• 瀏覽: 7,625
  • 回覆: 69
越黎越覺得陳水扁好有型

你現在只要大叫「孔子愛我 我愛孔子」, 孔子就會幫你贖盡罪, 之後你只要繼續每個月俾人工的十份一我, 孟子就會控制著你的靈魂, 你做的一切都會符合《論語》, 唔駛再死守咩「士不可不弘毅,任重而道遠」呀,「見賢思齊焉,見不賢而內自省也」等八股戒條, 過著無憂無慮的生活
香港有你呢種選民,都係冇普選好過

引用:
原帖由 mk0010553312 於 2009-1-23 07:21 PM 發表
香港有你呢種選民,都係冇普選好過
一係咁囉,引入資格審查,通過考試被評定「具判斷力」先有選民資格,可以投票,唔合格就當然冇得投

至於考試題目……梗係由你出啦!

引用:
原帖由 trc 於 2009-1-23 10:57 PM 發表

如果有得俾你揀
你揀胡錦濤一個貪
定舉國大小芝蔴官法官城管個個都貪?
緊係兩樣都唔揀,諗辦法令d官唔敢貪好過啦!!!

引用:
原帖由 helios 於 2009-1-23 11:04 PM 發表

緊係兩樣都唔揀,諗辦法令d官唔敢貪好過啦!!!
咁大家信晒耶穌都未必得,
但是有普選先可以令前領導人一家接受公平審訊,
極權制度下一定唔得

引用:
原帖由 udbkam 於 2009-1-23 11:12 PM 發表

極權制度下一定唔得
呢個我同意,
至少陳水扁貪污之後唔會不了了之,
對岸嘛,想知邊個唔貪都難......

大陸如果加多一個在野黨,
如果要拉票,吾知要叫咩口號呢 (攻打......)
(正on9仔)

.............你地班人亂UP既- -

而家冇民主一定會貪污得勁過有民主咩

咁香港新加坡莫非仲有民主過台灣??

民主選舉的大瑕疵,就係只有盲目支持,不理事實,不理性,事非不分,支持犯罪囉

引用:
原帖由 大小小人 於 2009-1-24 10:35 AM 發表
民主選舉的大瑕疵,就係只有盲目支持,不理事實,不理性,事非不分,支持犯罪囉
想指教一下,你有何良方,讓世界各地的民主國家的人民認清民主的禍害,示威要求政府取消選舉改行專政?

樓主想講咩?想講台灣因為有選舉搞到貪污?

引用:
原帖由 udbkam 於 2009-1-23 11:12 PM 發表

極權制度下一定唔得
有民主唔等如有法治

相反, 要有法治做基楚先有真民主

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]