• 瀏覽: 20,202
  • 回覆: 13
東區:陳得偉
油尖旺:吳寶珊
深水埗:梁欐
深水埗:梁漢華
(南昌北係最慘烈一區,一個左狗打低兩個現任)
荃灣:鄺國全

十年一覺,連降兩班

「家屬答禮要由家中輩分第二位的人喊,否則就是不懂禮貌」
引用:
原帖由 doraemon2151 於 19/11/2007 09:37 AM 發表
我想加2個人:
深水埗又一村  梁錦滔
九龍城龍城     李健勤
Sorry, 我兩年前已經覺得李健勤會唔掂。

我講嗰幾個係真係做咗十幾年,亦唔係無建樹,
好難相信佢哋輸咗。

引用:
原帖由 vickkii 於 19/11/2007 09:56 AM 發表
新石籬 - 黎少棠 (自由黨)

1- 梁國華 (民主黨)
2,680*

2- 黎少棠(自由黨)
2,445

有唔少老街坊都鍾意黎少棠的, 因為黎先生幫過佢地好多
入錯黨啩...

引用:
原帖由 milkoilbread 於 19/11/2007 10:00 AM 發表
Tony Chan....
差 106 票咋,超慘呀...

引用:
原帖由 a101236 於 19/11/2007 10:31 AM 發表

自立死左??
係,而且係大敗...

引用:
原帖由 013114 於 19/11/2007 02:36 PM 發表
....tony chan係邊位??我真係唔知....唔係玩野....
咪就係我開文第一位講到嘅陳得偉囉!

返左兩年工,見佢多過見鄭志成,完全輸得毫無頭緒!

引用:
原帖由 alanleung_dphk 於 19/11/2007 03:44 PM 發表

最慘係輸畀自己個徒弟
徒弟仲老過個師傅?

引用:
原帖由 milkoilbread 於 19/11/2007 05:59 PM 發表

十分討厭鄭生
yesterday健康村去本地trip
區議會俾$$$
條友扮晒自己有份做攪手
係咁同d老人家講叫人投佢
明明係區議會出錢
關佢xyz事
唔係下話...

第一次聽到有人當選第二日就爆醜聞...

引用:
原帖由 milkoilbread 於 19/11/2007 06:10 PM 發表

其實我覺得最重要唔好用下三流手段
唔係真係勝之不武
我唔敢話鄭志成唔做嘢,
至少呢兩年都見過佢出 banner 匯報,
但我見到嗰啲匯報內容我就真係唔覺得佢可以打低陳得偉,
至少陳得偉唔係好日都唔蒲頭嗰種。
所以我係完全 get 唔到點解鄭生可以贏。

撕爛海報我都見過,模範邨有幾張真係面目全非。
老實講,民建聯支持者最鍾意整爛政敵啲宣傳品,
如果有人話鄭生本人唔知、唔贊成咁做,我都信。
不過呢件事再加埋你講呢單,一定有污點。

林超倫六張過外都可以嘗試東山再起,
陳得偉下屆最多咪五張出頭。佢又無入黨,迴旋餘地大。
只要在野呢四年繼續做嘢,要回朝唔難嘅。

引用:
原帖由 mantat 於 19/11/2007 06:27 PM 發表

好難.....佢係西環親下格殺令處死
唔明你講乜

引用:
原帖由 someonehk12345 於 19/11/2007 07:49 PM 發表
默哀前我想浪費大家一分鐘想想他們為區做了D乜野…

然後覺得值得的話才默哀吧!!
如果我連這也沒想,那我會毫不猶豫地加入李健勤、葉樹安和黎自立的。

想想為甚麼我不加入這三個人吧!

引用:
原帖由 o157hk 於 19/11/2007 11:27 PM 發表
今次有部份人輸主要的原因是與劃界有關:
例子一
民協梁錦滔 上屆選區為 高尚住宅又一村加公屋大坑東村 但今年重劃選區 又一村一帶與 大坑東分開 大坑東與對面南山村等公屋一區 又一村一帶高尚住宅一區 最後他 ...
問心,梁漢華真係協調唔到咩?
呢樣嘢我覺得民協有責任。如果佢真係植根深水埗區,
好應該同理念相近嘅地方勢力協調,而唔係硬打。

引用:
原帖由 pong4244 於 20/11/2007 02:27 AM 發表

的確,
有唔止一個消息人士都話係阿爺要陳得偉消失,
故此派鄭志成去對佢,卒之對死左...

但係唔係真係阿爺親自出手呢?
亦有人話只係阿爺代言人假傳聖旨的意思....

實情係點我唔知,但要鄭志成對陳得 ...
咁講法,土共攻陷埋李汝大嗰區睇嚟只係時間問題...

引用:
原帖由 cccpussr 於 20/11/2007 06:34 PM 發表
據了解,梁欐先走去叫梁漢華退出或轉區,後者不肯反建議梁欐過去收復之前
戴遠名之失地,當然談不攏,結果自相殘殺,仲要前者猛用上次單官司攻擊後者,
更指後者串通左派,簡直無所不用其極. 係人都知後者是係老右派 ...
白痴都會知梁漢華唔會轉區喇,梁欐要負責。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]