• 瀏覽: 18,038
  • 回覆: 98
我同意你..........

我只想經濟環境好,如果吾係好似03年咁就死得一個中央吾會信既人,可以做得乜,我地要環境好就要向北望,全世界都睇住中國,而我地疏遠佢,吾通好似台灣咁,亜扁都係台灣人,一人一票選出來,同樣係律司,老實講民主黨青壯派,另組一黨親民意,總好過比隻白鴿累,死路一條

我只想經濟環境好,如果吾係好似03年咁就死得一個中央吾會信既人,可以做得乜,我地要環境好就要向北望,全世界都睇住中國,而我地疏遠佢,吾通好似台灣咁,亜扁都係台灣人,一人一票選出來,同樣係律司,老實講民主黨青壯派,另組一黨親民意,總好過比隻白鴿累,死路一條

引用:
原帖由 99102 於 2007-11-4 12:02 PM 發表
我希望大家湧躍參與投票,起碼支持陳太,否則泛民大敗,
就失去與中央的議價能力,香港民主前途就堪虞了!
一個中央吾信既人點溝通

引用:
原帖由 股壇新人王 於 2007-11-4 01:25 PM 發表
陳太當選起碼係,土共在立法會少一票,的確議價能力可能多 d,
不過陳太已被阿爺定性為「搞事份子」,唔方有計傾。
另外,今次補選太多人參加,感覺上變成鬧劇,
我認為雖然陳太勝算頗高,但因此有權投票的人 ...
你無左土共,仲可以在股壇學人做王

引用:
原帖由 mtcfstn 於 2007-11-5 12:42 PM 發表

香港人醒吓啦 如果葉太選勝出、你話會唔會對香港市民有好處?23條個仇她一定報
你要吾要QDII,要吾要自由行,如果要,23條立法就吾可以吾要,選陳太只會令人想起董生年代,吾通陳方安生無責任,佢當時是香港No 2

引用:
原帖由 deepdale 於 2007-11-7 11:48 AM 發表
我反而唔支持陳太。當年董伯伯年代,香港正經歷低潮,香港人個個都未能適應由港英政府變成特區政府的文化差異,所以香港人捱了很多苦,但陳太身為公務員之首、香港人的良心,竟然話走就走,好灑脫,留下現今的曾 ...
suppot your point

引用:
原帖由 sinchew777 於 2007-11-20 12:11 PM 發表

suppot your point
me too

引用:
原帖由 99102 於 2007-11-4 12:02 PM 發表
我希望大家湧躍參與投票,起碼支持陳太,否則泛民大敗,
就失去與中央的議價能力,香港民主前途就堪虞了!
你巳表明立場, 何來政治中立

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]