• 瀏覽: 13,848
  • 回覆: 203
如果中共明天倒台,讓民主教的人組織政府統治中國,我相信不出二十年,中國就會四分五裂,各省內戰,到時全國人民都無啖好食,我們很可能要坐船去越南、菲律賓避難

日本最開心,老美第二

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2009-2-5 01:38 AM 發表
如果中共明天倒台,讓民主教的人組織政府統治中國,我相信不出二十年,中國就會四分五裂,各省內戰,到時全國人民都無啖好食,我們很可能要坐船去越南、菲律賓避難

日本最開心,老美第二
假西人好多治國良方ga

唔好諗到佢地咁屎

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2009-2-5 01:38 AM 發表

日本最開心,老美第二
點解唔見美國英國國家分裂?即使聯邦制美國也十分穩定!

問題顯然不是民主與否,而是中國內部有根本性的問題,所以反對勢力如此巨大!

下下歸究民主分裂中國,而不自省是片面觀點!

民主不會導致分裂,只有本身有分裂原因才會分裂!

好失望

引用:
原帖由 hetfield 於 2009-2-3 09:20 發表
我真係唔係好明,有人用鞋掉我地國家既總理,果個仲要係近年受最多人愛戴,四川地震唔理生死第一時間飛去災區既溫總,但大家都仲可以比d咁既reply?!做中國人真係咁差?定係中國咁差就係因為大家都唔想做中國人?
咪撚就係
專制係上面留落黎ge撚野
開放緊ga啦仲想點
根本班老外反中係因為我地比班喇嘛屈
成班仆街對人唔對事

引用:

日本最開心,老美第二
咁唔好倒台,俾人民投票選返共產黨上台執政囉

溫家寶做得好過胡lo

引用:
原帖由 hetfield 於 2009-2-3 09:20 AM 發表
我真係唔係好明,有人用鞋掉我地國家既總理,果個仲要係近年受最多人愛戴,四川地震唔理生死第一時間飛去災區既溫總,但大家都仲可以比d咁既reply?!做中國人真係咁差?定係中國咁差就係因為大家都唔想做中國人?
唔好將d假西屈做中國人,太侮辱中國兩隻字

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]