• 瀏覽: 13,836
  • 回覆: 203
引用:
原帖由 夜幕低垂 於 2009-2-3 11:03 AM 發表

荒唐!!

當年劉少奇身任第一屆中華人民共和國主席,在職任內被人批鬥而死
劉少奇的女兒回憶所及,劉少奇被捕後說:「可看看一個代表中國人民的主席,最後有如何的下場?」
劉少奇的死就已代表國家的總 ...
哈哈

一個非民選的獨裁專制國家主席被鬥死

反共憤青怎麼就憐憫起來了?

真的是共產黨反對的我們就要擁護?

引用:
原帖由 yuenes1 於 2009-2-3 11:09 AM 發表

see this :
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9003181&extra=page=1
哥仔
你反過大陸未
你識唔識人係大陸ga
你問下d四川人有冇查law
我就有幾個朋友住四川
唔好剩係識係到對住電腦

C兄,睇開D啦,人地都冇認自己係中國人......@@";

引用:
原帖由 Ninization 於 2009-2-3 10:28 AM 發表

他是這次是代表中國的, 也代表你和我.
如果他受傷了,也如中國受到羞辱
我都有同感, 佢擲的係 13億人民的代表, 我都唔明點解俾人擲自己都拍難手掌!
所以我諗拍手掌的應該都唔會係中國人!

中國總理溫家寶.在英國劍橋大學演講時.被在場人士掟鞋.幸運地力水不夠.鞋的任務再次失敗.

事情非常嚴重.在外國人眼中.可能是小事.也許不當一回事.主要是外國人眼中的中國人.根本不是人.只是奴才.

香港人卻可以安心.因為香港心裡.根本沒有當過自己係中國人.

香港的司法好奇怪.外國記者衝紅燈.警方要求出示身份証明.但對方不合作.理由是個人私穩.地區法院境然可以判無罪.仲可以自己釋法.創造另一本基本法.真係勁.

所有國家的法院.都會應用自己本國語言.作為司法準則.只有香港用英文.連自己的地方.都不尊重中國人.世界上的國家更不用講.

殺人放火.搶奪別人石油.死了幾十萬平民.也只是掟鞋.睇來中國可以來一場核戰了.鞋都掟了.不打一場戰爭.真係對不起烈祖烈宗.

引用:
原帖由 夜幕低垂 於 2009-2-3 11:03 AM 發表

荒唐!!

當年劉少奇身任第一屆中華人民共和國主席,在職任內被人批鬥而死
劉少奇的女兒回憶所及,劉少奇被捕後說:「可看看一個代表中國人民的主席,最後有如何的下場?」
劉少奇的死就已代表國家的總 ...
你知唔知劉響“四清”嘅時候害死幾多人呀?佢根本就係死有餘辜!呢場根本就係政治斗爭!如果佢贏咗毛嘅下場可能比佢仲慘!!!

引用:
原帖由 hetfield 於 2009-2-3 09:20 AM 發表
我真係唔係好明,有人用鞋掉我地國家既總理,果個仲要係近年受最多人愛戴,四川地震唔理生死第一時間飛去災區既溫總,但大家都仲可以比d咁既reply?!做中國人真係咁差?定係中國咁差就係因為大家都唔想做中國人?
你唔係好明係因為你認為全世界嘅中國人都應該如你嘅諗法?don't be naive, 就正如唔係所有嘅英國人都崇拜英女皇。

你認為佢做得好只係你嘅私人見解,如果你係四川居民,毒奶家屬你就唔會咁諗。

中國無錯係國際 image 係提升佑好多,但在對國際做工夫嘅同時,都希望中央看看自己的子民,國內貧富懸殊,貪污問題嚴重... 好多問題,亦都為香港帶來好多問題....各人有各人嘅睇法啫。

引用:
原帖由 treemu 於 2009-2-3 11:43 AM 發表

你知唔知劉響“四清”嘅時候害死幾多人呀?佢根本就係死有餘辜!呢場根本就係政治斗爭!如果佢贏咗毛嘅下場可能比佢仲慘!!!
Then?

毛澤東就是替天行道?中國人就可以暴力鬥死劉少奇?

至於劉少奇贏左的話,比毛澤東更利害,完全假設性
至今世界歷史中仍然沒有一個人能超越毛澤東玩死幾千萬人,不知老兄是看低毛澤東,或是看高劉少奇呢??

完全同意這是政治斗爭,中共歷史哪一段不是政治斗爭??
胡溫中共第四代鬥贏第三代江澤民,一樣是政治斗爭!!

胡溫代表中國人民,還是代表共產黨權力勝利者??
不言而喻!

人地扎生,係為左國仇家恨而掟出飛鞋......;
E條白皮豬都唔知為乜??? 乜我國曾經令佢闔家富貴咩......???

引用:
原帖由 夜幕低垂 於 2009-2-3 12:06 PM 發表

Then?

毛澤東就是替天行道?中國人就可以暴力鬥死劉少奇?

至於劉少奇贏左的話,比毛澤東更利害,完全假設性
至今世界歷史中仍然沒有一個人能超越毛澤東玩死幾千萬人,不知老兄是看低毛澤東,或是看高劉少奇呢 ...
我話佢死有餘辜唔係話可以鬥死佢,只係話佢害死咁多人!死都冇人恨!唔係死有餘辜咩?你知係政治斗爭就得啦!
OK!你話毛害死幾千人!點係毛玩死嘅?俾D資料出來睇吓咧!?

引用:
原帖由 barjack電 於 2009-2-3 11:51 AM 發表

上訴法院,推翻左衝燈個單野啦喎. .

叫自己政府執行國家憲法都要俾人拉俾人鎖,你對哩個政府仲有無信心??
哩個政府既首長仲值唔值得去支持??
我係中國人都睇唔起哩D個所謂既領導啦.
問得好!!
可惜有些人將"國家"2字無限放大
政府信唔信得過就唔多理

視政治問題如無物

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]