• 瀏覽: 18,613
  • 回覆: 81
+9

《美國內戰》就像一盒巧克力
中國人吃了沒事
美國人吃了沒事
狗吃了會死

附件

Screenshot_20240610_220811_tv.danmaku.bili.jpg(125.03 KB)

Screenshot_20240610_220819_tv.danmaku.bili.jpg(138.78 KB)

Screenshot_20240610_220829_tv.danmaku.bili.jpg(166.01 KB)

Screenshot_20240610_220839_tv.danmaku.bili.jpg(113.1 KB)

中国男足是国人的骄傲
依個橋段,
响中國人心目中係意料之內,而响美國人心目中更係心裏有數。
更加重點嘅係,橋段要拍出現實中某種人仲係“懵然不知”。
(演員要演得懵口懵面,嚟表現出香港人嗰種“懵盛盛”。)

笑到我呢! 無錯,呢個就係崇西L港人的結局 

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2024-6-10 22:31 發表

依個橋段,
乜你又做香港人做到懵L盛盛呀

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2024-6-10 22:31 發表

依個橋段,
呢套戲我都有睇,我奇怪個華人角色點解唔直接話佢嚟自大陸?而要話佢嚟自香港?電影公司內裡係唔係有咩特別意思?

引用:
原帖由 kim_13236 於 2024-6-11 13:40 發表

乜你又做香港人做到懵L盛盛呀
懵盛盛嘅你繼續懵盛盛,人哋手法隱喻得好現實啊~
流住口水同鳩叫投向美利堅,唔知發咩事咁“一臉懵樣”,
唔係同依家嘅你一樣咩?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2024-6-11 13:42 發表

呢套戲我都有睇,我奇怪個華人角色點解唔直接話佢嚟自大陸?而要話佢嚟自香港?電影公司內裡係唔係有咩特別意思?
套戲對現實各層面嘅政治隱喻都好濃,劇本都係人寫,拍得出依段橋段,就係有人對依種關係嘅想法啊~

你睇樓上嗰位,仲係“一臉懵B”咁唔知發生咩事咁,
你話係咪好寫實~?

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2024-6-11 14:00 發表

套戲對現實各層面嘅政治隱喻都好濃,劇本都係人寫,拍得出依段橋段,就係有人對依種關係嘅想法啊~

你話係咪好寫實~?
個條友係1450,唔使理佢。你永遠叫唔醒個D裝睡嘅人,所以直接無視算了

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2024-6-11 13:50 發表

懵盛盛嘅你繼續懵盛盛,人哋手法隱喻得好現實啊~
流住口水同鳩叫投向美利堅,唔知發咩事咁“一臉懵樣”,
唔係同依家嘅你一樣咩?
閪口閪心返去睇吓歷史你乾爹點對你班契弟啦仲懵L盛盛認賊作父正仆街漢奸

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2024-6-11 15:33 發表

個條友係1450,唔使理佢。你永遠叫唔醒個D裝睡嘅人,所以直接無視算了
所以點解人哋要刻意搵一個人,扮演得又如“低能”咁演繹出嚟?唔係無根據噶~
你睇回覆都知啦!佢仲係戇鳩鳩咁!
就係要將嗰種“柒撚懵懵”呈現出嚟。

崇西L港人的完美結局  。
支持

Hong Kong is china 啦⋯⋯

赤化香港

希望呢日早D來到

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2024-6-11 14:00 發表

你話係咪好寫實~?
香港現在也是這樣,以前就是背靠祖國,聯繫國際!依家就是豬八戒照鏡,裡外不是人

有名你叫,YS9 奴才,做得奴才就預咗㗎啦。

鍵盤翻頁
左右