• 瀏覽: 27,283
  • 回覆: 313
無論你係咪 港島區 選民, 請投票!!

-----------------------------------------
版主按: 新聞版只接受媒體已發放之新聞及時事專欄轉貼, 這類關於12.2 的投票帖, 可以使用新設的
12-2 港島區立法會補選子版或海德公園本地版(港澳政治及文化) 張貼, 如會員真的有感有必要在新聞版主版張貼時事焦點投票主題的話, 亦可事前向版主申請酌情, 我們會按投票帖子的選項是否多元不偏倚來評估是否酌情, 否則只能夠在海德公園或新聞版子版開投票帖, 以免因本版版規第一條規定而被扣分, 多謝大家的合作。

維持論壇版區秩序, 仰賴會員大家自發合作, 多謝曬大家。

C奶仔 示

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 531

1. 1 柳 玉 成 (劉 泰)

4 (0.75%)

2. 2 李 永 健

1 (0.19%)

3. 3 蕭 思 江 (惜 華 生)

1 (0.19%)

4. 4 葉 劉 淑 儀

194 (36.53%)

5. 5 蔣 志 偉

18 (3.39%)

6. 6 凌 尉 雲

7 (1.32%)

7. 7 陳 方 安 生

273 (51.41%)

8. 8 何 來

10 (1.88%)

9. 9 棄權 ! ! !

23 (4.33%)

引用:
原帖由 盈樂一族 於 2007-11-26 06:32 PM 發表

但明知個樣野係逆天而行,違背良心既,都要做 至少陳太睇唔慣老董個套,又冇能力去改變,為左唔違背良心,唯有辭職,咁唔係比葉劉更值得人尊敬嗎.
你係一個大律師,明知個客真係有殺到人,本著良心該辦事, ...
其實當年"奴才"上完北京後
冇幾耐陳太就俾人召左上去,落返黎嗰陣黑晒面
過左一排仲辭埋職

事實上佢係為咩辭職,就請閣下自己分析
不過我個人認為,佢唔係"睇唔慣老董個套,又冇能力去改變,為左唔違背良心"而辭職

引用:
原帖由 wing19831228 於 2007-11-26 06:36 PM 發表

look like you are one of her supporter...
兩個都唔想揀
但陳太比葉劉更差

引用:
原帖由 盈樂一族 於 2007-11-26 06:32 PM 發表

但明知個樣野係逆天而行,違背良心既,都要做 至少陳太睇唔慣老董個套,又冇能力去改變,為左唔違背良心,唯有辭職,咁唔係比葉劉更值得人尊敬嗎.
你係一個大律師,明知個客真係有殺到人,本著良心該辦事, ...
哈哈哈
不如你問吓佢睇吓佢點答你

完全係憑空想像

票數同發言嘅立場成反比
所以我相信葉劉仲有六日就gameover

當年大家幾咁憎葉留 , 要佢下台.
依家又比佢上番台?

一定唔投孽瘤

引用:
原帖由 davis1130 於 2007-11-26 05:46 PM 發表
支持葉太果d真係個腦有問題
兩太都唔抵幫
有權投票o既人,無論投邊個個腦都冇問題。你呢 D咁講野o既人,個腦唔會有問題,因為你跟本冇腦。

引用:
原帖由 盈樂一族 於 2007-11-26 06:18 PM 發表

其實你可唔可以幫葉劉解釋下,點解過去三年都唔出黎為廿三條道歉,依家出黎選立法會就出黎道歉,呢d行為唔知係真小人定係偽君子呢,
琴晚亞視記者問佢呢個問題,佢一再迴避唔正面作答,唔知你有乜睇法呢 ...
你講到 point 喇,佢咁做絕對係真小人,每做一樣野都有目的,有機心,有野心。好過陳太自己都知想點,自欺欺人。

引用:

首先要搞清楚 23 條係咪真係惡法,抑或係 timing 唔好、未有共識定推銷手法有問題。而且陳太當年話佢辭職o既原因係乜先?

如果 23 條真係逆天而行,違背良心事o既,咁陳太今日就唔應該參選「中華人民共和國香港特別行政區」o既立法會議員,佢應該搞革命。

一定投葉劉

四萬唔知係唔係人老反應慢
選左佢最驚佢仆街慢四拍

引用:
原帖由 wing19831228 於 2007-11-26 06:36 PM 發表

look like you are one of her supporter...
你呢句有乜意思?

look like you are NOT one of her supporter...

引用:
原帖由 marjumok 於 2007-11-26 07:24 PM 發表

兩個都唔想揀
但陳太比葉劉更差
我認同閣下見解。。。。唔通真係要揀何來!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]