• 瀏覽: 31,840
  • 回覆: 652
  • 追帖: 2
任你們喜歡怎麼說,你們愛作共產黨的奴才,做過飽吧.
不過,我就看你們死後能否面對中共殺害的無數冤魂

引用:
原帖由 RobertIngersoll 於 2009-4-16 09:21 AM 發表
睇清楚啦.陳生六四時可能還未懂行路.佢當時唔係BB,都只得幾歲啦.
這班細路連六四是甚麼都不知.
就係因為未經歷過 64
(實質上係當時 ge 人只係間接接觸過64,例如學生領袖講 ge 死左3000人、支聯會所講 ge 坦克車死人(gor "半段片") )
所以班細路只係要客觀証據
邊個比到就信邊個

引用:
原帖由 RobertIngersoll 於 2009-4-16 09:37 AM 發表
自以為清楚一切的人真可悲
陳生提出質疑都唔比
証明班人自我封閉到咩程度

引用:
原帖由 dogdogchi 於 2009-4-16 09:37 AM 發表

89 年可以得到的資料,依家全部可以響網上睇番,你同佢得到的資訊根本就無分別

分別只在於,八九年當時未懂性的一代,無被當年的氣氛影響過,可以用最冷靜的態度去睇番二十年來所有(已公開的)的資料。
呢個係一個好問題, 反而 89年是中小學生那班最大鑊, 以為自己已知曉一切, 唔會翻睇資料, 今次支聯會意外被踢爆都係因為有人重新用腦看資料, 找出當時傳媒和支聯會破綻。

引用:
原帖由 RobertIngersoll 於 2009-4-16 09:37 AM 發表
審視真相是共產黨奴才, 你都幾搞笑!
就 89年 64來說, 死在政府下的真冤魂有限

引用:
原帖由 aby123 於 2009-4-16 09:39 AM 發表

就係因為未經歷過 64
(實質上係當時 ge 人只係間接接觸過64,例如學生領袖講 ge 死左3000人、支聯會所講 ge 坦克車死人(gor "半段片") )
所以班細路只係要客觀証據
邊個比到就信邊個
我回看片先知自己都係被騙了

引用:
原帖由 DrRice 於 2009-4-16 03:23 AM 發表

一場咁勁的暴亂場面的暴動, 又有殺解放軍鏡頭, 如又有齊證據的話, 香港支聯會同當時在場的香港人係好可疑,西方新聞片都穿崩聽到有廣東話叫打死佢, 又有高自聯要推翻政府的證據, 估計中共真係應該會有更多證據, 平反的話, 如中共有證據指控這班人的話,這班人必要被傳召, 會唔會平反平到要衰埋煽動叛亂罪?
確實是暴亂
但當年我是支持暴亂, 但今天看到司徒華、泛民的質素, 我要承認我當年是錯的

引用:
原帖由 A380 於 2009-4-16 12:44 PM 發表

確實是暴亂
但當年我是支持暴亂, 但今天看到司徒華、泛民的質素, 我要承認我當年是錯的
我當年都有份靜坐
而家好恨當年得中一的我咁無知

引用:
原帖由 dogdogchi 於 2009-4-16 09:37 AM 發表

89 年可以得到的資料,依家全部可以響網上睇番,你同佢得到的資訊根本就無分別

分別只在於,八九年當時未懂性的一代,無被當年的氣氛影響過,可以用最冷靜的態度去睇番二十年來所有(已公開的)的資料。
呢點就係我經常強調....

用最冷靜的態度去睇去分析呢件事有咩問題?

89前後既中/大學生...其實都只係比支聯會洗腦既一代...

係當年跨張失實既報導渲染之下....早已為件事定性....廿年過去....仍未能放下感性既思維...用最冷靜的態度去重新審視成件事既對錯!

無計...唔怪支聯會既洗腦教育做得比中共成功

引用:
原帖由 Kirafreedom 於 2009-4-16 12:48 PM 發表

我當年都有份靜坐
而家好恨當年得中一的我咁無知
我當時已在工作, 但我都被騙

陳一諤左報撐腰 責港人反共
http://www1.appledaily.atnext.co ... 867&art_id=12645482

這條最新聞, 讓香港人見識:

1) 民間電台與蘋果聯手用「拿渣手段」的作為「排除異己」的最後一擊, 企圖為「罷免港大學生會長」拉票, 向一個港大學生陳一諤嚴重迫害, 企圖迫使他下台

2) 陳一諤指出的香港民主派、蘋果的「紅衛兵民主」、「反中亂港」是真言, 亦真確: 從支聯會的謊言比拆破後, 可以見到唔少香港人依然為支聯會塗脂抹粉, 拒絕承認香港人被謊言欺騙謊言的事實!

支聯會、民主派打正旗號反共, 其支持確實是「紅衛兵民主」, 香港確實是「民主紅衞兵情況嚴重」!

3) 香港民主派、反中傳媒, 連一個大學生都唔放過, 情況尤如對付當年的馬力一樣, 是非常卑鄙可恥!

4) 拒絕《大公報》願意幫他平反, 足證他是獨立思想! 並非靠攏左派或右派!

陳一諤經一事長一智, 睇清香港民主的黑暗, 更讓香港人清醒!

我對民主制度不抗拒, 亦支持「真正的言論自由」! 亦認為中共於64事件動用強大武力鎮壓是錯的, 但我同時認為學生領袖組織的其他學生「血流成河」推人去死是禽獸行為!我只對「偽民主、偽言論自由」鄙視! 將社會公義建立在「謊言當真理」模式上, 是非常可恥的!

香港人, 向偽民主、偽言論自由、排除異己的「拿渣手段」說不!

支持陳一諤的請入來發言!

從中共近二十年, 係度玩誅九族, 無間斷滋擾六四死者家屬,  令佢地無法過正常生活, 六四中共有無罪, 大家心中有數!!!
班友成日話有反華陰謀, 但丁點證據也拿不出來, 成日執住一句半句説話作故仔!!!

引用:
原帖由 sherming 於 2009-4-16 03:03 PM 發表
從中共近二十年, 係度玩誅九族, 無間斷滋擾六四死者家屬,  令佢地無法過正常生活, 六四中共有無罪, 大家心中有數!!!
班友成日話有反華陰謀, 但丁點證據也拿不出來, 成日執住一句半句説話作故仔!!!
你又範左民主紅衛兵毛病, 我明明之前答過你, 家下你又重覆當睇唔到之前的回覆同內容喇!!  唔認唔係民主紅衛兵都唔得喇!

無左支聯會滋擾六四死者家屬, 中共啋你都傻, 所以滋擾六四死者家屬的係支聯會喎

支聯會在64到底係咩角色? 支聯會拍埋法卵功代表左咩? 就係反共喇, 你係咪想否認?

睇野又睇一半喎, 我之前岩岩先講得咁白, 中共有錯, 唔代表可以抵消支聯會、學生領袖的錯!

引用:
原帖由 DrRice 於 2009-4-16 03:23 AM 發表

一場咁勁的暴亂場面的暴動, 又有殺解放軍鏡頭, 如又有齊證據的話, 香港支聯會同當時在場的香港人係好可疑,西方新聞片都穿崩聽到有廣東話叫打死佢, 又有高自聯要推翻政府的證據, 估計中共真係應該會有更多證據, 平反的話, 如中共有證據指控這班人的話,這班人必要被傳召, 會唔會平反平到要衰埋煽動叛亂罪? ...
講真, 要平反重審的話, 我覺得中共一定會提證囉, 我會相信中共有好多證據!

引用:
我覺得班冤魂會唔放過幕後黑手多d

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]