• 瀏覽: 25,565
  • 回覆: 357
毓民,新移民都靠你啦,再幫手掟多幾條香蕉,分晒政府個夾萬所有錢

引用:
原帖由 tinlong22 於 2008-10-24 08:48 PM 發表

係, 有時都會諗
乜真係咁咩

但問返做野d同事, 茶水阿姐
佢地d意見又係同我大同小異

老老實實
板主係咪應該睇到呢d分身問題架?
會唔會係你問得唔友善? d人唔敢講真相

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 08:50 PM 發表

會唔會係你問得唔友善? d人唔敢講真相
我靚仔
佢地通常講真話

引用:
原帖由 tinlong22 於 2008-10-24 08:48 PM 發表

係, 有時都會諗
乜真係咁咩

但問返做野d同事, 茶水阿姐
佢地d意見又係同我大同小異

老老實實
板主係咪應該睇到呢d分身問題架?
各大小論壇, 已經有唔少反政棍言論

事實係咁, 一呃呃左10年, 政棍、傳媒叫做利害架啦

不過咁, 以後再呃港人的機會就細好多

以前可能政棍會應為, 時世越亂會越有利, 可以爭取更多政治籌碼

不過今時今日, 在亂世、怨聲載道、多人失業、無錢..等等情況下, 第一個反既係政棍, 其次先會係庸官

呢度容許分身存在, 不過如過係dynamic ip的話, 版主就無咁易睇得出

不過, 唔少人語氣(雖然有d係刻意扮第d語氣)、思想, 係睇得出係同一個人

引用:
原帖由 tinlong22 於 2008-10-24 08:52 PM 發表

我靚仔
佢地通常講真話
美男計, 掂

引用:
原帖由 陶春 於 2008-10-24 08:50 PM 發表
毓民,新移民都靠你啦,再幫手掟多幾條香蕉,分晒政府個夾萬所有錢
全球經濟大衰退, 呢一日不會太遠

政府儲備, 經過海嘯, 唔會得返好多, 08年9月止, 已現財赤365億, 今後肯定年年財赤

當政府宣佈加稅、擴闊稅基、失業率高企、容許內地人來港1年可拎綜緩時, 就係大遊行之時

不過, 今次係先反政棍

引用:
原帖由 tinlong22 於 2008-10-24 08:52 PM 發表

我靚仔
佢地通常講真話
我都有呢個優勢

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 09:00 PM 發表

政府儲備, 經過海嘯, 唔會得返好多, 08年9月止, 已現財赤365億, 今後肯定年年財赤

當政府宣佈加稅、擴闊稅基、失業率高企、容許內地人來港1年可拎綜緩時, 就係大遊行之時

不過, 今次係先反政棍..
政棍 very cunning 你唔好太樂觀

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 04:16 PM 發表

這單內地人綜緩案件, 到底是誰埋下的炸彈?

突然有感而發, 香港, 在一班政棍亂港下, 還有得救嗎?

08年金融海嘯, 全球勢必進入經濟大衰退, 對香港的衝擊將會幾大? 香港唯一的出路--金融業, 是07年 ...
民主黨社民聯公民黨估然可恨, 但民建聯亦揀唔落, 我都認為香港之亂, 僅次台灣, 新加坡無得比, 始終一言堂行政和時間成本低, 但我唔信無貪污, 無做錯決定, 屎坑密X, 效率高, 快, 這真的無得比, 但無得恨, 要自由就要代價, 中國全國上下一心向前衝, 為自已賺多個錢, 香港以前何嘗不是, 定下規則, 八仙過海, 中國規則是一些人比另一些人公平, 起步點不同(陳良宇/賴昌星, 或中信榮總蝕過百億都有人撐有人買單), 平頭百姓出頭不易啊, 早前亞洲周刊, 貴州甕安縣女學生之死, 毒奶等, 真的嚇人, 亦好有中國特色

樓主, 我面對如此困局, 只能努力做好自已, 就是對香港付責, 對中國付責, 努力工作, 做生意, 出頭, 有餘力助人吧

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 09:08 PM 發表

政棍 very cunning 你唔好太樂觀
乜佢地唔係高舉「民意」旗幟, 口口聲聲以民為本咩?

原來佢地所謂民主, 只係做d對自己有利的事咩?

政棍專叻利用民意, 要求官員落台

老董、松哥、強哥, 係點落台架?

同樣的道理!

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 09:00 PM 發表

當政府宣佈加稅、擴闊稅基、失業率高企、容許內地人來港1年可拎綜緩時, 就係大 ...
你唔好抵毀我們的搖滾偶像,有毓民無窮人,分晒班納稅人錢旨意佢啦
食窮納稅人
票投黃毓民

引用:

當政府宣佈加稅、擴闊稅基、失業率高企、容許內地人來港1年可拎綜緩時, 就係大 ...
反政府遊行就有議員安排

反議員遊行邊個安排...  

引用:
原帖由 dogdogk 於 2008-10-24 09:10 PM 發表

民主黨社民聯公民黨估然可恨, 但民建聯亦揀唔落, 我都認為香港之亂, 僅次台灣, 新加坡無得比, 始終一言堂行政和時間成本低,但我唔信無貪污, 無做錯決定, 屎坑密X, 效率高, 快, 這真的無得比, 但無得恨, 要自由就要代價, 中國全國上下一心向前衝,為自已賺多個錢, 香港以前何嘗不是, 定下規則, 八仙過海, 中國規則是一些人比另一些人公平, 起步點不同(陳良宇/賴昌星,或中信榮總蝕過百億都有人撐有人買單), 平頭百姓出頭不易啊, 早前亞洲周刊, 貴州甕安縣女學生之死, 毒奶等, 真的嚇人, 亦好有中國特色

樓主, 我面對如此困局, 只能努力做好自已, 就是對香港付責, 對中國付責, 努力工作, 做生意, 出頭, 有餘力助人吧...
任何政棍有咩問題, 歡迎指出

我的立場, 既不反共, 亦不挺共

只希望一切以理性角度分析, 包括對於香港任何一個政棍、庸官, 都係一樣

無論那方出問題都照批評

對於香港現狀, 已非常失望, 所以有呢個帖出現

雖說全世界的政治也是如此黑暗, 若真實損害港人利益, 可做的, 不是沉默做好自己, 而是要挺身而出

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 09:17 PM 發表

任何政棍有咩問題, 歡迎指出

我的立場, 既不反共, 亦不挺共

只希望一切以理性角度分析, 包括對於香港任何一個政棍、庸官, 都係一樣

無論那方出問題都照批評

對於香港現狀, 已非常失望, 所以有呢個帖 ...
係比例代表制下, 只要有一定數目既群體, 票數只要夠上就會有郁民/長毛呢種人, 好難打低佢地, 窮人會多過有錢有, 無理性多過有理性, 蠢人多過聰明人, 不問將來只要選票, 無所不用其極, 社會愚人多, 再奇怪既都有可能發生

引用:
原帖由 tinlong22 於 2008-10-24 09:16 PM 發表

反政府遊行就有議員安排

反議員遊行邊個安排...  
有冇人做攪手?

俾嗰2條pk勝數就天下大亂啦。

頂,仲用法緩..............

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]