• 瀏覽: 54,236
  • 回覆: 269
SUPPORT呀

同意.
引用:
原帖由 KarenLittleCat 於 2009-5-1 23:42 發表
其實今次government都好positive...prepare了好多野...比sars個時嘅危機意識好好多....我相信全港市民都會增加個人衛生...帶mask,洗手...有病唔好返工...不過一定要全人類合作先得... 想提一句,出過街d衫褲鞋襪 ...

引用:
原帖由 logst 於 2009-5-1 11:32 PM 發表
香港政府十分被動 等有事先做野 邊度有火先救邊度 而唔係禁止人放火?
講真!! 點樣可以主動出擊呢?? 唔通所有到港旅客隔離一星期?? 定係禁止所有人入境??

政府做好佢個 Part
咁我地係咪都要做好自己個 Part 呢?

唔係政府都打救唔到你 

支持 

引用:
原帖由 kobe_matthew 於 2009-5-1 11:28 PM 發表
今次香港政府做得好!!

今次政府反應好快!! 覺得已經做得唔錯 !!
都唔明d人點解吓吓都覺得政府做0既野唔夠 !!!
希望今次香港市民團結一至!! 對抗H1N1啦!!

香港政府!!! 香港市民!! 加油!!
Supprot HK government and support York Chow.

呢啲咪後知後覺囉, 好多嘢政府會做得更加好嘅, 到下室期一返曬工同學會嚴峻多一點 , 政府耍留意多一點, 灣仔一帶都唔好去為妙??

[quote]原帖由 Vin07 於 2009-5-1 11:40 PM 發表
其實都預左香港會爆..
亦都預左一爆就實有人嘈..因為香港實在太多失智既冇腦白痴人

Agree.  Support HK government.

yup! support hong kong government!!!!
香港人都應該更加團結抗疫!

有左上次sars經驗..
今次政府真係唔錯

支持政府, 今次真係有做野, 有準備

大家一齊為香港政府打打氣

要批評政府做野唔足ge人, 請提出你地的真知灼見, 唔好淨係識齋插

度假村一早將空置
將可能感染既人掟入去隔離
算快手喇

今日仲啪啪聲開會
好過沙士啦

政府今次已經做得唔錯 , 即時隔離酒店 .
而家最大關鍵係兩個的士司機同佢既家人 , 仲有同機既乘客 , 一定要盡快搵到佢地 .

引用:
原帖由 kingsteven 於 2009-5-1 11:57 PM 發表
政府今次已經做得唔錯 , 即時隔離酒店 .
而家最大關鍵係兩個的士司機同佢既家人 , 仲有同機既乘客 , 一定要盡快搵到佢地 .
政府一早forecast左個潛在問題出黎,未有呢單野之前已經諗定點做

但要黎既點都會黎,想阻都阻唔到

而家無發現有個案既國家唔等於無呢種病毒,只係可能未搵到

但求大家真係用個腦去諗下自己點做好,唔好再俾佢重新出現1918年既事件出現...

而家搞到好似套《地球毀滅密碼》咁- -"

不過想政府做多樣野,就係係呢單野發生於hk前,叫mask生產商製造多d,並且每人限買幾pack...唔好比個price上升....依家呢方面government都唔太好,唔識穩定民心....好多人仲worry 買唔到mask......

我唔贊成!
我唔明點解入境時唔留意由墨西哥來之航班及加強監察??
及今日在灣仔維景之check Out住客,有無聯絡這些人仕呢?? (到時其他國家就會話香港傳入)
如果他們由酒店 Check Out 後再轉乘其他航班前往其他地方,後果會如何呢??
健康申報表是不是每一個都會坦白告知機場職員身體問題??
在SAR期間未有一個人會在過關時話自己身體有問題??

我建議在這失業期間,請多些兼職在各關口,監察每人個過境之旅客同每個客都要量度體溫??(可在等過移民局時量度體溫)
保障大家!!

真不想再看到 SAR 時情況,因我的朋友在這期間離開.

真係好驚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]