於 2009-5-27 01:53 PM 發表

咁你可唔可以證明到樓主d料係假
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20090527&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=12807121
呢個post係應該講呢樣野,
而唔係講樓主既"料"o岩唔o岩囉~~~

樓主既轉移視線功夫,真係做得好到家~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]