• 瀏覽: 27,255
  • 回覆: 313
無論你係咪 港島區 選民, 請投票!!

-----------------------------------------
版主按: 新聞版只接受媒體已發放之新聞及時事專欄轉貼, 這類關於12.2 的投票帖, 可以使用新設的
12-2 港島區立法會補選子版或海德公園本地版(港澳政治及文化) 張貼, 如會員真的有感有必要在新聞版主版張貼時事焦點投票主題的話, 亦可事前向版主申請酌情, 我們會按投票帖子的選項是否多元不偏倚來評估是否酌情, 否則只能夠在海德公園或新聞版子版開投票帖, 以免因本版版規第一條規定而被扣分, 多謝大家的合作。

維持論壇版區秩序, 仰賴會員大家自發合作, 多謝曬大家。

C奶仔 示

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 531

1. 1 柳 玉 成 (劉 泰)

4 (0.75%)

2. 2 李 永 健

1 (0.19%)

3. 3 蕭 思 江 (惜 華 生)

1 (0.19%)

4. 4 葉 劉 淑 儀

194 (36.53%)

5. 5 蔣 志 偉

18 (3.39%)

6. 6 凌 尉 雲

7 (1.32%)

7. 7 陳 方 安 生

273 (51.41%)

8. 8 何 來

10 (1.88%)

9. 9 棄權 ! ! !

23 (4.33%)

如果無陳太, 我會選蔣志偉...
現在當然選陳太

最緊要大家一齊去投票。

香港人爭氣d,醒d啦
陳太贏硬

唔洗講啦, 當然係投4號葉劉啦

陳太無誠信  從何講良心

引用:
原帖由 dreamin'gal 於 2007-11-26 03:57 PM 發表
如果陳太唔走,卄三條會少佢個份咩?
呢個問題好假設性引導性wor...

引用:
原帖由 endofthewar 於 2007-11-30 09:49 PM 發表

呢個問題好假設性同引導性wor...
唔係啦!陳太無誠信的說話是有根據的 ......並非出於假設
從何講良心是個人意見,你可以唔同意

陳太!

請投勇於維謢香港民主自由的人一票!
請投不屈服妥協於強大政治壓力的人一票!
請投真正堅持推動雙普選的人一票!

引用:
原帖由 silvergold2007 於 2007-11-30 10:13 PM 發表

唔係啦!陳太無誠信的說話是有根據的 ......並非出於假設
從何講良心是個人意見,你可以唔同意
陳太未必是無誠信,不過就一定係『唔坦白』。

和諧社會是建基於對各種言論的尊重!
文明社會是不會接受一言堂的打壓!
龍是炎黃子孫的仇人(自己去查典故吧)!
未來是建基今天對民主法治的維護!

積極投票,趕走壞人!

可以甘多人支持葉劉,香港不愧為中國國內國際都市
中央應該可以好開心,有一班阿爺未出聲
已經自己淨身甘自願做奴才

真小人,偽君子?
葉劉而家都已經知道你地e班友鍾意d乜o野,
只要扮弱者,扮忠直,忠心大大聲講:我錯了!!請投我一票!
做左表面o野,你地條氣順,就會為左表現自己係幾大量去支持佢,
有冇諗過!
投陳方安生,唔代表可以成功爭取普選特首
但投葉劉就一定係冇可能有普選!
亦即係同阿爺講,
只要條氣順,有人扮下死狗,做下3流演技,
普選可以任由阿爺話事
只要你扮死狗扮求下我地,就可以通過23條
只要扮死狗,可以充供你家產,入你屋屈你做間諜拉左你
只要你強姦我時,扮一個好無奈表情,其實我都唔想姦你架!我真係被告架~~甘就姦得架la!

不過就算你地支持o既葉劉今次輸左都唔緊要
因為下屆,以比例代表制,葉劉係100%當選
就算唔洗你地去投,阿爺班鐵票都夠送佢入立法局有餘!
到時下屆特首你都預定係佢做!
因為香港冇一個左仔,一個中央信得過o既人,係有佢甘多人支持
到時怨自己la,福佳始終有你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]