• 瀏覽: 355,619
  • 回覆: 1,599
  • 追帖: 1
+289
引用:
原帖由 今日城 於 2007-2-8 08:15 PM 發表

都係果句, 恭維野我會自我警惕!

手停口停, "上船"邊上得咁多! 以前Free D就多, 之但係除非VIP或者有Friend照, 上去行行企企唔係又係果幾個位!
不過呢, 如果大家有得上, 至緊要貼多D圖比大家 ...
Hong Kong?

你問我張相? 係! 張相係在香港影的!

引用:
原帖由 笑語不覉 於 2007-2-14 11:07 AM 發表

肥仔兄 PO 1st class 布章的碓是真野!以下是 orginial 實物。可作比較。

左手面是新版現役用的,右手面是幾年前的舊款,轉了承造商後可見造工比舊的更精細,肥仔兄所有的是舊款,估計應該是商人從舊的海軍連身工作服上"挑"出來再"移植"到 MA-1之上,所以最好盡快將它拆下。
大家有冇發現呢D布章個鷹頭向左同向右呢?  
冇錯, 因為係要一對咁用o既, 要來放在藍色制服條領,
左右各一, 所以一Set兩個!

呢D野其實ckfy兄就最清楚, 希望他早點回來, 可指教一二呢!

(因為另一條thread太多"雜毛雜音", 所以搬thread在此, 希望笑語不覉 兄原諒!)

講多少少, 呢D章兩個鷹頭要向住中間, 底部要對正領尖!
呢D規定好嚴格、唔錯得! ckfy兄(& hellolin)一定同意我講!

引用:
原帖由 今日城 於 2007-2-7 06:11 PM 發表

同意, RAM除了其簡單的追敵原理, 無須擔心繁雜的零件出錯, 從而令到命中率提高, 射程較火砲遠, 亦可解決Kinetic Kill的問題!

但USN近年似乎對CIWS已好像"放軟了手腳", 在下估計原因可能有二, ...
金兄,恭喜發財,身體健康,萬事勝意!

見你們之前討論CIWS,記起之前都曾經影過類似的東西,現在送您一張圖也想知您對它有何看法?

引用:
原帖由 笑語不覉 於 2007-2-22 11:00 AM 發表

金兄,恭喜發財,身體健康,萬事勝意!

見你們之前討論CIWS,記起之前都曾經影過類似的東西,現在送您一張圖也想知您對它有何看法?

http://www.fotothing.com/photos/e43/e43c644654a7cf30be2294 ...
這是在香港拍的嗎???

好圖阿~笑語兄! 此是我至愛的Sea Zenith呢!
查此System現只裝備在土耳奇的Meko, 想問兄台此圖是閣下原創的嗎?
乜原來土耳奇的Meko有到過香港嗎? 真是走了眼!

引用:
原帖由 今日城 於 2007-2-28 04:50 PM 發表

好圖阿~笑語兄! 此是我至愛的Sea Zenith呢!
查此System現只裝備在土耳奇的Meko, 想問兄台此圖是閣下原創的嗎?
乜原來土耳奇的 ...
是我拍的 ,她沒有到過香港。

引用:
原帖由 笑語不覉 於 2007-3-1 10:22 AM 發表

是我拍的 ,她沒有到過香港。  
咁即係在土耳奇拍? 嘩~笑語兄很利害阿!
有冇更多阿? 貼多D比大家香港人增廣見聞都好播!

引用:
原帖由 今日城 於 2007-3-2 08:08 PM 發表

咁即係在土耳奇拍? 嘩~笑語兄很利害阿!
有冇更多阿? 貼多D比大家香港人增廣見聞都好播!
1) 不利害
2) 不是在土耳其拍的

really that much?

引用:
原帖由 今日城 於 2007-2-21 01:46 PM 發表
講多少少, 呢D章兩個鷹頭要向住中間, 底部要對正領尖!
呢D規定好嚴格、唔錯得! ckfy兄(& hellolin)一定同意我講!

http://i121.photo ...
金兄之前題及的金屬PO章,我有它的實物。

這巳是六年前的收臧品,不知有冇轉contractor?

引用:
原帖由 笑語不覉 於 2007-3-4 12:08 PM 發表

金兄之前題及的金屬PO章,我有它的實物。

這巳是六年前的收臧品,不知有冇轉contractor?
咦? 係唔係一盒有兩個(1對, 鷹頭向左右各1)?

我果時見佢1盒2盒掛在貨架賣, 重有其他胸扣, 如錨阿...兩條魚阿...潛水佬阿...
但唔比買! 你係唔係在船上買? 如果係? 咁我就只好o咸句"時也命也"!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]