• 瀏覽: 7,081
  • 回覆: 60
+7
周二(9日),美國夏威夷有一名日本籍男子企圖攜帶2顆疑似手榴彈登機,當場被安檢人員攔截,並通報警察。工作人員就事件疏散全機場的旅客和員

日本仔又想紀念偷襲珍珠港?早咗5個月喎?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/2010029/即時-國際-恐襲驚魂-日男攜2手榴彈登機被截-夏威夷機場緊急疏散旅客

呢條架仔個樣都似恐怖分子喎

1941年12月7日,偷襲珍珠港,
阿凌式戰機佢就巴L閉啦!

凌式戰機怎巴閉?

咪300隻戰機,係80分鐘內俾美軍掃晒佢落海,見海龍王囉,
凌式戰機係鍾意俾人揼架啦!
好似呢個譠都有隻

珍珠港係邊?

咪就係係夏威夷囉,今次呢度呀,疑似呢個日本仔又想炸9佢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-10 17:15 發表

1941年12月7日,偷襲珍珠港,
阿凌式戰機佢就巴L閉啦!

凌式戰機怎巴閉?

咪3千幾隻戰機,係80分鐘內俾美軍掃晒佢落海,見海龍王囉,
凌式戰機係鍾意俾人揼架啦!
好似呢個譠都有隻
錯好多知識啊。會畀1450班人插你錯誤架。班人最鐘意抓呢d細節。

80分鐘內掃低,唔係珍珠港,係菲律賓個度,馬里亞納海戰役。
600架日本戰機,畀美軍一日掃清
冇3000架咁誇張。

引用:
原帖由 chenflie 於 2024-7-10 17:22 發表

錯好多知識啊。會畀1450班人插你錯誤架。班人最鐘意抓呢d細節。

80分鐘內掃低,唔係珍珠港,係菲律賓個度,馬里亞納海戰役。
600架日本戰機,畀美軍一日掃清
冇3000架咁誇張。
係喎開心得濟打多個零添 

1944年6月的菲律賓海海戰中,美軍F6F戰鬥機群對日本艦載航空兵發動了猛烈攻擊,在短短的80分鐘內就擊落了300多架日本戰機,

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-10 17:10 發表

周二(9日),美國夏威夷有一名日本籍男子企圖攜帶2顆疑似手榴彈登機,當場被安檢人員攔截,並通報警察。工作人員就事件疏散全機場的旅客和員

日本仔又想紀念偷襲珍珠港?早咗5個月喎?:sm ...
蘿蔔頭唔通想炸老美第二次

引用:
原帖由 鼠貓 於 2024-7-10 17:27 發表

蘿蔔頭唔通想炸老美第二次
蘿蔔頭對夏威夷,情有獨鐘。唔知點解,總係睇實個度。
睇到流曬口水。 咁多年過去,依然死心不惜。

真係cls,想其他人陪葬?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-10 17:20 發表

珍珠港係邊?

咪就係係夏威夷囉,今次呢度呀,疑似呢個日本仔又想炸9佢
珍珠港係荷李活嗰邊

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-10 17:10 發表

日本仔又想紀念偷襲珍珠港?早咗5個月喎?:sm ...
日男在希洛機場(Hilo International Airport)進行出境行李檢查時<=== 出境登機喎, 係想炸第二個地方! 義士可能係想大義滅親呀

恐怖分子

咁激

珍珠港2.0

鍵盤翻頁
左右