• 瀏覽: 25,605
  • 回覆: 357
引用:
原帖由 kktimtim 於 2008-10-25 01:57 PM 發表
快攪遊行, 一定支持 !
當政府宣佈加稅、擴闊稅基、失業率高企、容許內地人來港1年可拎綜緩時, 就係大遊行之時

不過, 今次係先反政棍

我反對暴力,但在這事上看到民間開始蘊釀對民粹派的不滿
引用:

李卓人被毆香蕉塞口
打他的人揮拳擊中他右頰,又用香蕉塞向他的口部

老 翁 隨 即 更 將 手 中 的 香 蕉 塞 入 李 卓 人 口 中 , 李 卓 人 其 後 繼 續 叫 對 方 冷 靜 , 並 且 報 警 。
李 卓 人 於 屯 門 遇 襲 受 傷 送 院   警 拘 一 人

2008-10-25 HKT 12:03

職 工 盟 立 法 會 議 員 李 卓 人 早 上 十 一 時 半 , 於屯 門 新 墟 街 市 出 席 一 項 反 貧 窮 活 動 時 , 與 一 名 反 對 人 士 發 生 爭 執 , 混 亂 期 間 , 李 卓人 被 人 打 中 面 部 , 需 要 送 屯 門 醫 院 檢 查 。 李 卓 人 的 助 手 等 人 , 即 場 制 服 該 名 男 子 , 警 方 到 場 將 其 拘 捕 。

引用:
原帖由 2008 於 2008-10-25 02:45 PM 發表
我反對暴力,但在這事上看到民間開始蘊釀對民粹派的不滿

李 卓 人 於 屯 門 遇 襲 受 傷 送 院   警 拘 一 人

2008-10-25 HKT 12:03

職 工 盟 立 法 會 議 員 李 卓 人 早 上 十 一 時 半 ...
唔知佢動機係乜, 不過我反對駛用暴力

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-25 02:02 PM 發表

當政府宣佈加稅、擴闊稅基、失業率高企、容許內地人來港1年可拎綜緩時, 就係大遊行之時

不過, 今次係先反政棍
應該遊行先, 否則佢地勝數, 香港就大鑊 !!!!!

引用:
原帖由 kktimtim 於 2008-10-25 14:51 發表

下馬威

引用:
原帖由 kktimtim 於 2008-10-25 02:51 PM 發表

上幾堂先,等背後人物浦頭,睇下民主黨、職工盟李卓人、社民連長毛、黃狗、公民黨有無份搞香港

啲泛民係唔係讀屎片,用哂政府啲錢好唔好,
香港稅率低,交稅嘅人又少,到時政府冇錢又要加稅,
加埋啲稅比啲不事生產,同埋成日想搵多啲錢,投資無方嘅股民,
我地個啲係辛苦搵返黎嘅錢,派唔派錢係咪都要問吓我地啲要交稅嘅市民呀!

泛民為大陸孕婦, 個別蝗蟲慷的是香港納稅人之慨
誰會排除, 你今天努力賺的錢, 是用來給他去慷慨
你老婆生仔瞓走廊, 沒足夠照顧, 原來是因為他們從中作梗呢?

班不知所謂既大陸新移民,黎香港有破壞無建設,淨係識拎錢,正人渣.........

有種既就自己自食其力,下下要人幫,餵埋俾你食好唔好,有味先得嫁..........

在香港拎綜緩有錢又唔駛做,政棍有又政治籌碼,一舉兩得

沒有抗爭,那有綜援!又係長毛、黃郁人表現時候

引用:
原帖由 小小萍 於 2008-10-25 03:20 PM 發表
啲泛民係唔係讀屎片,用哂政府啲錢好唔好,
香港稅率低,交稅嘅人又少,到時政府冇錢又要加稅,
加埋啲稅比啲不事生產,同埋成日想搵多啲錢,投資無方嘅股民,
我地個 ...
遲 d香港可能走利希慎的路

販賣提神的福壽膏

如果今次佢地勝訴,個法官一定會做不孝子

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]