• 瀏覽: 13,833
  • 回覆: 203
引用:
原帖由 Ninization 於 2009-2-3 10:28 AM 發表

他是這次是代表中國的, 也代表你和我.
如果他受傷了,也如中國受到羞辱
算了擺 c hing, d 人冇廉恥的, 同佢講多嘥氣

引用:
原帖由 barjack電 於 2009-2-3 10:32 AM 發表
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9003181&amp;extra=page=1&amp;page=1     <<剩係哩單野都低佢俾人掟啦.
查查查,查你老闆咩.溫總唔知有哩單野??事後走去喊苦喊忽有邊個唔識!?
而家居然唔去追究.唔去查,要求政府做野去追究,去揭黑幕都要俾人拉.
溫總理,你係得既
一個成功的政治家要懂得包裝,隱惡揚善,扮仁慈扮內疚,騙得自己亦騙得別人。
當年毛主席咪專攪這些門面功夫,下田耕種,視察民情,又攪大鳴大放,扮民主自由,個個人咪當毛主席神禁拜!

而家溫總重施故技,一樣有人受!!

引用:
原帖由 Ninization 於 2009-2-3 10:28 AM 發表

他是這次是代表中國的, 也代表你和我.
如果他受傷了,也如中國受到羞辱
多餘!!

四川豆腐渣樓無人查, 死傷者冤情無法申訴
毒奶粉求求其其搵2個奶農頂罪
當全中國的人民又傻又天真
呢D就真真正正受到羞辱喇!!

引用:
原帖由 yuenes1 於 2009-2-3 10:43 AM 發表

多餘!!

而家不是在說奶...
有人用鞋掉我地國家既總理.....???!!!

引用:
原帖由 yuenes1 於 2009-2-3 10:43 AM 發表

多餘!!

豆腐渣樓無人查
你冇野呀

引用:
原帖由 夜幕低垂 於 2009-2-3 10:43 AM 發表

一個成功的政治家要懂得包裝,隱惡揚善,扮仁慈扮內疚,騙得自己亦騙得別人。
當年毛主席咪專攪這些門面功夫,下田耕種,視察民情,又攪大鳴大放,扮民主自由,個個人咪當毛主席神禁拜!

而家溫總重施故技,一樣有人受 ...
你希望我地既國家有一個成功的政治家定係一班去買胸圍底褲既高官特首?我認同中國確實存在好多不公平既制度同埋大大小小既社會問題,但我更相信溫總曾經令到好多生活在苦難中既中國人感到一絲絲既溫暖

今次既事件係有人掉鞋去我地中國人既代表,即係佢想搵隻鞋掉我同你一樣

引用:
原帖由 Lilyofthevalley 於 2009-2-3 10:46 AM 發表

而家不是在說奶...
有人用鞋掉我地國家既總理.....???!!!
荒唐!!

當年劉少奇身任第一屆中華人民共和國主席,在職任內被人批鬥而死

劉少奇的女兒回憶所及,劉少奇被捕後說:「可看看一個代表中國人民的主席,最後有如何的下場?」
劉少奇的死就已代表國家的總理主席,是如何一文不值。

人自侮而人必侮之,自己人鬥死自己的第一屆國家主席,還有甚麼資格說別人侮辱你!

引用:
原帖由 bbblaw 於 2009-2-3 10:57 AM 發表

豆腐渣樓無人查
你冇野呀
see this :
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9003181&amp;extra=page=1

引用:
原帖由 深思 於 2009-2-3 02:05 AM 發表
英國是比中國更加專制獨裁的國家,

英國還是帝制的國家

真是落後的政治體系
So u think China is so good?
China is not only not far behind in the tyranny department, it  is also a communist country, look at what heppend to HK after the handover, we are fast becoming a communist city under the so-called democratic facade.

引用:
原帖由 hetfield 於 2009-2-3 10:59 AM 發表

你希望我地既國家有一個成功的政治家定係一班去買胸圍底褲既高官特首?我認同中國確實存在好多不公平既制度同埋大大小小既社會問題,但我更相信溫總曾經令到好多生活在苦難中既中國人感到一絲絲既溫暖

今次既事 ...
希望越大,失望越大

引用:
原帖由 夜幕低垂 於 2009-2-3 11:03 AM 發表

荒唐!!

當年劉少奇身任第一屆中華人民共和國主席,在職任內被人批鬥而死
劉少奇的女兒回憶所及,劉少奇被捕後說:「可看看一個代表中國人民的主席,最後有如何的下場?」
劉少奇的死就已代表國家的總 ...
劉少奇 幾廿年前個wow
不如你講下英國人賣鴉片

What a bunch of losers..

Keep pointing fingers at China because you can't do well now?

Do you think we can survive if UK is still our boss?  They can't even take care of themselves now..

I really wonder, how many of you people have ever been to UK?

Or, if you can afford the trip..

引用:
原帖由 bbblaw 於 2009-2-3 11:13 AM 發表

劉少奇 幾廿年前個wow
不如你講下英國人賣鴉片
現在中共的體制已發展了不少(比從前更加黑暗),內部鬥爭更加不為人知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]