• 瀏覽: 71,281
  • 回覆: 1,413
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-9 10:02 PM 發表

今時今日就難啦

cnn造假新聞被踢爆, 令全球人都反感

64事件, 都失敗啦, 藏獨事件, 西人又用返同一招玩假新聞搞煽動, 失敗左啦
事實係在解放軍強大軍事之下﹐全世界無一個國家可
以走去西藏同中共鍊。越國以鄙遠。你都知軍費貴過伊拉克好多啦。

中共最近幾年﹐在外地因為台灣選手身披青天旗﹐而出手
搶旗﹐或者在電玩大會出聲恐嚇。此種行為﹐在國內同胞
視為正義。不過在外人看來﹐十分不恥。台灣人會因為大
陸呢種行為有利統一﹖﹖其實意識型態要先放低﹐
先可以有得傾。唔係台灣俾中國統一﹐先係一個大麻煩的開始。
好似今日西藏﹐除左軍事利益﹐實際利益可能還是負數。

旗號事小﹐以前香港未回歸之前﹐中共的懷柔不是大家相處愉快﹖
有23條無23條根本都唔會影響中國係國家安定。不過好多人都想爭一
口氣﹐係要話﹕呢度我既﹐想點就點。宜家落一個烙印先﹗﹗﹗

其實有解放軍係左近﹐香港點可能走得遠呢﹖﹖﹖

對於呢個人,只覺得佢不知所謂
讀咁多書,讀屎片咩
西藏獨立左佢有咩好處??

仲有我想問點解佢次次出黎示威一定要打個肚出黎視人???
冬天又係咁丫嘛,笨!!!!

引用:
原帖由 inames 於 2008-11-9 10:20 PM 發表

相信你有咁多意見
而給建議要求告 陳巧文 根本無需再多看香港人的意向

我覺得現時好多人都喜歡躲係網上講野
現實?
當然我會做d咩, 係唔駛同你交待啦, 唔好太天真先得架

你叻既, 就提出論點去說服所有人, 支持藏獨有理????

到依家你都未答到我的質疑呀:

你只答過「幻想」2個字, 點說服人呀?

為何香港人要支持藏獨?  (「雪山獅子旗」是代表「支持藏獨」, 是不爭的事實!)

香港人為何要支持中國在西北接壤處 (西藏), 開個大缺口?  讓西方國家可在該地進駐軍隊、步駐導彈, 隨時可攻擊中國?

點解香港人應該支持外國人隨時攻打中國??

另外, 請你解釋埋下列質疑, 以說服香港人:

請你對大家解釋一下, 呢條新聞是真或假

假如閣下無法否定這新聞, 請對大家解釋一下, 達賴為何要收美國ned錢? 用意為何?

請以你的論點, 說服大家:
引用:
這次藏 獨緊急申請的50w:
http://news.sina.com.cn/c/2008-03-30/155315256012.shtml
"2月27日,達賴集團“九.十.三運動”還向“美國國家民主基金會”(簡稱NED)緊急申請資金,作為“活動家們應對危險時期的資金”。根據該基金會自身公佈的資料,2002年═2006年該基金會向達賴集團提供了135.77萬美元的專項資金援助。其中,2006年,向“藏婦會”、“九.十.三運動”等組織提供了8.5萬美元資金。"

完全不顧公眾安全, d警察在衝突中受傷, 她的良心好過嗎? 有工傷咪又係港人錢俾
用左香港人咁多公帑, 雞文交過一分稅未?

引用:
原帖由 music3 於 2008-11-9 10:25 PM 發表

事實係在解放軍強大軍事之下﹐全世界無一個國家可
以走去西藏同中共鍊。越國以鄙遠。你都知軍費貴過伊拉克好多啦。

中共最近幾年﹐在外地因為台灣選手身披青天旗﹐而出手
搶旗﹐或者在電玩大會出聲恐嚇。此種行為﹐在國內同胞
視為正義。不過在外人看來﹐十分不恥。台灣人會因為大
陸呢種行為有利統一﹖﹖其實意識型態要先放低﹐
先可以有得傾。唔係台灣俾中國統一﹐先係一個大麻煩的開始。
好似今日西藏﹐除左軍事利益﹐實際利益可能還是負數。

旗號事小﹐以前香港未回歸之前﹐中共的懷柔不是大家相處愉快﹖
有23條無23條根本都唔會影響中國係國家安定。不過好多人都想爭一
口氣﹐係要話﹕呢度我既﹐想點就點。宜家落一個烙印先﹗﹗﹗

其實有解放軍係左近﹐香港點可能走得遠呢﹖﹖﹖..
同意呀

所以我會反對西藏獨立, 即使今日中國邊個當政都好

我諗唔到一個理由說服我去 支持分裂國家領土

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2008-11-9 10:36 PM 發表

完全不顧公眾安全, d警察在衝突中受傷, 她的良心好過嗎? 有工傷咪又係港人錢俾
用左香港人咁多公帑, 雞文交過一分稅未?
長毛隻手亂摸 留意佢隻右手

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-9 06:20 PM 發表

眾所周之, 「雪山獅子旗」是代表「支持藏獨」, 是不爭的事實!

假如西藏獨立, 無異於將中國領土分裂!!

支持西藏獨立, 無異於煽動分裂中國領土!!

香港人為何要支持中國在西北接壤處, 開個大缺口?  讓 ...
一視同仁
支持香港獨立
各位又支持嗎

引用:
原帖由 閒話超人777 於 2008-11-9 10:56 PM 發表

一視同仁
支持香港獨立
各位又支持嗎
話分兩頭﹐口講甚至研究﹐基本上唔係問題。
但暴力行為就唔得。

可能你唔知﹐以前國民黨時代﹐都可以研究分烈中國﹐
而其中一個思想家贊成中國應分做10幾廿個省份﹐都無因為
呢個原因下獄。個思想家名叫毛澤東。知無﹗﹗

社民連黃毓民熱捧陳巧文搞事,尖叫嚇d馬,影響參賽者、參賽馬匹、1萬觀眾

黃毓民讚陳巧文係未來香港的希望

陳巧文叫人講野之前顧下人感受喎 佢有無咁做?

可能又係社民連長毛教佢點利用法援漏洞

支持陳巧文去告d死差佬   

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-9 10:15 PM 發表

如果真有起訴行動, 就要舉證是否有這煽動意圖, 特別是:

o 引起女皇陛下子民間或香港居民間的不滿或離叛;
o 引起或加深香港不同階層居民間的惡感及敵意;
看來你還是不明白, 再舉個例子: 不久前的"新移民爭取綜緩案", 那兩個新移民的確加深了香港不同階層居民間的惡感及敵意, 但是他們並沒有煽動加深香港不同階層居民間的惡感及敵意.

在香港討論區都有班人想港獨 唔見陳巧文出來搞

陳小姐敢玩港獨嗎? 怕被拉?? 唔好掛住玩離岸技能的藏獨, 照顧下本地分離份子嘛 !

西人對西藏的幻想我是明白的, 個個以為西藏是香格里拉, 唔知農奴的苦 ! 竟想政教合一重臨西藏

分裂國家

大致為叛逆罪所涵蓋  
(第200章第2條 — 終身監禁)

大致為有關叛逆的初步及從犯罪行所涵蓋  
(普通法/第200章第159A及159G條 — 終身監禁)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]