• 瀏覽: 6,511
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
+2
需要幫助嗎?想找人傾訴,可致電生命熱線
長沙灣發生不幸墮樓事件,一名男子送院後不治。消息稱,事主生前受情緒病困擾。警方將案件列作「自殺」案跟進。網上有片段廣傳,一名街坊在麗閣邨寓

唉,其實消防咁急急腳整氣墊做野,就算市民幫埋手都係差10米。
知道消防好熟手,都盡左力。不過始終阻止唔到悲劇發生!😭😭😭😢😢🤧
睇來真係死意已決。😔
無他既,個人認為,兩個可能,一係身體有長期病患,忍唔住痛苦。第2 係財困,失業、賭輸錢或電騙。🤯😵💫
唉,有感而發,在香港好多基層面對民生千痕百孔既正苦懶理不理咁失去生存既希望。消費劵又唔派,又不斷輸入大量專才(仲要係勞動個班,高材反而只佔小數)爭飯食🥹😣😖
52歲男,RIP!🥹😭😭😭

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/1027579?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

引用:
事主生前受情緒病困擾
原來實情係咁既,呢啲只可以靠自己頓悟解開,無人可以幫到

rip

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2024-6-11 07:58 發表

原來實情係咁既,呢啲只可以靠自己頓悟解開,無人可以幫到
52 歲走唔出陰霾,無辨法。

引用:
原帖由 patc0929 於 2024-6-11 07:49 發表

長沙灣發生不幸墮樓事件,一名男子送院後不治。消息稱,事主生前受情緒病困擾。警方將案件列作「自殺」案跟進。網上有片段廣傳,一名街坊在麗閣邨寓

唉,其實消防咁急急腳整氣墊做野,就算市民 ...
Rip... 可能對病者一個解決!😥😥

警長也跳樓

RIP

引用:
原帖由 patc0929 於 2024-6-11 07:49 發表

唉,其實消防咁急急腳整氣墊做野,就算市民 ...
你覺得政府好多盈餘咩,樓價跌,股票跌,又受中美博弈影響,政府啲錢從何而來?
派消費劵只係幫得一時,對個人經濟根本幫助唔大!

幾多樓跳~

引用:
原帖由 唔準笑我 於 2024-6-11 11:10 發表

52 歲走唔出陰霾,無辨法。
佢可能覺得早死早投胎啱佢,但係唔係下世投胎做邊種動物

自殺係一種愚蠢行為,白白浪費上天安排你做人嘅機會,可能永不超生

整定墊唔到佢,可能是對社會沒什貢獻的所以未及接到 

一定係食不起煙、萬念倶灰.....

又 "危站"? 會不會 是 神打 鬼上身??
未想清楚 就 不應 "危站"!!! "危站" 就會 想清楚??

警長起碼5皮野月薪,5張2就快退休咬糧,咁都跳樓?

引用:
睇來真係死意已決。
無他既,個人認為,兩個可能,一係身體有長期病患,忍唔住痛苦。第2 係財困,失業、賭輸錢或電騙。
唉,有感而發,在香港好多基層面對民生千痕百孔既正苦懶理不理咁失去生存既希望....
大大 好似 已 起咗 這位 危站者 的 底底?  
因為 是 施術者??

主題標籤 #消費券
鍵盤翻頁
左右