• 瀏覽: 71,316
  • 回覆: 9
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2008-11-9 06:30 PM 發表
陳巧文奧馬場展藏獨旗被逐
http://hk.news.yahoo.com/article/080809/4/7lov.html

陳巧文,香港的架被你丟了!
難度妳不可以開開心心看奧運馬術比賽嗎? 死都要走進來搞事。
奧運不應政治化,堂堂一個大學生連這一點也做不能,我呸!
中X 晨口甘早 奧X政治化 左 ga la .......   
避而不談 ....... 請勿將擦X 擦上[正字]上來 先 得 ga ching

定係避左xx 不談 先 ching ,有X務 冇 Z利 , 係Y 都有得 sell la  

ps. 跟足程序 agree 法援

to neo too

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-9 07:56 PM 發表
to neo too??
點呀, 你想講咩呀?
咁你去說服我啦:
你說出一個理由, 以說服大家:
為何香港人要支持藏獨?  (「雪山獅子旗」是代表「支持藏獨」, 是不爭的事實!)
香港人為何要支持中國在西北接壤處  ...
幾時ching 定X 左 發Y任何U見 = 支S ar 請指X    +   you too la  
引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-9 07:57 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=179406575&ptid=8486064]
[/url]
有無證據見到你係下列是但一樣呀?
煽動意圖的定義極為廣泛,包括意圖-

o 激起對香港政府或中華人民共和國政府的離叛;
          o 激起對香港司法的離叛;
          o 引起香港居民間的不滿;以及
          o 慫使他人不守法或不服從合法命令。
文匯X = 黑字XXX以上

真係XY呼應 see
擦X ..................  
引用:
原帖由 music3 於 2008-11-9 08:14 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=179408528&ptid=8486064]
[/url]
為何利用納稅人的錢, 去攻擊香港政府????
簡直不知所謂!!  浪費納稅人的錢!!!!!

樓主﹐你唔明白香港法律精神﹐唔係話一定企係當權者一面。
西方法律﹐係作為一個當權者同市民的公契。
所以﹐你所以為“利用納稅人的錢, 去攻擊香港政府﹖﹖簡直不知所謂!! ”

其實不知所謂正係你。因為法援處認為有得打﹐就證明陳巧文所講唔係
無論點。你思維係大陸就十分之合適。社會公契﹐正係制衡當權者唔好亂來。
大家想下為何深圳又要因為城規保安用手電拋出引至電單車手死亡﹐
一件小事會引至暴動呢﹖﹖因為市民失去對當權者的信心。香港幸好有陳巧文
證明當權者都不能逾越社會公契。

請香港政府引用現有的香港法律「煽動叛亂」罪, 控告陳巧文!
圍擾的場面不乏其他市民激動情緒, 若不及時制止, 極有機會引起其他騷動, 嚴重
防礙「公眾安全」!!
圍擾的場面﹐如果陳巧文要拉﹐就先拉左圍住陳巧文的國內同胞先﹐唔該。
國內同胞真係極有機會引起騷動。
this ching may help you

agree ching 米係你話

nex 收左工???

Remark
+_+
上下兩句掉轉左

引用:
原帖由 smallboy 於 2008-11-10 10:59 PM 發表

鬼唔知英國係聯合王國咩!扮英國佬,返去同哥頓講佢都唔會彩你,冇市場ga,搞咁多嘢英國佬都唔會俾護照你,哂氣啦!留番本BNO慢慢用過世啦!
巴西????  

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-10 11:31 PM 發表

請大家注意, 由於進入司法程序, 勿討論案情為宜

我只會說, 會否勝訴也要客觀環境舉證

閣下似乎非贊成 多元社會 woo

表達意見(包括支持中國任何XX)既權利

引用:
原帖由 jasonjason1207 於 2008-11-12 07:32 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=179794216&ptid=8486064]
[/url]

你想挑起筆戰牙?
向到懶係串咁
你d組識好好咩?我唔覺WO
jasonjason1207 Ching 你又踏中
see below
引用:
原帖由 fakeandfailure 於 2008-11-12 07:12 PM 發表

又訴諸權威了......本香港討論區的版主係咪咁perfect,人所共知......

連自己論點都組織唔好,
合理不合理又打錯3次,
答左你又get唔到,你好難唔令我覺得你討論態度有問題......
成日連我的post都 ...
......
都係一句︰
成熟的討論係mark point的,
而唔係自己無point比人串,就淨係識話自己比人串........呢D只係弱者的做法.......

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-12 07:44 PM 發表

你不斷強調「無禁止理由、無禁止行動」, 然後jump to conclusion, 「所以合理」?

你就等於答左我問題: 『 為何 中國人反對藏獨 是不合理』?

我好認同呢位網友對你提出的質疑

你呢post才是jump to conclusion woo  
無視別人論點, 為護而護

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-12 10:15 PM 發表

只可嘆一句, 時移世逆, 多次的企圖推翻中共政權已然失敗, 64、314藏獨已全盤失敗, 時勢不造英雄, 倆不相就, 全盤失敗, 今日國際間已改口, 否認西藏獨立, 承認中共在西藏的主權

同樣案件主角, 時勢不造英雄, 倆 ...
Ching 花園幾大 Woo

and agree trc ching idea

引用:
原帖由 trc 於 2008-11-12 10:35 PM 發表
香港無野多, 契弟最多, 最緊要食o左人, 跟住講乜都得
重可以好大口氣潻
你示威
就做犯囉
純粹憲法權已經冇得傾
內容係反貪腐定自決獨立就更加唔使諗
莫講話打貪官定公投
講吓已經要俾人打
想法律上攞番個公道就繼續俾人抹黑
米係 完全同意
看看梁生個單就知la

Ching
我想Neo認為.................."係" ....................   (純估 )

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]