• 瀏覽: 31,811
  • 回覆: 652
  • 追帖: 2
取消高亮搜尋字詞
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-16 02:55 PM 發表
陳一諤左報撐腰 責港人反共
http://www1.appledaily.atnext.co ... 867&art_id=12645482

這條最新聞, 讓香港人見識:

1) 民間電台與蘋果聯手用「拿渣手段」的作為「排除異己」的最後一擊, 企圖為「罷免港大學 ...
講得太好

想不到六四廿年後,今時今日既香港,我對中共既可怕程度竟遠遠不及偽民主

連回鄉証都無, 點滋擾家屬???
支聨會有權禁止任何團體, 包括法輪功, 參加平反六四活動嗎???

引用:
原帖由 disgust.com.hk 於 2009-4-16 03:17 PM 發表

講得太好

想不到六四廿年後,今時今日既香港,我對中共既可怕程度竟遠遠不及偽民主
香港人應該要出聲表態, 鄙視偽民主!

支持陳同學阿!!!!!

引用:
原帖由 sherming 於 2009-4-16 03:23 PM 發表
連回鄉証都無, 點滋擾家屬???
支聨會有權禁止任何團體, 包括法輪功, 參加平反六四活動嗎???
國有國法, 你身為中國人, 懂唔懂得先尊重法紀?

下下要玩公民抗命, 除非中共有暴政嗟, 否則就係煽動香港人玩火!

香港已經比你地成班偽民主搞到中共完全放棄香港, 重想點呀? 係咪要玩死香港先叫好呢?

溫家寶都講個要慢慢黎, 點解重要咁心急呢? 可唔可以分析分中國局勢呢?

陳同學唔夠成熟...太純潔....

比著我...我會基於"言論受到打壓"...感"言論空間收窄" 為由而請辭

引用:
原帖由 -碌柚 於 2009-4-16 03:31 PM 發表

比著我...我會基於"言論受到打壓"...感"言論空間收窄" 為由而請辭
陳同學應該今後拒絕接受卑鄙的傳媒任何訪問!

引用:
原帖由 -碌柚 於 2009-4-16 03:31 PM 發表

我諗俾我都可能咁 而請辭  呵

陳同學依家真係一夫當關 ...

引用:
原帖由 粟米哥 於 2009-4-16 03:35 PM 發表

我諗俾我都可能咁 而請辭  呵

陳同學依家真係一夫當關 ...
我就係欣賞佢勇敢、直言! 不需怕卑鄙的強權啊!

如陳的行爲是光明正大,
佢d咪後言論, 只會令民間電台俾人覺得以小人之心度君子之腹,
但見佢既支持者咁憤怒, 就知咩事.

引用:
原帖由 RobertIngersoll 於 2009-4-16 09:37 AM 發表
任你們喜歡怎麼說,你們愛作共產黨的奴才,做過飽吧.
不過,我就看你們死後能否面對中共殺害的無數冤魂
如果以組織而論,
天主教會殺人亦好多(多次十字軍東征,宗教審裁處,歛財,控制政權),
難道所有現今天主教友死後能否面對曾被教會殺害過的無數冤魂...

做人應以事論事,針對六四事件,唔係針對共產黨..

引用:
原帖由 RobertIngersoll 於 2009-4-16 07:43 AM 發表

為何六四二十年才有這麼多共匪出來說話?唔見他們當時立刻指出支聯會的錯誤?
香港人財迷心竅,金錢至上.現在中共坐大,當然要幫助他們啦.
正如二十五史,內容都不是完全正確,因為作者一定有其個人及政治的影響.
日本人可以取一些日軍被殺的圖片,證明南京大屠殺是因為中國人自己打死日本人而作出需要的反應..
我係見到其他網民, 又在其他論壇的帖, 討論緊支聯會呃人技倆, 所以引起我興趣去睇!

紙係包唔住火, 講過大話就要預左會有被人踢爆的一日架喇

佢隻食屎狗,專舔大6厘菊花,反共又如何,中共有真正實行共產主義嗎?中共只係假共產愚民,真獨裁違憲,但佢係要做朝廷鷹犬,鄙視佢

引用:
原帖由 勝肉強 於 2009-4-16 04:12 PM 發表
佢隻食屎狗,專舔大6厘菊花,反共又如何,中共有真正實行共產主義嗎?中共只係假共產愚民,真獨裁違憲,但佢係要做朝廷鷹犬,鄙視佢
support

要支聯會承認自己係大話精
仲難過中共平反64
其實司徒華都幾十歲,唔死都差唔多,點解仲要做支聯會主席,又冇$,又冇權,仲要成日比人屌,只因為佢堅定相信六四當日中共屠殺大學生,所以作為一個香港人,一定支持華叔要中共平反六四。  

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]