• 瀏覽: 12,372
  • 回覆: 6
1.成立一年多d
2.無錢
3.嚴重缺乏人材
4.嚴重畀人封殺,冇得見報
5.同泛民的意見嚴重不和
6.只靠youtube/自己網頁發放消息

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 44

1. 算

26 (59.09%)

2. 唔算

18 (40.91%)

我支持民主派,但社民連真係唔係我杯茶...
成班人都係革命份子,俾佢地上位即係香港問題和平解決無望...
到時就真係要諗下移民喇...

引用:
原帖由 cocopop205 於 19/11/2007 12:03 PM 發表

你有冇睇過社民連黨章、政策和選舉政綱,佢地都算革命分子?
唔好亂扣帽子
正正就係我嗰區有社民連候選人,睇過份政綱我先咁講。

我以為鄒秉恬嗰啲已經好空洞無物,社民連仲差!

引用:
原帖由 yzf723 於 19/11/2007 12:49 PM 發表

社會民主連線中央十二大政綱
1. 全面落實普選,一人一票選特首及全體立法會議員
2. 立即取消區議會委任及當然議席
3. 維護法治,反對人大釋法
4. 保障言論自由,開放大氣電波
5. 停止公營事業私有化, ...
這是選立法會的政綱,區議會應用更加切身的議題,
具體指出選區 (或區議會轄區內) 出現一些問題,
才能吸引選民支持。

再者,我不認為由黃毓民、陳偉業、勞永樂和梁國雄領導的
政治團體是溫和的。

補充一下:

我不敢說社民連毫無建樹。
事實上,靠着這種政綱還有這麼多人當選,
這個團體的長處應是做實事。

他們既然要攻城掠地,就應該派人設辦事處,
出面幫助街坊。反正又不是沒有人做。

引用:
原帖由 三級警司 於 19/11/2007 02:48 PM 發表

相反開拓新區就要有根據地(辦事處)作長期鬥爭
這就是我對社民連在荃灣的工作最大不滿。

楊屋道:明明有個王化民都唔好好用。
海濱:都有地方俾佢租,而且夠平,又唔見佢租?

引用:
原帖由 cx2056 於 19/11/2007 11:47 PM 發表

麥國風、黃國桐、陶君行鮋行歷一定唔畀其他人差
如無記錯,黃國桐曾經係市政局議員,地區經驗遠比麥陶二人豐富。

引用:
原帖由 dreamin'gal 於 23/11/2007 07:54 AM 發表

i just know that u ar so naive
Seems that you guys are so disgusted with anyone expressing different opinion.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]