• 瀏覽: 14,311
  • 回覆: 21
無其它特別意思,考下你的智力。估到我就走,唔再來煩你了。

不過“...年紀大頭腦壞..."請收回,人地會以為你鬧陳太。

引用:
原帖由 hotpotforever 於 2007-12-11 05:35 PM 發表

你今年幾多歲???...
一定比你成熟很多,又比陳太後生很多。

引用:
原帖由 hotpotforever 於 2007-12-11 05:35 PM 發表

...唔好咁小朋友啦,一時怕人話,一時又拉住人陪你玩...
潮流興忽然,我都忽然覺得好好玩,好似貓玩老鼠一般。唔好意思,只是想講明自己的心情,唔是話你是老鼠。

03年7.1遊行後,我就講民主派的牛市結束了,其勢將進入與熊共舞的時代。

我的理據主要有兩個:
一是港股在03年4月見底,股壇牛市重臨,經濟將重回升軌,民怨將得到疏導。
二是中央政府不會坐視在主權管轄範圍內,有人逢中必反,反必得好處的現象。當時這一現象在台灣天天發生,政客婁試不爽。而在香港也在不斷發孝中。

事實正是如此,經濟有目共睹,就唔講了。政治上,過去“親中”、“愛國”是建制派的“原罪”,經過幾年來中央政府“派糖”(你的話)和愛國討論等,連陳太亦要強調自己有能力與中央溝通(實情如何只有自己知),泛民中人也要表白自己愛國。

這次陳太補選勝利,一如陳太自己所講,是一劑強心針。但這不過是一次熊市反彈而己,改變不了泛民派每況愈下的熊市之勢。科網泡沬之後,死抱住8號仔會是什麽結果?

我的書包唔是好重,但成語還有幾個,如有必要,我會時不時拿出來用一下。

引用:
原帖由 hotpotforever 於 2007-12-12 11:35 AM 發表
都係嗰句啦,言論自由是要專重,誤導的就不好了,你自己想清楚才發表你的"理論"="真理"......

提醒你一點,你對原罪的理解又錯了......你查一查先用啦....
既是討論問題,你查完講出來就得啦!

引用:
原帖由 hotpotforever 於 2007-12-12 03:27 PM 發表

我上次教完你,你又唔回應,只話自己講過,跟住無聊到一時話唔覆一時又一大段,你既思路好亂,又無誠信,我今次教用你你會唔會好似上次禁先???

嘩!你上次教我...,無聊、思路混亂、無誠信...

你估我是肥佬黎,陳主教?

引用:
原帖由 格林斯潘 於 2007-12-12 06:03 PM 發表

[quote]原帖由 hotpotforever 於 2007-12-12 03:27 PM 發表

我上次教完你,你又唔回應,只話自己講過,跟住無聊到一時話唔覆一時又一大段,你既思路好亂,又無誠信,我今次教用你你會唔會好似上次禁先???

嘩!你上次教我...,無聊、思路混亂、無誠信...

你估我是肥佬黎,陳主教? [/quote]

揶揄你的自大。本來,三人行必有我師,可惜你只一人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]