• 瀏覽: 27,316
  • 回覆: 313
無論你係咪 港島區 選民, 請投票!!

-----------------------------------------
版主按: 新聞版只接受媒體已發放之新聞及時事專欄轉貼, 這類關於12.2 的投票帖, 可以使用新設的
12-2 港島區立法會補選子版或海德公園本地版(港澳政治及文化) 張貼, 如會員真的有感有必要在新聞版主版張貼時事焦點投票主題的話, 亦可事前向版主申請酌情, 我們會按投票帖子的選項是否多元不偏倚來評估是否酌情, 否則只能夠在海德公園或新聞版子版開投票帖, 以免因本版版規第一條規定而被扣分, 多謝大家的合作。

維持論壇版區秩序, 仰賴會員大家自發合作, 多謝曬大家。

C奶仔 示

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 531

1. 1 柳 玉 成 (劉 泰)

4 (0.75%)

2. 2 李 永 健

1 (0.19%)

3. 3 蕭 思 江 (惜 華 生)

1 (0.19%)

4. 4 葉 劉 淑 儀

194 (36.53%)

5. 5 蔣 志 偉

18 (3.39%)

6. 6 凌 尉 雲

7 (1.32%)

7. 7 陳 方 安 生

273 (51.41%)

8. 8 何 來

10 (1.88%)

9. 9 棄權 ! ! !

23 (4.33%)

引用:
原帖由 dm88 於 2007-11-26 12:42 PM 發表
葉劉 (真小人), 陳太 (偽君子).....
如果只能揀一個, 我會楝葉劉~
我都係咁話。

葉劉如果係忠心聽命於主人o既狗,我好樂意用選票去箍佢四年,為市民服務。

葉 劉 淑 儀

引用:
原帖由 hongkongbadboy 於 2007-11-26 12:58 PM 發表

我都係咁話。

葉劉如果係忠心聽命於主人o既狗,我好樂意用選票去箍佢四年,為市民服務。
好似話得幾個月咋喎

葉 劉 淑 儀

個個都唔支持

投個個都得,剩係唔會投俾唔方開心

引用:
原帖由 va40hk 於 2007-11-26 01:25 PM 發表
葉劉 (真小人), 陳太 (偽君子).....  
如果只能揀一個, 我會揀葉劉~   
我都係咁話囉!

葉劉TODAY.....

葉劉淑儀~~
因為覺得陳太退休咁耐,今次突然走返出來是有私心的,不是真心去為市民,只是見董伯伯已經退下,香港經濟又有番起色,加上以前個下屬今日都能夠做特首,所以想出來分一杯羹。
而且佢除了話爭取民主外,都無乜實際政策去解決社會問題。口號就係人都識叫,爭取民主又係人都識講,但究竟佢有無實際方案去實行呢樣野?要說服中央政府容許普選並不容易,陳太又有無詳細計劃過如何能夠說服中央呢?單憑一個時間表並不代表什麼,重點係佢有無實際的行事情序去解決過程中的問題呢?

爛橙與爛桔之爭....

引用:
原帖由 hongkongbadboy 於 2007-11-26 12:58 PM 發表

我都係咁話。

非常同意!
23條咁惡哽,佢一個女人都為個老闆死撐,誓要完成任務咁款,好硬淨,勁!
換著係我,遇到難題時,我會好似陳太咁話唔撈,只顧保存個人名聲,避免捱罵!

7 陳 方 安 生
4 葉 劉 淑 儀
5 蔣 志 偉
3 蕭 思 江
8 何 來
1 柳 玉 成
6 凌 尉 雲
2 李 永 健

引用:
原帖由 kelchan820 於 2007-11-26 02:10 PM 發表

非常同意!
23條咁惡哽,佢一個女人都為個老闆死撐,誓要完成任務咁款,好硬淨,勁!
換著係我,遇到難題時,我會好似陳太咁話唔撈,只顧保存個人名聲,避免捱罵!
哈哈,我都會係咁做。

香港良心?如果真係,果時應該唔好辭職,耗盡最後一口氣,同香港市民頂住。

葉劉當年做到呢點。。。。只係佢同佢老細頂住o者。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]