註冊 登入

為以下人仕連任失敗默哀

本主題由 mongkok brother 於 2019-6-14 04:10 PM 加入精華
引用:
原帖由 DLSC 於 2007-11-19 03:22 PM 發表

一來啦...二來對手太賤....

條死肥仔,加埋反骨仔,最好就任期內落實到政政綱工作,

否則佢都好難係石籬立足
呢兩個人都唔係好人的話, 咁日後的局面, 可能會係:

死肥仔 vs 反骨仔

兩人為利益反目.....!!!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 alanleung_dphk 於 19/11/2007 03:44 PM 發表

最慘係輸畀自己個徒弟
徒弟仲老過個師傅?

十年一覺,連降兩班

「家屬答禮要由家中輩分第二位的人喊,否則就是不懂禮貌」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lilobonita 於 2007-11-19 02:32 PM 發表

我以為街工唔會失任何一區...  我唔係佢的區, 唔知點解 佢會輸?

仲要輸唔少 ?
我都係呀, 我唔係梁永權果區, 但都想知道點解

點解會輸ge???

係咪見對手梁子穎係老師, d 媽咪們轉左軚??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sakinijino 於 2007-11-19 03:06 PM 發表

上面咁多位中我對鄺國全連任失敗更為婉惜
係呀, 鄺先生輸20幾票咋.....唉!!!

我唔係住荃灣, 不過個人覺得鄺國全好似老實d

回覆 引用 TOP

十分討厭鄭生
yesterday健康村去本地trip
區議會俾$$$
條友扮晒自己有份做攪手
係咁同d老人家講叫人投佢
明明係區議會出錢
關佢xyz事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milkoilbread 於 19/11/2007 05:59 PM 發表

十分討厭鄭生
yesterday健康村去本地trip
區議會俾$$$
條友扮晒自己有份做攪手
係咁同d老人家講叫人投佢
明明係區議會出錢
關佢xyz事
唔係下話...

第一次聽到有人當選第二日就爆醜聞...

十年一覺,連降兩班

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Patrickov 於 2007-11-19 06:04 PM 發表

唔係下話...

第一次聽到有人當選第二日就爆醜聞...
點唔係呀?
我有份去
見到佢d過份野

星期六上午Tony Chan張poster冇啦啦俾人KO咗
下午貼番出來一陣又唔見咗
唔好同我講係Tony Chan自己KO自己張poster呀

其實我覺得最重要唔好用下三流手段
唔係真係勝之不武

回覆 引用 TOP

陳家偉下次再努力啦

黑暗騎士團首領ZERO是也

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milkoilbread 於 19/11/2007 06:10 PM 發表

其實我覺得最重要唔好用下三流手段
唔係真係勝之不武
我唔敢話鄭志成唔做嘢,
至少呢兩年都見過佢出 banner 匯報,
但我見到嗰啲匯報內容我就真係唔覺得佢可以打低陳得偉,
至少陳得偉唔係好日都唔蒲頭嗰種。
所以我係完全 get 唔到點解鄭生可以贏。

撕爛海報我都見過,模範邨有幾張真係面目全非。
老實講,民建聯支持者最鍾意整爛政敵啲宣傳品,
如果有人話鄭生本人唔知、唔贊成咁做,我都信。
不過呢件事再加埋你講呢單,一定有污點。

林超倫六張過外都可以嘗試東山再起,
陳得偉下屆最多咪五張出頭。佢又無入黨,迴旋餘地大。
只要在野呢四年繼續做嘢,要回朝唔難嘅。

十年一覺,連降兩班

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Patrickov 於 2007-11-19 18:24 發表

我唔敢話鄭志成唔做嘢,
至少呢兩年都見過佢出 banner 匯報,
但我見到嗰啲匯報內容我就真係唔覺得佢可以打低陳得偉,
至少陳得偉唔係好日都唔蒲頭嗰種。
所以我係完全 get 唔 ...
好難.....佢係西環親下格殺令處死

發表時間: 2009-8-1 03:08 AM
所在論壇: 哲學討論
所在主題: 欲望過溢的反差?凡事太盡,緣份早盡?周秀娜攬枕銷情問題

評分分數: 基本分數 +10
操作理由: 我很贊同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mantat 於 19/11/2007 06:27 PM 發表

好難.....佢係西環親下格殺令處死
唔明你講乜

十年一覺,連降兩班

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Patrickov 於 2007-11-19 06:28 PM 發表

唔明你講乜
我都唔明.....
可以explain ????

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lilobonita 於 2007-11-19 02:32 PM 發表

我以為街工唔會失任何一區...  我唔係佢的區, 唔知點解 佢會輸?

仲要輸唔少 ?
可能D人貪個新人靚仔D卦....
同埋,真係唔可以睇少民X聯既動員力......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cccpussr 於 2007-11-19 03:36 PM 發表
梁子穎上屆在屯門兆康出選練兵,今次嬴鋪勁
咁咪即係空降!

回覆 引用 TOP

回覆 #1 Patrickov 的帖子

默哀前我想浪費大家一分鐘想想他們為區做了D乜野…

然後覺得值得的話才默哀吧!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。