• 瀏覽: 5,517
  • 回覆: 41
奧地利航空公司一架空中巴士A320客機降落前20分鐘遇上雷暴天氣引發的亂流,冰雹造成機鼻嚴重毀損,駕駛艙頂部凹陷、玻璃窗破裂,機長緊急

掂呀空巴
你遇到咁突發的事件都可全機安全降落
但你對手隻機上次新加坡單嘢就咁多人受傷

上次香港那單都係好惡劣天氣都可以全機無事

說明你空巴安全度數高過對手嗰隻乜陰啦

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/2004073/即時-國際-奧地利航空客機降落前遇雷暴-冰雹砸毀機鼻駕駛艙玻璃破裂

嘩!又真係幾得人驚

搭空巴安全D

引用:
原帖由 k514 於 2024-6-11 12:40 發表

搭空巴安全D
最勁係無人死亡或重傷!
客機幸而最終安全降落,乘客無恙。

所以01即刻在新聞尾列埋上次新航777單嘢
上月,新加坡航空SQ321航班遭遇嚴重湍流,造成一名乘客死亡、70多人受傷。其後,卡塔爾航空從多哈飛往都柏林的航班亦遇上亂流,導致12 人受傷。

大家都係突發,但今次今0傷

問你地班護航波音的服未?

引用:

搭空巴安全D
另外,自mh370我已開始講,有得棟都儘揀空巴

但今年好,仲有c919可揀!

不過都不及中國諗得週到,知我怕坐飛機,所以6月15日,上去北京及上海有晚間臥卡高鉄,仲正

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-6-11 11:39 發表

奧地利航空公司一架空中巴士A320客機降落前20分鐘遇上雷暴天氣引發的亂流,冰雹造成機鼻嚴重毀損,駕駛艙頂部凹陷、玻璃窗破裂,機長緊急

掂呀空巴
你遇到咁突發的事件都可全機安全降 ...
三單野氣流強度都唔會一樣,點比較 
冇數據係手根本冇得拉埋講

引用:
原帖由 kchaha 於 2024-6-11 12:50 發表

三單野氣流強度都唔會一樣,點比較 
冇數據係手根本冇得拉埋講
你渣車都唔得啦,渣渣下,成舊大石掟埋黎,你可保證到你唔會只爛車人冇受傷先?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-6-11 12:53 發表

你渣車都唔得啦,渣渣下,成舊大石掟埋黎,你可保證到你唔會只爛車人冇受傷先?
冰雹係個機殼頂,咁氣流可能拋起d乘客受傷,但係我地唔知三單野分別氣流有幾強,我地唔知答案
另外今次呢單發生係降落前20分鐘,有可能事前已經叫所有人坐好帶好安全帶

引用:
原帖由 kchaha 於 2024-6-11 12:59 發表

冰雹係個機殼頂,咁氣流可能拋起d乘客受傷,但係我地唔知三單野分別氣流有幾強,我地唔知答案
另外今次呢單發生係降落前20分鐘,有可能事前已經叫所有人坐好帶好安全帶
唔知,但成架飛機被大硬物咁撞擊唔係講少,唔係飛機設計得好,又唔會好似某品牌咁得閒就甩門甩轆咁

所以空巴做工都應記一工囉

空巴簾量掂!
難怪客戶排晒隊都要買

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-6-11 11:39 發表

掂呀空巴
你遇到咁突發的事件都可全機安全降 ...
你都onl9波音又遇氣流,爆引擊都冇事啦

引用:

搭空巴安全D
睇你好快又要轉汰唱衰,歐州要你地2選一G7會議開始

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-6-11 12:45 發表

最勁係有人死亡或重傷!
客機幸而最終安全降落,乘客無恙。

所以01即刻在新聞尾列埋上次新航777單嘢
上月,新加坡航空SQ321航班遭遇嚴重湍流,造成一名乘客死亡、70多人受傷。其後,卡塔爾航空從多哈飛往都柏林的航班亦遇上亂流,導致12 人受傷。

大家都係突發,但今次今0傷

問你地班護航波音的服未?
dllm受傷因為D人冇帶安全帶,你瀨歐洲白人瀨得好落力吓。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-6-11 12:49 發表

另外,自mh370我已開始講,有得棟都儘揀空巴

但今年好,仲有c919可揀!

不過都不及中國諗得週到,知我怕坐飛機,所以6月15日,上去北京及上海有晚間臥卡高鉄,仲正
on9只可飛內陸你柒L小陣啦,得幾班你揀上到咩

引用:

奧地利航空客機降落前遇雷暴 冰雹砸毀機鼻駕駛艙玻璃破裂 
奧地利航空公司一架空中巴士A320客機降落前20分鐘遇上雷暴天氣引發的亂流,冰雹造成機鼻嚴重毀損,駕駛艙頂部凹陷、玻璃窗破裂,機長緊急 ....
四個字: 準確/精準 命中!!! 神狙擊??? 
其它嘢, 不談!!

Related????

鳥撞試驗畫面首次公開 衝擊力高達20噸!中國航空工業 直擊飛機結構強度的極限挑戰 - 軍事資訊
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=31401497

[HK01]濟南飛曼谷航班空中驚現巨響返航 泰國獅航:飛機遭受鳥擊
全文見: https://www.hk01.com/即時中國/1019578/

鍵盤翻頁
左右