註冊 登入

為以下人仕連任失敗默哀

本主題由 mongkok brother 於 2019-6-14 04:10 PM 加入精華
引用:
原帖由 doraemon2151 於 2007-11-20 03:02 AM 發表

所以政府真係好聰明, 藉重新劃分選區趕走泛民......
又唔可以咁講...又無理由將人地同一個社區一分為二嘛
好似又一村,內街同又一居以前被分割開,各自同公屋一區,咁就出現個議員得閒理公屋就理唔到中產既情況,加上公屋區同中產區選民分佈不均,出現「一座公屋既選民多過成個中產區」,議員為保選票,一定會將資源傾斜去佔絕大多數選民既公屋區既情況。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 lemonpig2006 於 2007-11-20 10:09 AM 發表

又唔可以咁講...又無理由將人地同一個社區一分為二嘛
好似又一村,內街同又一居以前被分割開,各自同公屋一區,咁就出現個議員得閒理公屋就理唔到中產既情況,加上公屋區同中產區選民分佈不均,出現「一座公 ...
我都同意, 理性上的分析把整個又一村一帶的私樓(極高收入人士聚居地)劃成一個選區的確是一種較合理的方案 只係感性上覺的不開心的是因此而損失了一個好議員.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hksbp 於 2007-11-19 08:03 PM 發表
沙田 莫偉雄 輸對手56票, 今日連屋企樓下的街坊都歎息
我都係住果邊,但佢另一個對手-林松茵呢2年真係做左幾多野,反而莫偉雄呢兩年做過D咩真係無咩印象,MAYBE就係呢個原因卦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 <i>vickkii</i> 於 2007-11-19 04:07 PM 發表<br />

<br />

<br />
係呀, 鄺先生輸20幾票咋.....唉!!!<br />
<br />
我唔係住荃灣, 不過個人覺得鄺國全好似老實d
<br />

係好慘呀...佢都好似做左十幾年啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 angusho504 於 2007-11-19 07:42 PM 發表

咁咪即係空降!
eee...又係呢位打手...咁鐘意話人空降ge....
邊個唔做野邊個做野睇到架....唔做野就應該ko...
選民有眼睇...不要當我地呢d選民做盲

回覆 引用 TOP

重有
元朗
頌華----廖任

聴講lai位呀叔話.....如果唔做區議員,佢話去執紙皮&嘜仔wor
請各位同行留意啦!

回覆 #53 Patrickov 的帖子

據了解,梁欐先走去叫梁漢華退出或轉區,後者不肯反建議梁欐過去收復之前
戴遠名之失地,當然談不攏,結果自相殘殺,仲要前者猛用上次單官司攻擊後者,
更指後者串通左派,簡直無所不用其極. 係人都知後者是係老右派 .

你話幾....

回覆 引用 TOP

回覆 #70 cccpussr 的帖子

呢D咪叫做唔衰攞黎衰

今次泛民7區內訌有三區穩輸,咪由佢內到飽

有一區我內,人地左派又內,咁就嬴左

跟著另外兩區D人好聰明,為左唔畀左派得益,集中投畀其中一個,結果兩區都高票當選

回覆 引用 TOP

向以下人士默哀一分鐘

大埔
曾國豐
伍展邦
區鎮樺
李宛蓉

北區
區維坤
劉德昌
莫兆麟
周錦紹
岑永根
黃良喜

西貢
林咏然
石志強
彭淑儀
黃華舜

觀塘
羅俊毅
何偉途
陳昌
余冠威

黃大仙
譚香文
劉家華

九龍城
陳家偉
李健勤

油尖旺
黎麗霞
黎自立
吳寶珊

深水埗
梁欐
梁錦滔

中西區
黎國雄

灣仔
謝永齡
李慶偉

東區
朱偉祖
李建賢

南區
楊小壁

荃灣
鄺國全

葵青
劉碧堅
黃光武
梁永權

屯門
官東榮
方麗雯

元朗
張賢登

沙田
丁士元
李立航
梁永雄
莫偉雄
何淑萍

期望這些人下屆可以重回區議會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cccpussr 於 20/11/2007 06:34 PM 發表
據了解,梁欐先走去叫梁漢華退出或轉區,後者不肯反建議梁欐過去收復之前
戴遠名之失地,當然談不攏,結果自相殘殺,仲要前者猛用上次單官司攻擊後者,
更指後者串通左派,簡直無所不用其極. 係人都知後者是係老右派 ...
白痴都會知梁漢華唔會轉區喇,梁欐要負責。

十年一覺,連降兩班

「家屬答禮要由家中輩分第二位的人喊,否則就是不懂禮貌」

回覆 引用 TOP

公民起動 陳小萍
雖然輸左,但輸得有價值。
明知勝算吾大,都出來選,
間接幫手打低左要用兩條狗出來助選果位仁兄,
果400幾票如果投左卑民協條友,
灣仔街坊又要忍多佢幾年。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。