• 瀏覽: 23,337
  • 回覆: 124
+2
本主題由 唔岩就要鬧 於 2024-7-10 12:46 使用 提升卡
2024年度升中派位結果今日(9日)公布,油蔴地天主教小學(海泓道)今年有89%學生獲派首三志願。學校有三位男學生接受訪問,獲派華仁書院的陳同學向傳媒表示「自己平時成績係低一個grade嘅,我入到呢間中學對我來講係好意外、驚喜。報咗補習班係由星期一到星期五,一放學就即刻去。我覺得自己付出咁多,有呢個回報都係值得嘅 (會唔會好辛苦?)要講辛苦談唔上,因為我覺得讀書係我本份。」而他身後兩名同學就互打眼色,沒有戴眼鏡的同學就表現非常錯愕,而戴眼鏡的許同學就報以迷之微笑。

麥美恩暗示大人世界不簡單

影片除即瘋傳,沒有戴眼鏡的同學仔可能有感陳同學的說話太過「造作」,所以不時O咀兼錯愕,不少網民更為兩位同學配上不同內心對白。根據Now新聞報道,稱這名學亦盡本份成功考入皇仁。至於許同學回覆傳媒稱自己考入英皇書院,三位同學仔將要分道揚鑣。麥美恩亦有在社交平台貼出同學仔的表情圖,留言說︰「到出嚟做野,差唔多㗎咋,唔駛驚訝啊!小朋友好得意。」有網民笑言就麥美恩似乎有料想爆。

中間果個咁似黃金寶嘅?

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/娛樂/升中派位2024-油天小學生受訪片大hit-麥美恩大讚男童好得意/468088?utm_source=am730webshare&utm_medium=copy_link

「路上拾遺」的意義卻是:我看見路上有價值的東西,它好像就是為了讓我拾起而躺在那裡似的,這是我和它的命運和使命。
左起: 大雄,小夫,出木杉

升  中  啦  ,  仲  小  朋  友

我  個  時  毛  都  出  齊  啦

引用:
原帖由 rysis 於 2024-7-10 10:48 發表

2024年度升中派位結果今日(9日)公布,油蔴地天主教小學(海泓道)今年有89%學生獲派首三志願。學校有三位男學生接受訪問,獲派華仁書院的陳同學向傳媒表示「自己平時成績係低一個grade嘅,我入到呢間中學對我來講係好意外、驚喜。報咗補習班係由星期一到星期五,一放學就即刻去。我覺得自己付出咁多,有呢個回報都係值得嘅 (會唔會好辛苦?)要講辛苦談唔上,因為我覺得讀書係我本份。」而他身後兩名同學就互打眼 ...
呢單野咁搞笑,香討居然無人講?

引用:
原帖由 rysis 於 2024-7-10 10:48 發表

2024年度升中派位結果今日(9日)公布,油蔴地天主教小學(海泓道)今年有89%學生獲派首三志願。學校有三位男學生接受訪問,獲派華仁書院的陳同學向傳媒表示「自己平時成績係低一個grade嘅,我入到呢間中學對我來講係好意外、驚喜。報咗補習班係由星期一到星期五,一放學就即刻去。我覺得自己付出咁多,有呢個回報都係值得嘅 (會唔會好辛苦?)要講辛苦談唔上,因為我覺得讀書係我本份。」而他身後兩名同學就互打眼 ...
點解成堆記者會一齊去呢間小學採訪?全港咁多小學...

睇新聞,小朋友家長應該比好大壓力小朋友,妻涼,升中學使乜咁緊張

引用:

背後兩位小朋友先係重點

引用:
原帖由 代號高雅的測驗 於 2024-7-10 13:04 發表

睇新聞,小朋友家長應該比好大壓力小朋友,妻涼,升中學使乜咁緊張
升中試唔緊張?升左你去地記威記,呢世就係咁玩完啦!唔緊張...

他身後兩名同學就互打眼色,沒有戴眼鏡的同學就表現非常錯愕,而戴眼鏡的許同學就報以迷之微笑<<<

個訪問好普通詐喎。其實亮點係咪呢度呢?

引用:
原帖由 代號高雅的測驗 於 2024-7-10 13:04 發表

而家D學生真係好忙架,星期一至日都要學野

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2024-7-10 12:35 發表

升  中  啦  ,  仲  小  朋  友

我  個  時  毛  都  出  齊  啦
你都幾早熟,小六上中一已出齊毛!
食得激素雞翼太多??

香港學生讀到隻狗咁,畢業出黎都係萬幾兩萬

他只是做了你們不敢做的事,就拍哂掌
敢言變得珍貴,是因為太多虛假的事

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2024-7-10 12:47 發表

點解成堆記者會一齊去呢間小學採訪?全港咁多小學...
仲要係年年都係呢間添,點解嘅點解嘅?🤔😆

引用:
原帖由 HiAuntie9394 於 2024-7-10 14:21 發表

香港學生讀到隻狗咁,畢業出黎都係萬幾兩萬
出到嚟大部分都係打工仔, 只係高級啲同低級啲嘅分別, 而且講到尾都係服侍班有錢人.

鍵盤翻頁
左右