• 瀏覽: 24,858
  • 回覆: 114
  • 追帖: 1
+3
雲南西雙版納有頑童,點燃火柴丟入下水道,導致沼氣爆炸,下水道的淤泥、糞便隨渠蓋一同被炸出街道,男童亦走避不及被穢物濺滿身和彈飛,幸好並幸好並無大礙。不過,男童家長事後找律師,要求追究下水道管理單位的責任。

呢個叻仔太聰明了, 識得掉支火柴落去屎井度自作自受

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/2009939/即時-中國-雲南屁孩引爆下水道變-屎撈人-家長反搵律師追責︱有片

屎撈人

養不教, 父母之過

家長搵律師係好事,方便相關部門追究返責任(自動送上門的可不能放過)

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-10 08:15 發表

雲南西雙版納有頑童,點燃火柴丟入下水道,導致沼氣爆炸,下水道的淤泥、糞便隨渠蓋一同被炸出街道,男童亦走避不及被穢物濺滿身和彈飛,幸好並幸好並無大礙。不過,男童家長事後找律師,要求追究下水道管理單位的責任。

自動投案?

「... 如果下水道裡沒有累積那麼多沼氣,或許事件就不會發生。家長表示已經委託律師報警要釐清相關責任歸屬...」
如果唔生你就不會發生, 責任在祖父母. 

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-10 08:15 發表

不是下水道,是化糞池。

而家唔俾玩炮仗,唯有玩呢啲。

而家香港專收呢D
人才同專才

💩重要告人
家長真係💩

仲有火柴,係咪紅雙喜?

引用:

佢父母先告下水道管理公司,呢招惡人先告狀,先控告人就可以轉移視線,免得被下水道管理公司控告賠償,因為父母冇看管好小孩

新式碰瓷?

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2024-7-10 09:08 發表

自動投案?
父母仲好意思告狀,智商好有問題,怪唔得出件咁嘅極品

引用:
原帖由 henrygotmojo 於 2024-7-10 09:09 發表

「... 如果下水道裡沒有累積那麼多沼氣,或許事件就不會發生。家長表示已經委託律師報警要釐清相關責任歸屬...」
如果唔生你就不會發生, 責任在祖父母. 
點解去放火?

鍵盤翻頁
左右