• 瀏覽: 27,333
  • 回覆: 10
無論你係咪 港島區 選民, 請投票!!

-----------------------------------------
版主按: 新聞版只接受媒體已發放之新聞及時事專欄轉貼, 這類關於12.2 的投票帖, 可以使用新設的
12-2 港島區立法會補選子版或海德公園本地版(港澳政治及文化) 張貼, 如會員真的有感有必要在新聞版主版張貼時事焦點投票主題的話, 亦可事前向版主申請酌情, 我們會按投票帖子的選項是否多元不偏倚來評估是否酌情, 否則只能夠在海德公園或新聞版子版開投票帖, 以免因本版版規第一條規定而被扣分, 多謝大家的合作。

維持論壇版區秩序, 仰賴會員大家自發合作, 多謝曬大家。

C奶仔 示

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 531

1. 1 柳 玉 成 (劉 泰)

4 (0.75%)

2. 2 李 永 健

1 (0.19%)

3. 3 蕭 思 江 (惜 華 生)

1 (0.19%)

4. 4 葉 劉 淑 儀

194 (36.53%)

5. 5 蔣 志 偉

18 (3.39%)

6. 6 凌 尉 雲

7 (1.32%)

7. 7 陳 方 安 生

273 (51.41%)

8. 8 何 來

10 (1.88%)

9. 9 棄權 ! ! !

23 (4.33%)

引用:
原帖由 tomli8880508 於 2007-11-26 12:46 PM 發表

講得好
我都咁諗
葉劉最少心直口快,做衰野實俾人睇到
但陳太偽君子,好難估佢想點,信唔過
兄台所言一矢中的

既然政壇十個有十個都係虛情假意
我寧揀真小人都唔揀偽君子

而且葉劉明顯係實幹型,反觀陳太只得滿口泛民腔

引用:
原帖由 apit06 於 2007-11-26 03:28 PM 發表
當年葉劉無視全港巿民利益,聽命於權貴!!

我實在不認同咁樣叫"頂住".
無視全港市民利益??
我唔覺有損我利益喎大佬
你咪撚屈我啦唔該

引用:
原帖由 apit06 於 2007-11-26 03:28 PM 發表
當年葉劉無視全港巿民利益,聽命於權貴!!

我實在不認同咁樣叫"頂住".
原來你唔知咩叫打工,唔知咩叫皇命不可違
人地打工係盡佢嘅責任

你呢啲人真係唔知咩思想
如果你話你係泛民狗我必定相信

引用:
原帖由 wing19831228 於 2007-11-26 05:58 PM 發表
If 葉劉淑儀 win....
Is the HK-residents nightmare.....
because when she got the power...
then she will take 23 rules again...
no freedom for all the HK-residents...
but she won't care...
be ...
再推廿三條並不等於通過到
如冇自由又何來可以上街反對立此法
無知

引用:
原帖由 wing19831228 於 2007-11-26 06:36 PM 發表

look like you are one of her supporter...
兩個都唔想揀
但陳太比葉劉更差

引用:
原帖由 盈樂一族 於 2007-11-26 06:32 PM 發表

但明知個樣野係逆天而行,違背良心既,都要做 至少陳太睇唔慣老董個套,又冇能力去改變,為左唔違背良心,唯有辭職,咁唔係比葉劉更值得人尊敬嗎.
你係一個大律師,明知個客真係有殺到人,本著良心該辦事, ...
哈哈哈
不如你問吓佢睇吓佢點答你

完全係憑空想像

引用:
原帖由 盈樂一族 於 2007-11-26 09:53 PM 發表

大家都唔知佢為乜唔做,我地又評論為何呢?但葉劉,我地至少知道佢.為左自已利益,即使廿三條係違背天命,係逆民意而行,佢都唔敢同老細講一句no,但依家為左選舉,就可推翻哂四年前既自已,佢既人格,好高尚嗎?
但陳太 ...
唔好意思
我並唔反對廿三條

7.1究竟有幾多人真係爲廿三條上街
問心喇唔該

仲要講甚麼違背天命,可笑

引用:
原帖由 hongkongbadboy 於 2007-11-26 09:02 PM 發表

我認同閣下見解。。。。唔通真係要揀何來!
唔會
根本由頭到尾只係陳葉之爭
但在不想陳當選之下唯有揀葉

引用:
原帖由 盈樂一族 於 2007-11-26 10:30 PM 發表

既然係須應天命,依家形勢一片大好,國泰民安,政府就好應該從速將廿三條拎上立法會,為全香港市民做件好事,點解冇人敢提呀,點解葉劉都唔敢提呀,仲要走出黎道歉,咪就係怕流失選票,得失選民囉,你仲同我講須應天命: ...
部份人嘅意願竟可比及天命?

無論支持定反對都只係市民嘅意願取向,與天命有何關係?

閣下思想言詞果如一般庸劣泛民人仕一樣.....誇

引用:
原帖由 盈樂一族 於 2007-11-26 10:43 PM 發表

既然你講到廿三條係大部份市民讚成,咁我依家都受到你既感染,我依家都讚成從速立法,你讚成嗎?但政府係都要妄顧小市民既意願,就連葉劉都話依家不適而立法,咁你話,我地小市民應該支持呢個政府嗎 應該支 ...
你係唔撚係盲呀老友

我幾撚時有講大部份人讚成或唔讚成廿三條呀

睇啲唔睇啲,真係........屌
愚人

引用:
原帖由 hongkongbadboy 於 2007-11-26 10:52 PM 發表

你自己諗下(紅字)你講緊乜先問喇。
唉...真係估唔到網上都會有個啲咁橫蠻無理嘅人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]