• 瀏覽: 31,815
  • 回覆: 66
  • 追帖: 2
請給我屠城或屠殺的求其一段片, please !
中國政府是被告, 根據普通法, 他有權辯護, 未判罪前是假定無罪, 檢控一方負責提出證據

香港是行普通法, 請提供中國 89年屠殺手無寸鐵的學生片段 !

無屠殺片的人一直叫喊屠城, 會否變成黎洪翻版?

無片咁都叫我信, 還要將我當多次傻仔玩? 我唔想做無思想的紅衛兵囉!

我唔支持屠殺, 希望有人提供一段片給我, 我會改站到他們的立場。

中國政府給了資料, 大家咪應該用佢既資料打倒對方誠信囉, 等於其他師兄用民運人士資料加香港新聞片段加西班牙片段, 將支聯會的大話徹底揭破, 這是我相信某些師兄說話的原因, 他們的資料是有根有據, 資料來源問題又不大。

說到底, 香港人要了解六四是很困難的, 因為現時香港的六四版本是由一群政治野心家演譯, 缺乏客觀公正性。

我們都只能嘗試在有限資料, 找到一個最貼近現實的歷史境象, 唔通支聯會串通美國會全部資料公開給我們嗎?

引用:
原帖由 解碼 於 2009-4-12 02:05 AM 發表
打倒鄧小平?????
鄧小平對六四回應:改革開放這基本點沒有錯
http://www.youtube.com/watch?v=HWBw7mFTIGY
這是 4.20衝擊中南海時, 學生的訴求, 這裡是先不管訴求錯對

有段台灣新聞報導 4.20的衝擊中南海 :

http://www.youtube.com/watch?v=wL5SMVttXms&feature=related

以下的是我的隨想 :

中國現時大部份國民, 除香港一小部份及中國的一小部份外, 都支持六四的鎮壓, 認同 89年的報告, 你在沒有證據和無法理下, 你如何要求中國政府翻案?

香港的終審庭也要審核上訴理據, 才會批准開庭, 你是否應多準備資料?

引用:
原帖由 戀棧 於 2009-4-12 02:16 AM 發表
大佬~~洗唔洗一直開post丫~~~我知你地要搵食~~~都唔洗咁瓜
你點解要以侮辱人為樂, 這話題還是城中熱話, 為何不能表達個人意見?

這裡是香港, 有言論自由, 有行動自由, 這是開帖的依據, 基本法賦予香港人的權利

引用:
原帖由 753951456 於 2009-4-12 02:26 AM 發表

你錯了...香港而家都無乜言論自由架啦, 講D唔岩人地聽既說話, 就要比人叫收聲, 又比人批鬥, 最後仲可能要公開道歉. 可能仲勁過大陸  
即學似劉慧卿竄改他人說話後, 老屈是對方說, 蘋果又一起老屈, 泛民網上樁腳又加入一起抽水

20年前已知沒有屠殺、屠城,公民黨秘書長陳家洛都知, 他現於浸大任副教授教政治及國際關係

大部份的香港人都是被騙的, 你看看 89年的中大生講, 這些都是鐵一般的事實, 而全部人都未死

黎洪當年係廣場留到最後,被軍警驅逐,當時我地學生都覺得係參與民主運動為推動國家進步,驟然比記者訪問,黎洪所講野有部分係非自己親眼所見...

其實同學返黎後,在國是學會和學生會安排下都有同其他同學座談分享.黎洪之後無搞政治,(去左教書)

.當年運動中心人物如吾爾開希、柴玲、林耀強和侯德建諸人都不提當年事矣,你先去訪問佢地啦.

當年按照各位同學報告分析,軍隊進入天安門廣場前動武死傷最多,主要係木犀地和長安大街,其中有少數死者為學生,多數應為一般百姓或工人,但在最後清場行動中並無死傷

.仲有係核心同學警告我們要小心四五行動,覺得佢第有 d混水摸魚

我講呢第全部係一手資料,如果係當年中大學生有參與民運,應該知道.你可以求證.

既然係咁,可以話武力鎮壓天安門廣場外有一定死傷,不過天安門廣場血流成何就係呃人喇,解放軍響廣場用機槍掃射學生就係呃人喇,咩屠城都係呃人喇.

係數學.蔡耀昌同你前面講既黎洪原本係同班同學,但係蔡耀昌大二升唔到班,所以變左唔同屆.

.你可以問陳家洛.

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-12 02:59 AM 發表

要表揚佢地間接控制言論自由呀、玩批鬥呀!
一個手無寸鐵, 無傳媒back up的細路哥, 支聯會咁樣逼害一個大學生, 我覺得支聯會班人無人性, 有獸性 !

陳生的 video證明了陳生的說話無問題

其實點解唔可以質疑六四的舊證據? 劉慧卿都同意舊相片存在有真假問題, 點解劉可以質疑, 陳就唔可以說出他在網上看到的多種意見?

有同學提出柴玲走佬, 陳質疑柴玲既然要運動流血, 為何柴自己走, 作為領袖第一滴血應該要自己流, 有何不妥?

中共血腥屠殺、屠城
要對屠殺呢個名詞給 evidences, 呢個係今次的爭議點!

死人已經講左有 300人死, 但如何屠殺呢? 請支聯會提供證據 !

原本屠殺、甚或屠城的最佳證據是支聯會提出的 3,000名學生在天安門廣場被集體處決, 原說 3,000人被機槍掃射死去, 及有大量學生在帳幕被坦克輾死, 但已經被證實這指控是偽證

香港需要像樓主這類有獨立思考的人

引用:
原帖由 游鯤 於 2009-4-13 11:20 AM 發表

同佢哋咁大仇口?
就算真係判監, 坐完返黎叫得仲大聲, 你都係冇得清靜.
呢個世界應該係熱鬧, 清靜嘅地方多數簫條,
只要市民大眾知道佢哋講嘅嘢半真半假, 而半真半假=謊言,
己經算 ...
呢樣你都講得岩, 班友坐完監又當自己係曼特拉 又可以學達賴拿人權獎, 造神

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-13 08:51 PM 發表

要其他國家攻擊自己國家的人, 支持佢既人咪係攻擊埋自己囉, 原來呢d叫理性!
支聯會開口叫其他國家經濟制裁中國人的扮愛國人士

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-13 09:24 PM 發表

愛國人士已經唔敢再入我帖喇, 答唔到我問題
今次愛國支援謊言聯合會的對策是淡化和轉移視線,因為係斷到正!

要做到香港人對64的認識錯得咁緊要,都要控制到傳媒先達到目的既

民主教既人以後唔好淨係話大陸新聞封鎖,香港都係架,唔計其他傳媒,香港電台電視部就已經係封鎖對中國有利既消息

引用:
原帖由 ARHEI 於 2009-4-13 09:37 PM 發表
講d唔岩聽ge言論就要俾人罷免
呢d咪言論自由囉
呢個會長不受支聯會控制, 當然除之而後快
吳志森都有幫手

另一帖就關, 我把一些和民運熱心人士的對話轉過來
引用:
原帖由 don_giovanni 於 2009-4-13 10:32 PM 發表

沒有當時大學生,支聯會再如何又能做什麼?
沒有當時的中央領導,支聯會再如何又能做什麼?

核心的人物不是支聯會。

有些簡單的事情,不用左看右看,看多了反使你不能思考,
我不用否定什麼才知道自 ...
大部份參與的學生領袖和學生都後悔了, 你知道嗎? 你不能反思下點解?

支聯會是慕容博/岳不群
引用:
原帖由 don_giovanni 於 2009-4-13 10:40 PM 發表

你是當時的大學生嗎?

當時有多少大學生參與?死了多少人?有多少後悔?

資料的來源在哪?

他們如何總結他們當日的行為?

死者的家屬現在如何?

今年64,我想帶我的家人到天安門思念一翻,思想 ...
你講 D咁野證明你都唔知國內情況, 不知吾吾和玲玲的近況, 不知大部份參與學生不少做了教師教授教學生, 你乜都唔知就要去幫人出頭, 無大陸人睬你啦 !

王丹有美國和扁扁養, 天安門母親有不知來歷的"人道資金", 你話佢地搞唔搞?

你和家人去到北京向公安申請 ! 你識唔識密宗或法輪功? 識的話, 你可以去長安大街冥思
引用:
原帖由 don_giovanni 於 2009-4-13 10:40 PM 發表

你是當時的大學生嗎?

當時有多少大學生參與?死了多少人?有多少後悔?

資料的來源在哪?

他們如何總結他們當日的行為?

死者的家屬現在如何?

今年64,我想帶我的家人到天安門思念一翻,思想 ...
你講 D咁野證明你都唔知國內情況, 不知吾吾和玲玲的近況, 不知大部份參與學生不少做了教師教授教學生, 你乜都唔知就要去幫人出頭, 無大陸人睬你啦 !

王丹有美國和扁扁養, 天安門母親有不知來歷的"人道資金", 你話佢地搞唔搞?

你和家人去到北京向公安申請 ! 你識唔識密宗或法輪功? 識的話, 你可以去長安大街冥思
引用:
原帖由 don_giovanni 於 2009-4-13 10:48 PM 發表

請原諒我的愚蠢,我想再你再清楚表明一次,你是否同意:

「中共8964當時武力鎮壓是合理的。」?

你是否同意:

「當時犧牲了大學生是難免的。」?

最少,這2點是我不同意的,特別是第2點。
你的認知, 認為大學生死左幾多個? 廣場有幾多大學生死?
你做乜唔提工人? 當時工人就小 9劉曉波, 話工人既命唔係命, 係班大學生、學者既命先係命, 他還說聽了號召, 為了保護廣場, 死了這麼多工人, 到最後原來被當傻仔?
引用:
原帖由 don_giovanni 於 2009-4-13 10:55 PM 發表

你說的是真相嗎?得到了廣泛的社會討論嗎?有學術機構一同處理的學術研究嗎?

支聯會與中共對決?

20年來我也被支聯會欺騙了?

中共擁有絕大部的的權力,他們為什麼要你古靈仔在此提醒我?

你是中共的人嗎?你是核心人物嗎?你知道了真相?
你扮求真, 但最唔真, 死的只有大學生, 發生事只有 64的北京?

支聯會既謠言令不少人在 64或64後走到街上挑戰軍人, 或暴亂, 而範圍又不止北京, 去到其他城市, 呢班死既人你又唔理?

你係邊一種既大仁大義呢?

主題標籤 #香港電台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]