• 瀏覽: 47,884
  • 回覆: 359
+11
HK Express香港快運的服務近日成為城中話題,相關議題在網上引起不少市民討論。最新有乘客於日本回港時,與快運的地勤人員疑因行李問題而鬧不快,更當場在機場櫃位面前「發爛渣」,被人拍成影片。《am730》已就事件向HK Express查詢,暫未獲回覆。

人無恥則無敵

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/article/468005?utm_source=am730appshare&utm_medium=copy_link

https://www.facebook.com/watch/?v=484774670799203進入香討影片區

引用:
男子未有接受,反而怒氣沖沖向著地勤人員,並操帶有廣東話口音的普通話回應,「你幫我拿出來啊!」
仲想甩鍋國內同胞
點解港人可以壞到咁既程度

個人認見,不喜勿插。🙏
個女職員又係既,個行李重,幫手攞少少都唔得🙄
內文指個女大肚,大肚怕整親bb就唔好做呢個職位啦😒

係櫃面比6600YEN即場寄倉就解決, 2手FING FING登機仲開心

引用:
原帖由 patc0929 於 9-7-2024 15:57 發表

個人認見,不喜勿插。🙏
我估係做左E份工之後大肚唔係大肚先去做E份工

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Dani123 於 2024-7-9 15:43 發表

HK Express香港快運的服務近日成為城中話題,相關議題在網上引起不少市民討論。最新有乘客於日本回港時,與快運的地勤人員疑因行李問題而鬧不快,更當場在機場櫃位面前「發爛渣」,被人拍成影片。《am730》已就事件向HK Express查詢,暫未獲回覆。

Rubbish

誰是誰非都好,HK Express 真係好多負面新聞;聲譽好差!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2024-7-9 15:57 發表

係櫃面比6600YEN即場寄倉就解決, 2手FING FING登機仲開心
6600YEN extra baggage charge equivalent to HK Dollars 幾多?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2024-7-9 15:48 發表

仲想甩鍋國內同胞
點解港人可以壞到咁既程度
帶有廣東話口音的普通話,一定係香港人

引用:
原帖由 patc0929 於 2024-7-9 15:57 發表

個人認見,不喜勿插。🙏
咁講法,其他乘客,點解又唔幫手攞少少?

窮遊嘛,要俾錢,梗係用最耍家嘅聲大夾惡啦。

引用:
原帖由 patc0929 於 2024-7-9 15:57 發表

個人認見,不喜勿插。🙏
關大肚咩事? 把行里攞去check in, 幾時開始係地勤既責任? 而唔係由乘客自己攞?
我上星期去日本搭國泰, 係自己check in, 自己攞行里上磅
乜廉航反而有人服務咁好呀?

唔想補錢就唔好坐廉航
坐商務每人兩件共64kg

西客又搞事?

鍵盤翻頁
左右