• 瀏覽: 16,568
  • 回覆: 79
+2
葉太做入境處長的回歸前後辛勤的地幫香港的特區護照爭取到一百三十多個國家免簽證入境,她是有能力的人,23條沒有錯,23條對一般市民根本沒有大影響,要怪就怪基本法起草委員會,寫基本法時寫下要立國家安全法23條!50萬人上街是不滿經濟下滑,負資產,葉太不是愚忠,只是執行職責,那時政務司長曾蔭權只會龜縮在後邊,所以他坐正做特首都沒有本事帶給市民更好的生活,現在的繁華表面是假像,全是董建華以前在位向中央爭取的優惠!但當中央收回給香港的優惠政策,香港即時打回原型!

引用:
原帖由 <i>kodave</i> 於 2007-12-11 02:00 PM 發表<br /><br />
葉太做入境處長的回歸前後辛勤的地幫香港的特區護照爭取到一百三十多個國家免簽證入境,她是有能力的人,23條沒有錯,23條對一般市民根本沒有大影響,要怪就怪基本法起草委員會,寫基本法時寫下要立國家安全法2 ...
<br /><br />
<br />
她並沒有為香港人爭取甚麼,特區護照所謂爭取的免簽證國家,根本就與BNO無多大分別,只加上同大陸有友好邦交既地方,重要既免簽地方已經攪點咗。你去ESD就會見到比較,仲有其他FORUM都討論過晒。<br />
<br />
仲有,佢要做係因為大陸唔希望英國人本BNO威過本醜到爆既特區護照,如果當日唔儘力做今日何來阿爺叫人幫佢拖。<br />
<br />
董伯伯攪到香港周身蟻,你仲話佢同中央爭取??? 你俾人打完一鑊然後個犯揾人幫你揸藥,你無事之後代表mug都無發生過???佢放嗰隻老鼠年年食晒我哋d錢仲要多謝佢???仲有個不知所謂既數碼港,除咗變成幾萬蚊呎既地產項目入咗小超人個袋對香港人有mug好處???<br />
<br />
董伯伯用鬼晒d財政儲備,令人覺得香港完了,呢個時候先黎個自由行,d傻仔仲唔開心到流馬尿。你唔好咁天真啦 

引用:
原帖由 hotpotforever 於 2007-12-11 05:30 PM 發表
<br /><br />
<br />
她並沒有為香港人爭取甚麼,特區護照所謂爭取的免簽證國家,根本就與BNO無多大分別,只加上同大陸有友好邦交既地方,重要既免簽地方已經攪點咗。你去ESD就會見到比較,仲有其他FORUM都討論過晒。<br />
<br />
仲有,佢要做係因為大陸唔希望英國人本BNO威過本醜到爆既特區護照,如果當日唔儘力做今日何來阿爺叫人幫佢拖。<br />
<br />
董伯伯攪到香港周身蟻,你仲話佢同中央爭取??? 你俾人打完一鑊然後個犯揾人幫你揸藥,你無事之後代表mug都無發生過???佢放嗰隻老鼠年年食晒我哋d錢仲要多謝佢???仲有個不知所謂既數碼港,除咗變成幾萬蚊呎既地產項目入咗小超人個袋對香港人有mug好處???<br />
<br />
董伯伯用鬼晒d財政儲備,令人覺得香港完了,呢個時候先黎個自由行,d傻仔仲唔開心到流馬尿。你唔好咁天真啦 
唔似你的手筆喎,引用人地的話,唔該註明出處。

你話點就點啦,你太成熟了,請唔好煩我,我好驚又見到個謎語...

引用:
原帖由 hotpotforever 於 2007-12-11 05:56 PM 發表
你話點就點啦,你太成熟了,請唔好煩我,我好驚又見到個謎語...
是字迷,唔是迷語。估唔到,就給個淺D的:傻仔食佐fing頭丸,打一俚語。

你如果願意反醒,面對自己既錯誤,先至有得救........清醒點啦...

引用:
原帖由 hotpotforever 於 2007-12-12 03:24 PM 發表
你如果願意反醒,面對自己既錯誤,先至有得救........清醒點啦...

我通常一覺到天光,唔會“反醒”。睡得好,日頭當然清醒啦。

清醒時,依古訓,吾日三吾身。

你如果有做過就唔會寫埋一堆有嚴重logic問題既文章啦,一味避都唔係辦法架,你諗清楚先講啦

你幾時又會攞d網友出黎駡人???快d啦”成熟智者”...哈哈

引用:
原帖由 格林斯潘 於 2007-12-12 06:12 PM 發表

我通常一覺到天光,唔會“反”。睡得好,日頭當然清醒啦。
清醒時,依古訓,吾日三吾身。

不過想講明此“”非彼“”。都預佐你睇唔明啦,再畫一次有腸公仔。

一場口舌之戰 嘆

引用:
原帖由 liitsz1 於 2007-12-14 03:11 PM 發表

一場口舌之戰 嘆
民主的表現形式就是口舌之爭,當然唔是情侶那種。

最反感的便是販民一類,自以為真理在手,居高臨下,把民主當作社會的全部,又把普選當作民主的全部。

不管你是何方神聖,回到家,還是要“吃喝拉撒”過日子。

it's funny

引用:
原帖由 kodave 於 2007-12-11 02:00 PM 發表
葉太做入境處長的回歸前後辛勤的地幫香港的特區護照爭取到一百三十多個國家免簽證入境,她是有能力的人,23條沒有錯,23條對一般市民根本沒有大影響,要怪就怪基本法起草委員會,寫基本法時寫下要立國家安全法2 ...
同意.........
我完全諗唔到23條對平民有咩影響????(如有,請各位民主派Fan屎賜教)
我相信大部分支持葉劉嘅都係主張和平
作為一個香港人,只要搵到錢,其它政治o野唔會太想理
23條只不過係o的所謂民主o既政客驚對佢o地有影響而攪大件事
如果想反共...我覺得o的人應該移民,因為大家都唔會改變到大陸管治香港呢個事實,睇個勢都知大陸只會越o黎越強

you said you don't want to bear politics, then why do you come here

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]