• 瀏覽: 27,389
  • 回覆: 313
無論你係咪 港島區 選民, 請投票!!

-----------------------------------------
版主按: 新聞版只接受媒體已發放之新聞及時事專欄轉貼, 這類關於12.2 的投票帖, 可以使用新設的
12-2 港島區立法會補選子版或海德公園本地版(港澳政治及文化) 張貼, 如會員真的有感有必要在新聞版主版張貼時事焦點投票主題的話, 亦可事前向版主申請酌情, 我們會按投票帖子的選項是否多元不偏倚來評估是否酌情, 否則只能夠在海德公園或新聞版子版開投票帖, 以免因本版版規第一條規定而被扣分, 多謝大家的合作。

維持論壇版區秩序, 仰賴會員大家自發合作, 多謝曬大家。

C奶仔 示

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 531

1. 1 柳 玉 成 (劉 泰)

4 (0.75%)

2. 2 李 永 健

1 (0.19%)

3. 3 蕭 思 江 (惜 華 生)

1 (0.19%)

4. 4 葉 劉 淑 儀

194 (36.53%)

5. 5 蔣 志 偉

18 (3.39%)

6. 6 凌 尉 雲

7 (1.32%)

7. 7 陳 方 安 生

273 (51.41%)

8. 8 何 來

10 (1.88%)

9. 9 棄權 ! ! !

23 (4.33%)

佢哋尋晚好似係街市咁,
好嘈

引用:
原帖由 apit06 於 2007-11-26 03:28 PM 發表
當年葉劉無視全港巿民利益,聽命於權貴!!

我實在不認同咁樣叫"頂住".
當年佢係公務員,各位其主,政府落個咁既 order 要佢執行,老闆叫到,有乜辦法,佢唯有自己諗辦法解決。
佢現在道歉,亦表示當年佢都係逼於無奈,被迫賣花讚花香,佢都係盡忠職守姐,要怪都怪那個 order 的董伯伯啦!
現在佢唔係公務員,立法局議員係負責監察政府,以葉太咁盡忠職守的性格,我覺得佢會好過陳太當年一走了之的行為囉!

經過尋晚既表現, 我暫時決定投『蔣 志 偉』
佢算係喺答問表現中最有文有路既一個
雖然明知最後都無可能嬴到兩位太太
但如果蔣生可以拎到2-3%既選票我覺得已經比到佢,
甚至日後一啲無強大後台既參選者一支強心針

有限度的共產主義統治模式最好!!

陳太口講良心,
按揭單野又點解唔清楚咁交代??
如果真係比人屈,
你支持度一定不趺反升,
但佢一直逃避.
當年幾多人只要攞多少少按揭就唔洗咁慘,
佢咁做同阿松偷步冇分別??

引用:
原帖由 1生何求 於 2007-11-26 13:30 發表
    蔣志偉就最搞笑,講阿陳老太做左十幾年官都從黎未接過佢既抗議信,亦都從來未有過眼尾稍過佢地呢D基層人士,重爆埋佢老公重係壟斷油商既受薪顧問,咁樣會唔會有官商勾結存在呢?更且阿陳老太原來做左成幾十 ...
上次論壇問佢綜緩太約有幾錢佢都唔知

陳太成日話,
佢先係真民主,
究竟點樣先係呢??
葉太政綱最令我滿意其中一點就係,
建議比中中自行決定轉番做英中

引用:
原帖由 tomli8880508 於 2007-11-26 12:46 PM 發表

講得好
我都咁諗
葉劉最少心直口快,做衰野實俾人睇到
但陳太偽君子,好難估佢想點,信唔過
兄台所言一矢中的

既然政壇十個有十個都係虛情假意
我寧揀真小人都唔揀偽君子

而且葉劉明顯係實幹型,反觀陳太只得滿口泛民腔

引用:
原帖由 marjumok 於 2007-11-26 05:12 PM 發表

兄台所言一矢中的

既然政壇十個有十個都係虛情假意
我寧揀真小人都唔揀偽君子

而且葉劉明顯係實幹型,反觀陳太只得滿口泛民腔
講得啱,
陳太其實就係笑裡藏刀.

引用:
原帖由 apit06 於 2007-11-26 03:28 PM 發表

無視全港市民利益??
我唔覺有損我利益喎大佬
你咪撚屈我啦唔該

陳太個款太高官喇,而且佢埋泛民個堆,尋日睇見班友來到支持,但係個姿態又唔投入,又係度扮'高計'...特別係個0個張X光,成日係度扮沉思,如果我有票,會投葉太,起碼佢係真小人,肯面對群眾...

引用:

原來你唔知咩叫打工,唔知咩叫皇命不可違
人地打工係盡佢嘅責任

你呢啲人真係唔知咩思想
如果你話你係泛民狗我必定相信

葉 劉 淑 儀

會投葉劉,佢d衰野都俾人睇到晒...反而覺得佢無咁奸~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]