• 瀏覽: 23,185
  • 回覆: 133
  • 追帖: 1
+5
端午節(10日)連同周末共有3日假期,不少港人趁機北上消費,在假期首日的周六,有逾52萬港人離境,當中近八成是北上。今日是假期最後一日

仲有七一,又是星期一,令市民又有連續 3 日假期北上消費。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/2003977/即時-港聞-端午節︱北上人潮創復活節後高峰-市民嫌香港行路快-返內地係享受

深圳商家發到變豬頭啦!🤩

無可否認國內個制度係優越好多既
好想香港可以快啲中國化啊

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2024-6-10 17:45 發表

端午節(10日)連同周末共有3日假期,不少港人趁機北上消費,在假期首日的周六,有逾52萬港人離境,當中近八成是北上。今日是假期最後一日

仲有七一,又是星期一,令市民又有連續 3 日 ...
我聽從特首訓示,溶入大灣區.....
飲食業同零售業,一定樂意見到香港人聽從特首訓示。

一早話左通關只係比班刁民出外消費

引用:
原帖由 sam0010 於 2024-6-10 18:02 發表

香港班商戶,當時嘈得最大聲,話要清零,以實現同大陸通關

引用:
原帖由 soldier2023 於 2024-6-10 18:01 發表

我聽從特首訓示,溶入大灣區.....
飲食業同零售業,一定樂意見到香港人聽從特首訓示。
呢班既得利益既撚樣晨早係鄉肛賺錢大陸洗啦,洗撚你教呀

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2024-6-10 17:51 發表

無可否認國內個制度係優越好多既
好想香港可以快啲中國化啊
但有一班人想去中國化呢!

引用:
原帖由 sam0010 於 2024-6-10 18:02 發表

2 年前仍有疫情封關時,大家叫開關。
而家肯定後悔。

引用:

咪玩喇,唔通關嘅班友又喺度嘈話人哋全部通咗關,得返香港重未得。

香港太迫, 最好多 d 人上去~

何  不  在  深  圳  落  地  生  根

唔  好  返  香  港  受  苦  了

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2024-6-10 18:10 發表

何  不  在  深  圳  落  地  生  根

唔  好  返  香  港  受  苦  了
何伯已經是。

引用:
原帖由 熄燈 於 2024-6-10 18:06 發表

香港班商戶,當時嘈得最大聲,話要清零,以實現同大陸通關
記得好似係甲由收到中央廚房柯打配合主子agenda係度吠全球疫後經濟未復甦係全因大陸仲唔開關喎

鍵盤翻頁
左右