• 瀏覽: 1,782
  • 回覆: 54
澳門稱依法拒港記者入境
2月19日 星期四 11:06

http://hk.news.yahoo.com/article/090219/3/arin.html

That guy was detained by Gong An for violent conduct during Beijing Olympics last year.

每個地方有唔同既做法...
我地香港何德何能 ...有能力 / 有權力去干擾人地既事呢 ?
美國每年夠禁好多人入佢地地方啦...
d民主派唔好去鬧佢地主人...-.-

引用:
原帖由 leo129088 於 2009-2-19 02:15 PM 發表
每個地方有唔同既做法...
我地香港何德何能 ...有能力 / 有權力去干擾人地既事呢 ?
美國每年夠禁好多人入佢地地方啦...
d民主派唔好去鬧佢地主人...-.-
now 講緊個記者咼!!!
咁你可唔可以講出個記者發生咩問題呢 ?!

macau is totally communized..... actually even worse than mainland in some way......

引用:
原帖由 華文瀚 於 2009-2-19 02:22 PM 發表

He committed an offence in kicking a security guard in last year's Beijing Olympics.

引用:
原帖由 華文瀚 於 2009-2-19 02:22 PM 發表

We are talking the reporter from SCMP.

好想知呢位記者能否入大陸. 如果可以的話. 真係 "皇帝唔急. 太監急" 嘞.

每個記者都要守當地的法律架,唔係記者就大晒先至得架...無德行的記者,係記者的之恥嚟囉

澳門之恥

香港政府應該以牙還牙啦!唔系香港人d面子都無o西啦

引用:
原帖由 大小小人 於 2009-2-19 02:59 PM 發表
每個記者都要守當地的法律架,唔係記者就大晒先至得架...無德行的記者,係記者的之恥嚟囉
要守當地的法律?  有報導話記者冇遵守澳門的法律咩?

我地都要依法拒澳門哩入境

引用:
原帖由 大小小人 於 2009-2-19 14:59 發表
下,澳門政府明明發左記者証俾佢,你澳門唔想人地去採訪,咪唔好發記者証俾人囉,人地咪唔去澳門採訪囉,依家澳門政府玩緊人囉,一邊又發記者証,另一邊又唔俾人入境,人地一來一回兩程船要兩個鐘架,人地可以跑到其他香港新聞架..................

引用:
原帖由 iiiikkkk 於 2009-2-19 03:04 PM 發表
香港政府應該以牙還牙啦!唔系香港人d面子都無o西啦
俾姓董同姓曾嘅totally輸哂...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]