• 瀏覽: 33,378
  • 回覆: 225
+16
2022年3月,英國威廉王子與凱特王妃去巴哈馬參加活動,結果前來接駕的竟然是一輛掛上皇室標誌的中國產比亞迪唐EV。有關照片公開後,引起引起了關注。分析認為,雖然巴哈馬用什麼車來迎接英國貴賓是巴方的安排,但肯定也得到英國方面的同意。為什麼不用英國品牌的車,巴哈馬政府也不可能安排不了一輛英國豪車來接載英國貴賓,顯然這安排和比亞迪的環保概念有關。比亞迪唐EV不僅是輛可靠的電動環保車,車的舒適度也不亞於英國豪車。

嘩, 黃人bnoer到英國個玻璃心已被見識到英國的所謂民主黑鬼打人, 打刦, 強姦, 仲當佢地係低等人, 碎到一地都係, 而家仲連英皇室都用BYD, 
嗰堆碎了心. 有如再俾壓路機轆多兩轆

係咪變了塵呀

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/2003915/即時-中國-比亞迪皇室都用︱中國新能源車打入歐洲市場告捷-在英銷量暴漲搶走美汽車份額

MG都賣咗俾上汽,英國還有什麼自家品牌?

其實電動車的主張, 根本係源於美國那班綠色環保人士, 
但馬思克想在美國先攪, 都俾美國害到佢有志不能伸

但中國郤後來居上, 但美國呢??原來只得假太空, 

到中國的綠色科技出來救世界, 美國又打爛仔交, 輸了就唔想玩, 出文猛話電動車衰嘞

好無品囉, 
都唔明黃話美國高尚的

引用:
原帖由 6674 於 2024-6-10 10:55 發表

冇啦! 閹割佬車企全部經營不善,早走早著!

引用:

O' 記枱球棍吧…
殖奴港燦最後的綺夢

激死班BNOers以為去咗英國就脫中……點之用嘅嘢十居其八係MIC有d手足仲趴街老闆原來係中國人租嘅屋業主又係中國人

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2024-6-10 11:22 發表

激死班BNOers以為去咗英國就脫中……點之用嘅嚟十居其八你MIC有d手足仲趴街老闆原來係中國人租嘅屋業主又係中國人
傳聞啲港燦去唐人街要蒙面包頭

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-6-10 10:49 發表

2022年3月,英國威廉王子與凱特王妃去巴哈馬參加活動,結果前來接駕的竟然是一輛掛上皇室標誌的中國產比亞迪唐EV。有關照片公開後,引起引起了關注。分析認為,雖然巴哈馬用什麼車來迎接英國貴賓是巴方的安排,但肯定也得到英國方面的同意。為什麼不用英國品牌的車,巴哈馬政府也不可能安排不了一輛英國豪車來接載英國貴賓,顯然這安排和比亞迪的環保概念有關。比亞迪唐EV不僅是輛可靠的電動環保車,車的舒適度也不亞於英 ...
🤔皇室唔想比美國監聽、追蹤位置 同自動停車、鎖車門、窗、踩油加速?

英國平民就繼續用美國車😂

只有皇室可以選擇保命🤔

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

MiniCooper 係唔係英國品牌?

其實都有點佩服過咗去英國嘅香港人,在那裡被騙 打劫都唔會大事張揚氣量變大得多,相番在香港被打尖都要上頭條🤭😂

英國奴才情何以堪

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-6-10 10:49 發表

2022年3月,英國威廉王子與凱特王妃去巴哈馬參加活動,結果前來接駕的竟然是一輛掛上皇室標誌的中國產比亞迪唐EV。有關照片公開後,引起引起了關注。分析認為,雖然巴哈馬用什麼車來迎接英國貴賓是巴方的安排,但肯定也得到英國方面的同意。為什麼不用英國品牌的車,巴哈馬政府也不可能安排不了一輛英國豪車來接載英國貴賓,顯然這安排和比亞迪的環保概念有關。比亞迪唐EV不僅是輛可靠的電動環保車,車的舒適度也不亞於英 ...
又狠狠打敗燈面

引用:
原帖由 曲明 於 2024-6-10 11:36 發表

MiniCooper 係唔係英國品牌?
寶馬的

美國佬話中國政府可以隨時搖控中國電動車整停佢喎!點解蝗蝨夠膽坐嘅?

鍵盤翻頁
左右