• 瀏覽: 5,521
  • 回覆: 49
黃大仙區6月12日晚大停電,中電指區內有1.1萬伏特電纜發生故障,引致部分客戶的電力供應受影響。有餐廳商戶受停電影響,損失慘重;中式餐廳負責人

唔好話我唱衰香港,經濟唔好就會有呢d事發生
加上下下用罰來統治,無顧及整體市民需要,寧大攪成效不大既盛事都唔派消費券,就有呢d事發生..

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/1028267?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

大家認為此情況正常咩?又話又字及興?

中式餐廳負責人趙小姐稱,停電當刻餐廳近乎滿座...
生意不錯喎

優質香港人,點會找數

引用:
原帖由 patc0929 於 13/6/2024 06:02 發表

黃大仙區6月12日晚大停電,中電指區內有1.1萬伏特電纜發生故障,引致部分客戶的電力供應受影響。有餐廳商戶受停電影響,損失慘重;中式餐廳負責人

唔好話我唱衰香港,經濟唔好就會有呢d ...
>>>寧大攪成效不大既盛事都唔派消費券
你納了幾多稅?

李十朱 政府,教訓投訴撚黃大仙區

中環潑水音樂節威力真系巨大,震到電到停埋,仲要尋晚熱到扒係度。

引用:
原帖由 patc0929 於 2024-6-13 06:02 發表

唔好話我唱衰香港,經濟唔好就會有呢d ...
純粹離題,擺明插你

今時今日攪成咁,就係罰得唔撚夠勁,斷頭台又無,鳩頭鍘都無,所以咪仲有一隻二隻周街爬黎爬去囉

我放工8點幾到黃大仙北座超市買完嘢行天橋過去南座搭車,見到黑晒望下,最奇怪還有人行入去,點行呀!黑到乜都見唔到!

中電軟對抗

樓主除了一日到黑講消費券,仲識講乜?

引用:
原帖由 長風渡 於 2024-6-13 10:53 發表

好正常姐,其實咁諗

引用:
原帖由 yellowregina 於 2024-6-13 10:59 發表

好正常姐,其實咁諗
有消費券派,即使停電,啲客都唔會走數?
有消費券派,啲人唔會去跳樓?
有消費券派,香港經濟就好起來?
有消費券派,股市樓市就會上升?
有消費券派,攬炒巴就會返香港受靶?
噢啊,消費券真係萬能神藥。

引用:
原帖由 長風渡 於 2024-6-13 10:53 發表

仲有成日乜能有感而發... 純粹...
一條溝唔到女嘅毒能

引用:
原帖由 長風渡 於 2024-6-13 11:19 發表

有消費券派,即使停電,啲客都唔會走數?
有消費券派,啲人唔會去跳樓?
有消費券派,香港經濟就好起來?
有消費券派,股市樓市就會上升?
有消費券派,攬炒巴就會返香港受靶?
噢啊,消費券真係萬能神藥。
要比市民覺得政府有關心佢,你呢d唔係基層既人未必會明,🙄🤐

主題標籤 #消費券
鍵盤翻頁
左右