• 瀏覽: 81,397
  • 回覆: 7
  • 追帖: 13
+33
不如搞個反政棍遊行
唉,始終香港係無知既人多,清醒既人少

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 07:04 PM 發表

實會有, 當越來越多人失業, 無錢徬徨時, 實有人會企出黎

依家海嘯只岩岩埋身
不如搞個網上組織,宗旨係監察政府,反政棍

引用:
原帖由 !!M 於 2008-10-24 07:11 PM 發表

但啲失業窮人低下層成日比啲政棍誤導成所有嘢都係政府問題,
仲幫埋佢地反政府添,
真係捉蟲入洞
傻仔到無倫
我都係咁認為,因為議員只會為"票"交代, 當愚蠢既人佔大多數,政棍就要同呢班蠢人交代,但係付出既係香港既資源同時間

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 07:20 PM 發表

呢個forum人流夠多

上次單任白頭落台事件, 都失敗

雷曼苦主千人圍立會 周三促任志剛下台/ 政府不「包底」勢難甩身
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8254419&highlight=+neo

聲援任志剛 ...
個人覺得任總冇下台係政府內部政治角力,而不是聽民意聲音

by the way政棍呢單野真係可恥,好彩唔成功,如果唔係香港finance有排亂

派乜派七有邊個唔識,到時話加既就嘈到拆天,做成既局面係"雕"民治港

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 07:41 PM 發表

(生果金事上) 難得曾浮雲有同佢地一齊玩埋一份, 來一招欲拒還迎

政棍綑綁式討論生果金, 將生果金當生活金睇, 而唔係抽出最需要幫的人目標式救助, 真係好賤格 !

但浮雲可以在官場生存咁 ...
係個施政報告未出之前我都仲當浮雲曾係政治家

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 08:00 PM 發表

浮雲刻意不發展「公民意識教育」, 等班人越亂越會有著數

依然刻意製造弱勢政府假象, 目的係令香港更亂

表面無辜, 係政棍問題, 實則助紂為虐
之前佢就話get the job done,宜家照我睇就hea住黎做,我諗佢都冇晒計

做就吃力不討好,俾d無恥政棍騎住,所以佢咪扮晒傻仔囉

不過我諗浮雲曾黎緊應該係時候"玩舖勁"

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 08:03 PM 發表

唔會嘛 大部份都要爭取選票, 邊個夠膽 ban?
有乜咁出奇,泛民內鬥,為反對而反對,都唔係冇先例喇....

衰d都要講句,真係有d懷念呀董呀haha 講笑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]