• 瀏覽: 5,597
  • 回覆: 30
  • 追帖: 2
端午節龍舟主題無人機表演,晚上8時在灣仔海濱上演,表演全長約10分鐘,一千架無人機在維港上空拼出卡通版糉、龍舟競渡、龍舟槳和飛龍等圖案。 不少市民和旅客傍晚陸續到場等候觀賞,企滿海濱一帶空地,表演期間舉起相機或手機拍照留念。行政長官李家超、文化體育及旅遊局局長楊潤雄、勞工及福利局局長孫玉菡和旅發局主...

非常好看呀,可惜時間太短,希望以後做 30 分鐘就好啦 👍

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1756836-20240610.htm

好撚豆泥

足證盛事之都既美名真不是蓋的

好精彩,如果我只係6歲,我會覺得好精彩

引用:
原帖由 green2016 於 2024-6-10 21:47 發表

端午節龍舟主題無人機表演,晚上8時在灣仔海濱上演,表演全長約10分鐘,一千架無人機在維港上空拼出卡通版糉、龍舟競渡、龍舟槳和飛龍等圖案。 不少市民和旅客傍晚陸續到場等候觀賞,企滿海濱一帶空地,表演期間舉起相機或手機拍照留念。行政長官李家超、文化體育及旅遊局局長楊潤雄、勞工及福利局局長孫玉菡和旅發局主...

無得延長,民用無人機電池充滿只可以飛半小時,計埋預熱及燈光,十多分鐘是上限!有玩過無人機就知!

引用:
原帖由 負資產BBQ3 於 2024-6-11 10:43 發表

無得延長,民用無人機電池充滿只可以飛半小時,計埋預熱及燈光,十多分鐘是上限!有玩過無人機就知!
咁大陸果D飛成粒鐘係咩黎? 廢就廢啦仲幫佢講說話

好似要係灣仔海旁睇才有最佳視像效果

引用:
原帖由 green2016 於 2024-6-10 21:47 發表

傻傻地, 下次可能縮到五分鐘一次, 儘量每日一次, 可以掠多D資助!

引用:

應該20分鐘,合理

引用:
原帖由 蒲洒走一回 於 2024-6-11 10:54 發表

好似要係灣仔海旁睇才有最佳視像效果
無人機最唔好就係一定要正面先好睇,偏啲已經係另一回事,睇咗多拉A夢同今次,好悶,我有排都唔會再睇。

又有幾多旅客專程嚟香港睇表演呢?

👍👍👍

做咗我都唔知

其實想問整呢d無人機既圖案設計要花幾多時間?要預先幾耐做準備?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2024-6-11 11:50 發表

又有幾多旅客專程嚟香港睇表演呢?
窮遊不會

鍵盤翻頁
左右