• 瀏覽: 54,239
  • 回覆: 269
引用:
原帖由 dbling 於 2009-5-2 12:25 AM 發表

而家全世界好多國家都有確診個案
而且條友黎HK時係隱形病人,無病徵
請問你可以點做?

馬後炮從來都係最易  
唔該聽返昨日商台的"左右大局"啦!! 人地一早話要check真d墨西哥旅客la~, check完check唔到OK, 但點解墨西哥籍遊客唔小心一d check??

引用:
原帖由 Vin07 於 2009-5-2 12:31 AM 發表

我只不過懷疑佢冇搭過飛機...完全唔知道"轉機"係乜野一回事姐
用下腦la~!! 如果政府要向航空公司check來自墨西哥入境, 不論轉機與否, 易如反掌!!

引用:
原帖由 計惑 於 2009-5-2 12:36 AM 發表

用下腦la~!! 如果政府要向航空公司check來自墨西哥入境, 易如反掌!!
咪笑死我啦
你知唔知自己講緊d乜呀?

引用:
原帖由 dbling 於 2009-5-2 12:20 AM 發表

有冇睇新聞ga!?
係上海黎!!
我有睇新聞!
個班機由上海飛個來!
我亦到想問下,你過關時移民局官員,會否問你由邊到嚟呀??
佢持墨西哥護照呀...
點解職員唔多加留意!
佢重有朋友呀...唔知佢朋友有無事呢!
現在酒店方面,亦有多名疑似病例.
如果真係有多一個人有事,(佢只留在房內)都有機會傳給其他人,
咁這個病毒真係............

引用:
原帖由 Vin07 於 2009-5-2 12:38 AM 發表

咪笑死我啦
你知唔知自己講緊d乜呀?
我諗係你唔知自己講乜!! 政府做抗疫係好好, 但預防就不敢恭維!! 我想問下點解日本, 韓國係在機場發現疑似個案呀??

引用:
原帖由 Vin07 於 2009-5-2 12:25 AM 發表

點監察?
難道任何一間航空公司有同時飛墨西哥同香港都唔比入?
飛上海個班機既責任在於上海..
香港已經做哂可以做既野
現在好多國家在客人一落機在閘口為每個客人量度體溫啦!
填咩健康申報表呀....有鬼用咩!

引用:
原帖由 計惑 於 2009-5-2 12:43 AM 發表

我諗係你唔知自己講乜!! 政府做抗疫係好好, 但預防就不敢恭維!! 我想問下點解日本, 韓國係在機場發現疑似個案呀??
你話呢?
香港同日本..有乜野唔同呢?
睇新聞時..睇清楚d...帶埋自己個腦..唔該

引用:
原帖由 車承俊 於 2009-5-2 12:43 AM 發表

現在好多國家在客人一落機在閘口為每個客人量度體溫啦!
填咩健康申報表呀....有鬼用咩!
落機量體溫呢樣野..香港係長期做架..你知唔知架?

引用:
原帖由 Vin07 於 2009-5-2 12:45 AM 發表

你話呢?
香港同日本..有乜野唔同呢?
睇新聞時..睇清楚d...帶埋自己個腦..唔該
好似你咁帶埋個腦都無乜用!!

引用:
原帖由 Vin07 於 2009-5-2 12:46 AM 發表

落機量體溫呢樣野..香港係長期做架..你知唔知架?
好似無喎~~
我昨天先從台灣~
都無人搵支槍對住我個頭...

引用:
原帖由 計惑 於 2009-5-2 12:49 AM 發表

好似你咁帶埋個腦都無乜用!!
其實係冇架....所以我會放心交比政府
但最起碼都有用過你先啦

引用:
原帖由 車承俊 於 2009-5-2 12:50 AM 發表

好似無喎~~
我昨天先從台灣~
都無人搵支槍對住我個頭...
係你唔留意姐
你過左入境關卡之後..去行李帶之前..係一個位量體溫架..
不過通常人唔會理會....但係如果有人體溫係超過水平既..係會比人捉住架..
我早幾個月(個陣仲未出事)....有個同行既朋友因為過e道個陣過唔到..過完要追返我..行得急得滯..跑慶左..都比佢地捉住

再講呀~
個墨西哥人由墨西哥到上海 (個班機啲人可能有事)
而佢由上海到香港 (個班機啲人可能有事)
佢由機場到酒店 (機場啲人及司機及佢朋友可能有事)
佢住個間酒店 (啲住客及職員可能有事)
佢乘的士到律敦治醫院 (醫院職員及在等候睇醫生嘅人仕)
再到瑪嘉烈(醫院職員)
唉...
都唔知點算..

港府又一有火先救火佳作

全力支持政府

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]