• 瀏覽: 43,000
  • 回覆: 769
  • 追帖: 6
+46
這下有“鐵證”了!美國阿波羅登月竟然是假的?當年阿波羅登月的月球車竟然在美國西部——內華達州被發現了。難道當年的登月計劃真是一個世紀性謊言?本文信源來自官方媒體【環球網】【光明網】等(鏈接附在文章末尾)。

疑點一:月岩造假

疑點二:照片中缺少星星

疑點三:月球上飄動的國旗

疑點四:錄像磁帶數據丟失

疑點五:技術難度

疑點六:後續登月計劃缺失

其實, 用腳趾都諗到尾國那次登月, 根本就係做假啦
否則以尾國咁霸道, 仲唔好似捉阿桑奇咁捉那班對登月資疑者咩?????

美國都唔敢捉, 因為佢都冇證據証明係真囉

新聞來源連結:
https://www.163.com/dy/article/J2D6NB8705564HMA.html

單係以那時的科技, 又有乜可能這個登月過程可以在8天3小時完成????

附件

阿波1.jpg(69.17 KB)

想想?
A.中國的無人嫦娥5號,來回月球要Nov 23, 2020 – Dec 16, 2020,約24天,單純只係放探測車及採樣

B.日本隻插水嘢係2023年「SLIM」在去年9月7日由H2A火箭從鹿兒島種子島宇宙中心搭載升空,飛行約4個月之後於聖誕節日進入繞月軌道。

要到2024年1月20日零晨先插落月球。共?,都廢事去計

C.2019年7月22日成功發射[40],8月20日進入月球軌道。印度太空研究組織於9月2日表示月船二號軌道器與着陸器成功分離,2019年9月7日,維克拉姆號着陸器在嘗試軟着陸時,在距離月面2.1km處信號丟失.

即係7月22日至9月7日,共約48天

日本同印度的都係單程的,在美國恊助下都要分別係 幾個月及48日

咁怎解美國在1969年時,可以負3個人,咁多器材上去,上去打卡1天,掘泥21公斤,只用8天就可以完成?

美國係咪應出黎解釋?

其實,2019年美國幫印度那隻哩有古怪,不排除係先在嫦娥登月前留探測車轆跡

扮1969年的!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-8 08:18 發表

這下有“鐵證”了!美國阿波羅登月竟然是假的?當年阿波羅登月的月球車竟然在美國西部——內華達州被發現了。難道當年的登月計劃真是一個世紀性謊言?本文信源來自官方媒體【環球網】【光明網】等(鏈接附在文章末尾)。

疑點一:月岩造假

疑點二:照片中缺少星星

疑點三:月球上飄動的國旗

疑點四:錄像磁帶數據丟失

疑點五:技術難度

疑點六:後續登月計劃缺失

...
一早就知啦!

用乜技術將影像傳輸回地球??

太空人回到地球時,行動自如,不用人扶著。

太空沒星星

引用:
原帖由 chaolininin 於 2024-7-8 11:02 發表

用乜技術將影像傳輸回地球??

太空人回到地球時,行動自如,不用人扶著。

太空沒星星
幾日前有個智商..??係油管同佢兜,算把啦,解釋唔到啦!

又話拍攝位陽光太多所以睇唔到星星喎,好多奀理

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-8 11:08 發表

怎解話佢,歪理??

看中國的嫦娥5號登月照,發出來的照片係滿天星在背景,就知美國那張無星的係造假的證明

附件

IMG-20240708-WA0004.jpg(111.86 KB)

IMG-20240708-WA0005.jpg(44.76 KB)

美國自己聲稱挖了378公斤月壤落

但分析結果係同中國挖到的極大差異

美國的所謂月壤同地球的冇分別

但中國嫦娥挖到的內含大量能源物資,不少物質仲係地球揾唔到的

已篤爆了美國所謂登月係做假的

現場直播很難想象

單係美國當年送出的月球採樣本,被發現係地球樹木化石,美國都應出來解釋!

美國連解釋都唔敢,就知佢所謂登月係幾咁假!

再比較一下,中美登月支旗,

美國的可以隨風會有波動的,

穿崩啦你老尾!月球冇空氣,怎解支旗會俾人睇到漂盪架

附件

_107807631_79ab055d-47b5-4568-b597-f5548a9e7245.jpg(103.17 KB)

Tk82P92mjDXIeKfuImKZSTayNtup7BbkMTMEnjEzBJ4.jpeg(114.12 KB)

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2024-7-8 11:26 發表

現場直播很難想象
以美國小小嘢都會柒出來駁的慣性,都唔敢出來開記者,開聽證會會揾專家答辯!其實都算曲線承認佢哋登月係假了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-7-8 11:08 發表

我有問佢地,點解依家美國冇太空站,射火箭都難,冇人應我

唯一解釋,老美當年成功登月是因為獲得外星人協助,當失去外星文明的幫忙,老美想再次登月便要重新研究囉

鍵盤翻頁
左右