• 瀏覽: 10,397
  • 回覆: 41
鄧肇堅維多利亞官立中學疑爆學生互毆,《香港01》收到影片,片段顯示有兩名男學生在班房中互毆,期間有學生腳踢、鎖頸、揮拳毆打對方,旁觀的學生也曾掟水樽、起飛腳攻擊其中一位男學生,全個毆鬥過程約30秒。此外,網上也流傳一段疑為該校學生互毆、片長37秒的影片,片中兩名男學生拳來拳往,旁邊有其他學生觀戰叫囂,部份人更手持電話拍攝。

這是我最不想發生的事情,學校不應該存在暴力。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/1027336/官校mma-鄧肇堅維多利亞官中爆學生互毆-鎖頸-連環拳打頭30秒?utm_source=01webshare&utm_medium=referral&utm_campaign=non_native

「路上拾遺」的意義卻是:我看見路上有價值的東西,它好像就是為了讓我拾起而躺在那裡似的,這是我和它的命運和使命。
引用:
原帖由 rysis 於 2024-6-11 10:49 發表

鄧肇堅維多利亞官立中學疑爆學生互毆,《香港01》收到影片,片段顯示有兩名男學生在班房中互毆,期間有學生腳踢、鎖頸、揮拳毆打對方,旁觀的學生也曾掟水樽、起飛腳攻擊其中一位男學生,全個毆鬥過程約30秒。此外,網上也流傳一段疑為該校學生互毆、片長37秒的影片,片中兩名男學生拳來拳往,旁邊有其他學生觀戰叫囂,部份人更手持電話拍攝。

學校要即刻出嚟報告啦

藍人打黃人,好小事姐

好出奇咩?學生打架年年都有㗎啦

之從2019黑暴後,依家香港成日都有 MMA

引用:
原帖由 tkkay623MK2 於 2024-6-11 12:59 發表

好出奇咩?學生打架年年都有㗎啦
細個成日都有,不過冇手機拍片

引用:
原帖由 性癲奴45世 於 2024-6-11 13:18 發表

細個成日都有,不過冇手機拍片
我讀中學果時全班男生和隔離班打群架都試過學校一般係隱瞞不報如果冇乜傷殘流血連見家長都唔駛,到訓導處記過打藤就算果時八九十年代係仲有私刑打藤打手板,條藤條有姆指咁粗打手板好鬼痛

生生生,生埋班黃屎出來攪亂社會,細時打架大時暴亂就係呢班人

學校唔應該打交,下次約好校門外。

引用:
原帖由 rysis 於 2024-6-11 10:49 發表

少見多怪啫!

引用:

維工的日常

引用:
原帖由 chinasonok 於 2024-6-11 12:56 發表

藍人打黃人,好小事姐
學生喎!係咪黃人打黃人呀?

又犯法

睇完城寨係咁架啦玩兩手 氣硬功⋯金鐘罩
碎J抓

鍵盤翻頁
左右