• 瀏覽: 12,358
  • 回覆: 57
1.成立一年多d
2.無錢
3.嚴重缺乏人材
4.嚴重畀人封殺,冇得見報
5.同泛民的意見嚴重不和
6.只靠youtube/自己網頁發放消息

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 44

1. 算

26 (59.09%)

2. 唔算

18 (40.91%)

引用:
原帖由 我係18哥 於 2007-11-19 19:56 發表
社民連算唔錯
呢一班人都有6席

果d讀左成2幾年書的人
都係多佢地2席

唔錯,佢地應該早d落區
因為真係有好多人唔識佢地

有好多好多人唔上網架
果d公公
麥國風、黃國桐、陶君行嘅行歷一定唔畀其他人差

引用:
原帖由 cx2056 於 19/11/2007 11:47 PM 發表

麥國風、黃國桐、陶君行鮋行歷一定唔畀其他人差
如無記錯,黃國桐曾經係市政局議員,地區經驗遠比麥陶二人豐富。

要睇下你從咩角度看...

如單睇戰果及議席,當然不算超額完成,因毓民一直都期望有雙位數字的議席
但如你從得票率及空降的地區來看,社民連真的唔簡單,他們大部份得票率都超過20%,而他們大部份都是20幾歲,人力資源又嚴重不足,再看看他們參選的地區,一係就好多候選人,一係就挑戰以往自動當選的人,所以十分難打。

聽毓民的節目講,他們大部份時間都只得一個易拉架 + 支咪去宣傳,我在東涌都見過幾次社民連的候選人得一個人 + 個易拉架,宣傳自己的政綱,希望他們往後日子可以有更多的資源去做好d

引用:
原帖由 pong4244 於 2007-11-20 02:03 AM 發表
阿古真係好野
我一直以為佢會輸

上一鑊補選民建聯以為掂梗,
令到民建聯同工聯會互不相讓要派人參選,
本來係黃家維去馬,但經協調後改由同屬兩個組織的姜淑敏參選...

一直已經有民建聯中人話果次會好激烈 ...
阿古桂耀的勤奮和努力令他在共區再次勝出,是泛民區選慘敗當中的倖存者,
恭喜恭喜!但敬告不可鬆懈,要全力以赴,做到最好。

引用:
原帖由 Patrickov 於 2007-11-19 11:52 AM 發表
我支持民主派,但社民連真係唔係我杯茶...
成班人都係革命份子,俾佢地上位即係香港問題和平解決無望...
到時就真係要諗下移民喇...
i just know that u ar so naive

引用:
原帖由 timyin 於 2007-11-21 17:27 發表
要睇下你從咩角度看...

如單睇戰果及議席,當然不算超額完成,因毓民一直都期望有雙位數字的議席
但如你從得票率及空降的地區來看,社民連真的唔簡單,他們大部份得票率都超過20%,而他們大部份都是20幾歲, ...
真係希望佢地喺呢四年入面,今次啲參選人留喺個區,咁就有望喇

引用:
原帖由 dreamin'gal 於 23/11/2007 07:54 AM 發表

i just know that u ar so naive
Seems that you guys are so disgusted with anyone expressing different opinion.

社文連應該搵多D人才先

唔算

yes 算

唔算啦,作為一個政黨係需要全面的,唔可以話無錢就做唔到野呀,民協都係這樣,但係佢在深水埗都做得好好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]