• 瀏覽: 38,644
  • 回覆: 897
  • 追帖: 3
取消高亮搜尋字詞
引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-22 06:33 PM 發表
片裡由當年各一閃即逝的新聞報導抽絲剝繭....

可以睇到當年除了西班牙攝影隊, 根本就最起碼有美國記者全程採訪廣場和學生撤退回校的情況,

只是他們都不想我們知太多,只挑選部份放給我們看, 片段來到香港,

本地電視台再加一些古靈精怪的旁白和引述一些由美國記者和領事傳言報導,

原來當年我們看的, 有不少都是美國挑給我們的, 尤其是64清場和清場後主要依靠美國傳媒,

因香港的記者都撤了。

所以去到 94年, 亞視新聞部想播一套西班牙記者拍得的清場情況,

有黑手阻止亞視播出, 出現ATV新聞部六君子辭職事件,

在香港有人唔想香港人知 64真相, 會係乜人呢?.

和當年是香港保皇黨的民主黨有無關係呢?? 民主黨有幾多個是支聯會的成員?
...
即係美國有記者影到天安門情況喇

係咪某人的所謂「智慧」, 原來就係:

自己有天安門清場的真相有片為證, 禁止公開播放, 然後指責大陸不公開真相

自己講大話散播謠言, 然後指責大陸講大話無死過一個人(不過係剪接技巧誤導人)

無辦法以民主方式奪權, 就指責其他人無智慧

原來屈人、大話精, 就係民主萬歲, 就係民主鬥士精神!!

一齊再欣賞民主鬥士的剪接技巧先:

毋忘六四(屈人在1分13處, 屈人的技巧在此)
http://www.youtube.com/watch?v=j8iBWdSqQAk

又再欣賞另一角度的同一段片先:

換過角度看支聯會六四宣傳片 :   天安門事件是是暴亂, 還是大屠殺?
http://www.youtube.com/watch?v=j5otSPtEJYk

引用:
原帖由 sherming 於 2009-3-22 06:45 PM 發表

佢地只係一群思覺失調病患者, 整天同虛擬反華陰謀搏鬥, 懶理貪腐失控同十三億人民死活, 受害人嗌救命, 佢地會質問受害人乜野居心, 係唔係勾結外國反華勢力!!!
引用:
原帖由 大夢想家 於 2009-3-22 06:57 PM 發表
唔再回啦

睇唔明就算啦 ...
明, 點會唔明, 回帶你先前講既野:

自己有天安門清場的真相有片為證, 禁止公開播放, 然後指責大陸不公開真相

自己講大話散播謠言, 然後指責大陸講大話無死過一個人(不過係剪接技巧誤導人)

無辦法以民主方式奪權, 就指責其他人無智慧

原來屈人、大話精, 就係民主萬歲, 就係民主鬥士精神!!

不盲信民主的人, 就係思覺失調!!

在一個人民思想易受煽動未成熟的國家行民主, 就係亂世的開始!

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-3-22 06:56 PM 發表

即係美國有記者影到天安門情況喇

自己講大話散播謠言, 然後指責大陸 ...
片裡另一樣見到的就是, 原來袁木記者會有播清場片證明中國解放軍清天安門廣場一處時並無殺死人或以坦克轆人 擊破支聯會的指控 - 不計其他地方, 單單天安門廣場就死三千人

引用:
原帖由 大夢想家 於 2009-3-22 07:03 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?睇唔明就算啦
...
曾玉成唔係神!

面對中共任何惡行加以指責破口大罵, 面對所謂民主鬥士的大話老屈就認為係岩、或聲都唔敢聲的話, 這種人的所謂智慧、民主思想, 完全係一種盲從盲信, 全無價值可言!!

民主唔係所有惡行的護身符, 唔可以將明明係錯既野, 都以「民主」之名變為岩!!

好似係你唔明呀!

不過我看這帖, 好多香港人都清醒了

引用:
原帖由 大夢想家 於 2009-3-22 07:03 PM 發表

曾鈺成﹕六四鎮壓肯定錯 指紀念活動變政治姿態【明報專訊】今年是六四事件20周年,立法會主席民建聯曾鈺成昨表明,不會反對別人參與紀念活動,但他認為這些紀念活動已變成政治姿態。他直言當年中央鎮壓學生「肯定 ...
你使唔使咁愛黨, 一篇文貼三次? 香港地無乜人會愛國架, 你放心啦, 呢度可能一個愛國人士都無 香港既教育和文化, 係無乜國的概念的, 你放心啦 !

我地係想拆一個 20年的大話, 我地係愛國人士的話, 使慢慢搵 d搵 d咩, 估下估下咩?

回正題好嗎? 唔好再第四次在這貼你偶像的文, 喜歡的話, 自己貼在床頭欣賞

當日支聯會屬會學聯的「黎洪」64回港後的謊言??引用:
89民運, 香港的支聯會統籌大部份事務, 對北京民運學生派物資及金錢, 看看中大學生黎洪的「口述」消息:

00:30分
http://www.youtube.com/watch?v=HokJ0VRrFTg

訪問北京回港中大學生黎洪  
a) 士兵見人就亂射..(片裡全部見唔到呢個情形)
b) 指解放軍用芥子氣彈
c) 死上萬人以上
d) 只天安門廣場一處便死了三千人以上
e) 腦漿到處係

引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-22 07:17 PM 發表

你使唔使咁愛黨, 一篇文貼三次? 香港地無乜人會愛國架, 你放心啦, 呢度可能一個愛國人士都無 香港既教育和文化, 係無乜國的概念的, 你放心啦 !

我地係想拆一個 20年的大話, 我地 ...
整件事係六四大屠殺,你故意扭曲成天安門的範圍,六四,是一件大屠殺的歷史,唔到你講廢話。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]